طرز تهیه شیرینی بهشتی (کرکی) برای عید؛ ترد و خوشمزه

مناسب برای 30-35 عدد زمان آماده‌سازی 40-60 دقیقه زمان پخت 10-12 دقیقه شیرینی‌ بهشتی یا همان شیرینی کرکی یکی از…
طرز تهیه شیرینی بهشتی (کرکی) برای عید؛ ترد و خوشمزه

مناسب برای

30-35 عدد

زمان آماده‌سازی

40-60 دقیقه

زمان پخت

10-12 دقیقه

شیرینی‌ بهشتی یا همان شیرینی کرکی یکی از انواع شیرینی‌های خشک عید است که مانند شیرینی نخودچی و برنجی ماندگاری زیادی دارد و‌ با مواد اولیه ساده و در دسترسی آماده می‌شود. شیرینی بهشتی معمولاً در سه طعم وانیلی، زعفرانی و شکلاتی پخته می‌شود. در این مطلب از مجله اکالا، طرز تهیه شیرینی بهشتی (کرکی) را به شما آموزش خواهیم داد. 

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این شیرینی باید ابتدا پودر قند را الک کرده، با روغن در کاسه همزن بریزید و با دور تند همزن هم بزنید تا سبک و پفکی شود. سپس پودر هل و روغن مایع را اضافه کرده و ۳-۴ دقیقه دیگر هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند.

در ادامه، فر را گرم کرده و سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. مایه شیرینی را در قیف بریزید، با فاصله روی سینی پایپ کنید، کمی پودر خرفه روی آن‌ها بپاشید و در فر قرار دهید تا شیرینی‌ها پخته شوند.

پس از پخت، شیرینی‌ها را از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن، در ظرف سرو بچینید و نوش جان کنید. رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شیرینی بهشتی

روغن صاف۲۰۰ گرمآرد سفید قنادی۴۰۰ گرمپودر قند۲۰۰ گرمروغن مایع۵۰ گرمهل۱/۲ قاشق چای‌خوریپودر خرفه (برای تزئین)به مقدار دلخواه

مرحله اول: پودر قند را آماده کنید

پودر قند را الک کنید تا اگر ناخالصی در آن وجود دارد توسط الک گرفته شود. الک کردن پودر قند در بافت نهایی شیرینی شما بسیار تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای

مرحله دوم: پودر قند و روغن صاف را ترکیب کنید

روغن صاف قنادی را درون کاسه همزن بریزید و پودر قند الک شده را به آن اضافه کنید.

کمی مواد را به هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. سپس با دور تند همزن برقی مواد را به مدت ۵-۸ دقیقه هم بزنید تا سبک، حجیم و پفکی شود.

مرحله سوم: پودر هل و روغن مایع را اضافه کنید

پودر هل و روغن مایع را در این مرحله به مایه‌ خمیر اضافه کنید. مواد را ۳-۴ دقیقه دیگر با دور تند همزن هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.

در صورت دوست نداشتن عطر و طعم هل می‌توانید وانیل، دارچین یا زنجبیل را جایگزین آن کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله چهارم: فر و سینی فر را آماده کنید

فر برقی یا گازی‌تان را روشن کنید تا به خوبی گرم شود. گرم کردن فر پیش از پخت شیرینی تاثیر بسیار زیادی در بافت و کیفیت نهایی شیرینی شما دارد.

درون سینی فر کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بیندازید.

مرحله پنجم: مایه شیرینی را درون قیف بریزید

ماسوره دلخواهتان را درون قیف قرار دهید. مایه خمیر شیرینی را در قیف بریزید و انتهای قیف را گره بزنید.

حال با کمک فشار یکسان دست از مواد شیرینی روی سینی فر با کمی فاصله پایپ کنید.

به مقدار دلخواه روی شیرینی‌ها پودر خرفه بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی توت خانگی

مرحله ششم: شیرینی را بپزید

سینی حاوی شیرینی‌ها را در طبقه وسط فر قرار دهید.

مدت زمان پخت ۱۰-۱۲ دقیقه و دمای پخت ۱۷۵-۱۸۰ درجه در فر برقی را انتخاب کنید.

پس از پخت شیرینی‌ها را از فر خارج کنید و به آن زمان دهید تا در دمای محیط کمی خنک شود. سپس آن‌ها را درون ظرف سرو بچینید.

شیرینی بهشتی بسیار خوشمزه و لطیف شما آماده نوش جان کردن است.

خوردن این شیرینی بسیار خوشمزه در کنار فنجانی چای بسیار لذت‌بخش است.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شیرینی بهشتی

شیرینی بهشتی بدون فر

برای پخت این شیرینی در قابلمه باید مایه شیرینی را همانند روش فوق آماده کنید. در ادامه یک سه‌پایه فلزی درون قابلمه مناسبی قرار داده، درب آن را بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا قابلمه کاملا گرم شود. سپس دو لایه کاغذ روغنی را داخل سینی‌ای با قطر کمتر از قابلمه قرار دهید.

خمیر شیرینی را داخل سینی قیف بزنید و سینی را درون قابلمه روی سه‌پایه قرار دهید و درب قابلمه را ببندید تا شیرینی‌ها بپزند. حدود ۱۵ دقیقه برای پخت شیرینی‌ها لازم است و هر زمان که کف شیرینی‌ها طلایی شد، باید آن‌ها را از قابلمه خارج کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شیرینی بهشتی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت شیرینی بهشتی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای درست کردن شیرینی بهشتی زعفرانی کافی است مقداری محلول زعفران غلیظ به خمیر اضافه کنید.برای آماده سازی شیرینی بهشتی شکلاتی کافی است مقداری از آرد کسر کنید و همان مقدار پودر کاکائو به مواد اولیه‌تان اضافه کنید.در طرز تهیه این شیرینی از کره یا روغن جامد معمولی استفاده نکنید.خمیر شیرینی شما نباید بیش از اندازه سفت یا بیش از اندازه شل و روان باشد، در صورت سفت بودن، خمیر به سختی از ماسوره خارج می‌شود و در نهایت بافت شیرینی شما پس از پخت سفت می‌شود. در صورت شل بودن مایه خمیر نقش‌ونگار ماسوره روی خمیر نمی‌ماند و شیرینی ظاهری خوب نخواهد داشت.اگر قیف و ماسوره در دسترس ندارید می‌توانید از خمیر به اندازه یک گردو یا فندق بردارید و در دست آن را گرد کنید با هر ابزاری که در دسترس دارید؛ مانند چاقو و چنگال روی آن طرح بیندازید.میزان به هم زدن پودر قند و روغن صاف در این شیرینی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. پس حتماً در انجام این مرحله دقت لازم را داشته باشید.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا طرز تهیه شیرینی بهشتی (کرکی) را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این شیرینی خوشمزه را برای عید نوروز در خانه درست کنید و از طعم و بافت بی‌نظیر آن لذت ببرید.

شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایده‌های جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.

منبع خبر