- 2025-02-16
- 9 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه خمیر پیراشکی؛ راز پف دار و ترد شدن آن

مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
2-3 ساعت
خمیر پیراشکی یکی از محبوبترین و پرکاربردترین خمیرها در دنیای آشپزی است. این خمیر با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی آماده میشود. شما با رعایت چند نکته طلایی و مهم میتوانید خمیری نرم، پف دار و ترد آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه خمیر پیراشکی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی خمیر پیراشکی، ابتدا خمیر مایه را با آب و شکر فعال کنید تا حجم بگیرد. سپس تخممرغ و روغن را با هم مخلوط کنید و مواد را ترکیب کنید. آرد را کمکم اضافه و خمیر را ورز دهید تا به یک بافت نرم و لطیف برسد.
خمیر را استراحت دهید تا پف کند و در نهایت، آن را به ضخامت مناسب باز کنید و قالب بزنید. این خمیر پایهای عالی برای آماده سازی انواع پیراشکیهای خوشمزه است. رسپی این خمیر نرم و لطیف را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خمیر پیراشکی برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد ۲ پیمانهآب ۱/۳ پیمانهروغن ۱/۴ پیمانهپودر خمیرمایه فوری ۲ قاشق مرباخوریتخممرغ ۱ عددنمک ½ قاشق چایخوریشکر ½ قاشق چایخوری
مرحله اول: خمیر مایه را آماده کنید
خمیر مایه و شکر را در کاسه کوچکی بریزید و آب ولرم را به آن اضافه کنید. درب کاسه را بپوشانید و ۱۰ دقیقه در دمای محیط به آن استراحت بدهید تا خمیر مایه فعال شود. بعد از این زمان، خمیر مایه باید پف کند که نشاندهنده آماده بودن آن است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیراشکی کرمدار
مرحله دوم: تخممرغ و روغن را با هم ترکیب کنید
تخممرغ را در یک کاسه مناسب بشکنید. با همزن دستی یا چنگال خوب هم بزنید تا زرده و سفیده کاملاً مخلوط شوند. سپس روغن را به آن اضافه کنید و مجدداً هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود.
خمیر مایه آمادهشده را به مخلوط تخممرغ و روغن اضافه کنید و به آرامی با قاشق هم بزنید. تا مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله سوم: مواد خشک را اضافه کنید
آرد سفید را الک کنید تا ناخالصیهای آن گرفته شود. نمک را به ارد اضافه کنید و به خوبی با هم ترکیب کنید.
ترکیب مواد خشک را کم کم به محتوای درون کاسه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا کم کم خمیر شکل بگیرد.
در این مرحله دقت کنید که اگر خمیر بیش از حد آرد جذب کند، سفت میشود؛ بنابراین، آرد را به اندازهای اضافه کنید که خمیر جمع شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: خمیر را ورز دهید
پس از جمع شدن خمیر، روی میز کارتان را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را ۱۰ دقیقه اصولی ورز دهید. خمیر باید نرم و لطیف شود و به دست تمیز نچسبد. در صورت چسبناک بودن خمیر، مقدار کمی آرد به آن اضافه کنید.
مرحله پنجم: خمیر را استراحت دهید
کاسه بزرگی را با کمک براش و کمی روغن مایع چرب کنید. خمیر را داخل کاسه قرار دهید و روی کاسه را با یک پارچه تمیز بپوشانید.
کاسه حاوی خمیر را در جای نسبتاً گرم بگذارید. ۱-۲ ساعتی زمان دهید تا حجم خمیر ۲ برابر شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیراشکی هندی
مرحله ششم: خمیر را قالب بزنید
پس از حجیم شدن خمیر با کمک دست پف اضافه خمیر را به آرامی بگیرید. روی سطح میز کار را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را با کمک وردنه به قطر چند میلیمتر باز کنید.
برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به وردنه، کمی آرد روی آن بپاشید.
با استفاده از یک قالب دایرهای، یا هر نوع قالب دلخواه خمیر را قالب بزنید و اضافههای آن را کنار بگذارید. سپس خمیرهای قالبزده شده را روی یک کاغذ روغنی که سطح آن آرد پاشی شده قرار دهید.
اگر قالب در دسترس ندارید میتوانید خمیر را به ۶-۸ قسمت مساوی تقسیم کنید و بعد هر تکه از خمیر را گرد کنید سپس با وردنه آنها را صاف کنید.
مرحله هفتم: آماده سازی نهایی خمیر
خمیر پیراشکی شما آماده است و میتوانید آن را با مواد دلخواه پر کنید. پیراشکیهای جذابتان را سرخ کنید یا در فر بپزید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه خمیر پیراشکی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن خمیر پیراشکی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای نتیجه بهتر، از آب ولرم استفاده کنید؛ آب داغ خمیر مایه را از بین میبرد.برای سرخ کردن، حتماً از روغن داغ استفاده کنید تا خمیر روغن زیادی جذب نکند.بعد از سرخ کردن، پیراشکیها را روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی گرفته شود.اگر خمیر را فریز میکنید، آن را قبل از استفاده کاملاً به دمای محیط برسانید.استفاده از ماست به جای آب میتواند باعث لطیفتر شدن خمیر شود.برای پخت در فر، روی خمیر کمی تخممرغ زده شده بمالید تا رنگ طلایی جذابی پیدا کند.استفاده از کره در خمیر، آن را تردتر میکند.اگر میخواهید خمیرتان سبکتر شود، میتوانید نصف مقدار آرد را با آرد نان یا آرد سبوسدار ترکیب کنید.اگر خمیر مایه شما فعال نشد، به معنای منقضی شدن و خراب شدن آن است. کار را متوقف کنید و از خمیر مایه دیگری استفاده کنید تا نتیجه نهایی مطلوب شودشکر را حذف نکنید؛ مقدار آن برای فعال شدن خمیر مایه ضروری است و طعم خمیر را تحت تأثیر قرار نمیدهد.هنگام ورز دادن، از اضافه کردن بیش از حد آرد خودداری کنید، زیرا خمیر سفت میشود.برای تست ورز دادن، مقداری از خمیر را بکشید؛ اگر پاره نشد، آماده است.میتوانید روغن زیتون را جایگزین روغن مایع کنید تا عطر و طعم بهتری به خمیر بدهد.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این خمیر پیراشکی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه خمیر پیراشکی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه