- 2025-02-12
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای فرنگی
طرز تهیه متبل؛ پیش غذای خوشمزه لبنانی با بادمجان
مناسب برای
2 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
متبل یا مطبل یک پیش غذای لبنانی خوشمزه است که میتوانید از آن به عنوان یک وعده غذای سبک برای شام نیز استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه متبل و همه فوتوفن های درست کردن این غذای خوش طعم آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن متبل لبنانی ابتدا باید بادمجانها را کبابی و سپس خوب میکس کنید. در ادامه ماست، ارده، سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه و آب لیمو ترش تازه را به آن اضافه کنید.
مواد را خوب هم بزنید و بعد در ظرف مناسب بریزید و ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. در زمان سرو میتوانید این غذا را با جعفری خرد شده، انار و روغن زیتون تزیین کنید.
رسپی این پیش غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای متبل بادمجان برای ۲ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبادمجان۳ عددسیر۲ حبهارده۲ قاشق غذاخوریماست یونانی۱ قاشق غذاخوری سر پرنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازملیمو ترش۱ عددجعفری خرد شده۲ قاشق غذاخوریدانه انار۲ قاشق غذاخوریروغن زیتونبه مقدار لازم
مرحله اول: بادمجانها را کبابی کنید
برای شروع باید بادمجانها را بشویید و با نوک چاقو چند خراش روی آنها ایجاد کنید.
در ادامه بادمجانها را روی شعله گاز یا منقل قرار دهید تا کبابی شوند. همه قسمتهای بادمجان را به خوبی کباب کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک بادمجان بخارپز
مرحله دوم: بادمجانها را له کنید
بعد از این که بادمجانها کبابی شدند، صبر کنید تا کمی از حرارت بیفتند، سپس پوست سوخته آنها را به دقت جدا کنید.
بادمجان کبابی شده را با چاقو به صورت ریز خرد کنید. میتوانید بادمجانها را در غذاساز بریزید یا با گوشتکوب دستی نیز له کنید.
اگر تخم بادمجانها زیاد است، در این مرحله باید تخمها را به طور کامل جدا کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله سوم: مواد متبل را ترکیب کنید
بادمجان میکس شده را در یک ظرف بریزید. سیر را رنده کنید و همراه با ماست، ارده، نمک، فلفل سیاه و آب لیمو ترش تازه در ظرف بریزید.
مواد را به خوبی هم بزنید و کمی طعم غذا را بچشید و در صورت نیاز دوباره مقداری نمک، فلفل و آبلیمو به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم: متبل را در یخچال قرار دهید
بعد از این که مواد به خوبی مخلوط شدند، باید روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را برای ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا همه مزهها به خورد هم بروند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دیپ بادمجان کبابی و سیر
مرحله پنجم: متبل را سرو کنید
بعد از آماده شدن این پیش غذای خوشمزه عربی باید آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با پشت قاشق چند گودی روی آن ایجاد کنید.
سپس جعفری خرد شده را روی آن بپاشید و کمی روغن زیتون و انار به آن اضافه کنید.
حالا میتوانید از طعم این غذای شگفتانگیز در کنار سبزی خوردن و نان پیتا لذت ببرید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه متبل
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت متبل اشاره شده است، با ما همراه باشید.
متبل شباهت زیادی به باباغنوش دارد. مهمترین فرق متبل و باباغنوش این است که برای درست کردن متبل از ماست استفاده میشود، اما باباغنوش نیازی به ماست ندارد. ظاهر این ۲ غذا بسیار شبیه به هم است.برای جدا کردن پوست بادمجان کبابی میتوانید بادمجانها را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و یا آنها را در ظرف بریزید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید. در ادامه وقتی که بادمجانها کاملا خنک شدند، پوست آنها را جدا کنید.اگر به سیر تازه دسترسی ندارید، میتوانید برای مزه دار کردن این غذا از مقداری پودر سیر استفاده کنید.برای درست کردن متبل با ماست بهتر است از ماست یونانی یا ماست سفت و چکیده استفاده کنید.هر ۱۰۰ گرم از این غذا حاوی ۸۰ کیلوکالری است.در زمان کبابی کردن بادمجان باید دائما آن را بچرخانید تا تمام قسمتهای بادمجان به طور یکدست کبابی شود.بعد از ترکیب کردن مواد متبل نباید آن را به مدت طولانی هم بزنید، زیرا این کار موجب آب انداختن ماست و شل شدن بافت متبل میشود.برای تزیین این غذا باید جعفری تازه را به صورت کاملا ریز خرد کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقدار لیمو ترش بیشتری در این غذا استفاده کنید تا طعم متبل کمی ترش شود.برای درست کردن این غذا باید از بادمجانهای قلمی، متوسط و گوشتی استفاده کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن این پیش غذا از مقداری گردوی پودر شده نیز استفاده میشود. میتوانید گردو را با سایر مواد ترکیب یا از آن برای تزیین متبل استفاده کنید.اضافه کردن جعفری تازه به این پیش غذای عربی اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.میتوانید مقدار چاشنیها و طعم دهندههای این غذا را با توجه به ذائقه خودتان کم یا زیاد کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن این غذا به جای ماست از مقداری پنیر خامهای استفاده میشود.میتوانید متبل را با نان پیتا، نان لواش و سبزیجات خام مثل کرفس و هویج سرو کنید.برای درست کردن این غذا باید از ارده باکیفیت و اصل استفاده کند.در صورتی که طعم اردهای که برای آماده کردن این غذا استفاده میکنید، تلخ باشد، طعم متبل نیز تلخ میشود.برای ترکیب کردن مواد متبل میتوانید همه مواد را با گوشتکوب برقی مخلوط کنید تا یکدست شوند.بافت این غذا باید نرم و کاملا کرمی باشد بنابراین بادمجانها را خوب له کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه متبل و همه فوتوفن های درست کردن این پیش غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این پیش غذای لبنانی را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه