- 2025-02-11
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- بین الملل
رمزگشایی واعظی از شایعه استعفای پزشکیان
![رمزگشایی واعظی از شایعه استعفای پزشکیان](https://itimes.ir/wp-content/uploads/2025/01/D988D8A7D8B9D8B8DB8C.jpg)
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
در حالی که فقط چند ماه از استقرار دولت مسعود پزشکیان می گذرد، برای دومین بار شایعاتی در خصوص استعفای رئیس جمهور مطرح شد. مسئولان دولت علاوه بر تکذیب این شایعه، استعفای پزشکیان را آرزو و رویابافی مخالفان خواندند.
حمله به دولتی که با شعار وفاق بر سر کار آمده، فقط به جوسازی رسانهای منحصر نمیشود و مخالفان در هفتههای گذشته نیز علاوه بر خطونشان در تریبونهای رسمی، سعی کردند پیروان کفنپوش خود را به خیابان آوردند تا شاید از این طریق بتوانند وانمود کنند پزشکیان صدای جامعه نیست. با این حال جز اندک افرادی کفنپوش نتوانستند جمعیتی را با خود همراه کنند. شاید همین شکست در خیابان باعث شد تندروها پشت آتشبار رسانهای خود بنشینند و با فضاسازی سعی کنند اریکه ریاست جمهوری را سست جلوه دهند و شایعه «استعفای پزشکیان» را نشر دهند.
محمود واعظی، قائم مقام حزب اعتدال و توسعه و از دولتمردان دولت حسن روحانی به خبرگزاری خبرآنلاین می گوید؛«تندروها اگر زورشان برسد دست به هرکاری میزنند.»
او تاکید دارد؛«گروه شکست خورده در انتخابات گذشته از ابتدای دولت برای پیروزی حداقلی در انتخابات ۱۴۰۷ فضاسازی کرده و می کنند تا مردم را بیش از پیش از آینده ناامید ساخته تا در انتخابات حداقلی پیروز میدانی نابرابر باشند.»
مشروح گفتگوی محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی در دولت دوازدهم با خبرگزاری خبرآنلاین را بخوانید؛
****
*آقای واعظی! در چندماهی که از روی کار آمدن دولت پزشکیان می گذرد، دو بار شایعاتی درباره استعفای آقای رئیس جمهور شکل گرفته که البته تکذیب هم شد. طی هفتههای گذشته نیز به بهانه های مختلف شاهد حملات تندی علیه دولت بودیم، فکر می کنید این شایعات و فضاسازی ها از کجا آب می خورد و چه کسانی پشت پرده آن هستند؟
اینگونه اقدامات با هدف تشویش اذهان عمومی و فشار به دولت برنامه ریزی می شود و از دو جبهه، عملیاتی می شود. یک جبهه مربوط به مخالفین نظام در خارج از کشور و دیگر آن به مخالفان دولت در داخل برمی گردد. رسانه ها و گروه های مخالفی که در خارج هستند، همواره به دنبال تضعیف نظام و دولت اند.
روشن است که در داخل نیز برخی از رقبای انتخاباتی با هدف تضعیف دولت فضاسازی و مانع تراشی می کنند که ما مشخصا شاهد رویکرد تند برخی از افراد جبهه پایداری هستیم. مخالفین رسانه های زیادی هم در دست دارند. به این ترتیب چند وقت یکبار بهانه ای پیدا می کنند تا بحث استعفا را مطرح کنند. هدف شان هم تضعیف دولت و ایجاد گسل در مسیر اهداف آن است.
برخی تندروهای داخلی همسو با مخالفین خارج از کشور اقدام می کنند
اما این کارها در راستای منافع ملی نیست؛ آن هم در وضعیتی که دولت با فشارهای خارجی، شرایط پیچیده منطقه ای و وضعیت پرچالش اقتصادی رو به رو است. متاسفانه این اقدامات سلبی از سوی برخی از تندروهای داخل به شکل همسو با مخالفین خارج از کشور صورت می گیرد. در صورتی که باید تلاش کنند دولت در فضای مناسب و آرام بر حل و فصل مشکلات پر تعداد موجود متمرکز شود. البته که نباید اینگونه فضاسازی های تخریبی بر موتور محرکه دولت اثر بگذارد. ضروری است تا دولت با اقدامات عملی بهبود دهنده وضعیت فعلی موجبات امیدواری مردم به دولت خود را فراهم سازد.
* عنوان کردید فضاسازی ها از یک سو از خارج نشات می گیرد و از سوی دیگر ناشی از گروه هایی مثل جبهه پایداری می شود. درواقع این دو را همسو و همزبان ارزیابی کردید. به نظرتان از تزلزل در کار دولت که به آن اشاره کردید چه هدفی را دنبال می کنند؟
گروه های مخالف خارج نشین یک هدف را دنبال می کنند؛ این که هر فرد و دولتی در ایران بر سرکار باشد را تحت فشار تبلیغاتی و دروغ پراکنی ناکارآمد جلوه دهند. به هرحال اینکه آن ها با پول سازمان های اطلاعاتی دولت های مخالف ایران چه هدفی را دنبال می کنند کاملا روشن است. رسانه ها و گروه های مختلف مخالف و دستگاه های اطلاعاتی بیگانه همواره برای تضعیف نظام برنامه ریزی می کنند. تکلیف اینها روشن است.
اما خطای آن هایی که در داخل هستند و می خواهند به زور و با توسل به سنگ اندازی های روانی خلاف منافع ملی به مردم القا کنند که رای شما در ۱۵ تیر خطا بود، نابخشودنی است. اینان همواره درصدد بوده و هستند تا به مردم القا کنند که غیر از گروه و تفکر ما دیگری نمی توانند اهداف کشور را تامین کنند.
شکست خوردگان انتخابات ۱۴۰۳، برای پیروزی حداقلی در انتخابات ۱۴۰۷ فضاسازی می کند
متاسفانه این گروه با فضاسازی و جوسازی سلبی برای عدم توفیق دولت در تلاش است. اگر این میزان تلاش سلبی مخالفین یاد شده صرف شنیدن مطالبات به حق و در چارچوب قانون اساسی مردم می شد وضعیت امروز کشور اینچنین نبود. این گروه شکست خورده در انتخابات گذشته از ابتدای دولت برای پیروزی حداقلی در انتخابات ۱۴۰۷ فضاسازی کرده و می کنند تا مردم را بیش از پیش از آینده ناامید ساخته تا در انتخابات حداقلی پیروز میدانی نابرابر باشند.
متاسفانه فضای کشور ما همانند سایر کشورهای جهان نیست که وقتی یک جناح در انتخابات پیروز شد، صف آرایی های سیاسی و جناحی به پایان برسد. بنابراین مخالفان دولت از هر طرقی که بتوانند به مقابله با رقیب و تخریب دولت مستقر ادامه می دهند. متاسفانه تبلیغات نظیر مطرح کردن استعفای رییس جمهور پزشکیان در ادامه کارزار انتخاباتی تیرماه است.
تندروها با روش های تخریبی و خالص سازی به دنبال ورود به قدرت هستند
* در واقع فکر می کنید یک نشانه گیری سیاسی دارند که بخواهند کرسی های سیاسی را به دست آورند؟ اما تندروها هم در فضای سیاسی در بین جریان های معتدل خیلی معتبر نیستند و از سمت دیگر آرای آن ها در ادوار مختلف انتخابات، چه ریاست جمهوری و چه مجلس، نشان می دهد که در بین افکار عمومی هم در اقلیت هستند. فکر می کنید تلاش های آن ها موفقیت آمیز خواهد بود؟
موفقیت آمیز نخواهد بود. نمونه آن در انتخابات گذشته مشاهده شد؛ بالاخص زمانی که میزان مشارکت مردم پای صندوق رای بیشتر باشد تکلیف شان روشن تر است. زمانی که مردم امیدوارترند، در انتخابات به شکل جدی تر و بیشتر مشارکت می کنند و در آن صورت فضا عوض می شود و امکان ورود به قدرت برای این تفکر کاهش پیدا می کند. به این ترتیب معتقدم که مخالفان می دانند از مسیر صحیح جلب افکار عمومی موفق نمی شوند و تفکراتشان مورد قبول اکثریت جامعه نیست؛ به این ترتیب راه حل ورود خود به قدرت را در روش های تخریبی، حذف شایستگان به اسم خالص سازی، فشار ناشی از تبلیغات غیر واقع می بینند.
یک عضو جبهه پایداری گفته بود در مشارکت پایین احتمال پیروزی ما بیشتر است
در واقع می گویید این ناامیدسازی افکار عمومی یک جنبه روحی و روانی هم دارد تا میل به شرکت در انتخابات کمتر شود تا تندروها خودشان بالا بیایند؟
بله این تفکر به دنبال مشارکت حداکثری در انتخابات نیست معمولا این گروه در انتخابات با مشارکت پایین پیروز شده اند؛ برای نمونه آخرین انتخابات مجلس در تهران و بسیاری از شهرهای بزرگ. در گذشته یکی از اعضای جبهه پایداری به صراحت اذعان کرده بود که هرچه میزان مشارکت مردم در انتخابات کمتر باشد احتمال پیروزی ما بیشتر است؛ این سیاست غلط در مقابل راهبرد مد نظر مقام معظم رهبری و گروه های معتدل و دلسوزان واقعی کشور است.
مادامی که میزان مشارکت در انتخابات فزاینده و چشمگیر باشد، قدرت نظام بیشتر و متعاقبا جمیع توطئه های خارجی بدخواهان نظام خنثی می شود و مسیر توسعه و رفاه عمومی هموار می شود.
قدرت اقلیت تندرو در حدی نیست که مقابل قانون اساسی یا نظر رهبری قد علم کنند
* به این ترتیب وقتی دنبال شرکت حداقلی در انتخابات هستند و برای رای مردم اعتباری قائل نیستند، فارغ از آن که آیت الله مصباح معلم فکری آن ها به رای مردم اعتقادی نداشت، چرا وارد عرصه های انتخاباتی می شوند، چرا کرسی های غیرانتخاباتی را هدف نمی گیرند؟
حاکمیت و نظام این تفکر را قبول ندارد. این ها یک گروه اقلیت هستند و صدایشان بلند و میان مردم هم در اقلیت اند. نظام، دولت چهاردهم و ظرفیت قانون اساسی بر مشارکت حداکثری متمرکز و استوار است چون مشارکت بالا قدرت نظام را افزایش می دهد؛ قدرت این گروه در حدی نیست که در مقابل قانون اساسی یا نظر مقام معظم رهبری قد علم کنند.
*فکر می کنید اگر زورشان می رسید، قانون را عوض می کردند؟
اگر زورشان برسد همه کار می کنند. مثلا سعی می کنند انتخابات را طوری مدیریت کنند که همواره خود، ابواب جمعی و این تفکر انسدادی بر سر کار باشند. در منطقه هم از این نوع کشورها داریم.
تندروها علی رغم تبلیغ و فراخوان، کمتر از ۱۰۰ نفر را به خیابان آوردند
* این رفتارها و فضاسازی ها مثل آوردن کفن پوشان به خیابان که به قول شما جنبه روانی دارد، ممکن است که به روی شخص رئیس دولت هم اثر بگذارد؟
هرگونه تنش در کند کردن حرکت دولت تاثیر دارد. اما آن ها، با این همه تبلیغ و فراخوان طی سه روز فقط توانستند کمتر از صد نفر را به خیابان بیاورند. بنابراین تندروی این گروه در بین مردم جایگاه ندارد.
ارسال دیدگاه