- 2025-02-07
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه شیرینی سابله وانیلی + نکات فوتوفن ها
![طرز تهیه شیرینی سابله وانیلی + نکات فوتوفن ها](https://itimes.ir/wp-content/uploads/2025/02/How-to-make-Sabelle-sweets-tips-min.jpg)
مناسب برای
5-6 نفر
زمان آمادهسازی
60-70 دقیقه
زمان پخت
12-15 دقیقه
سابله یکی از شیرینیهای اصیل و محبوب فرانسوی است. این شیرینی نوعی بیسکویت کرهای ترد و لطیف با بافتی نرم است. سابله مدلهای بسیار مختلف و متنوعی دارد که مناسب هر ذائقه و سلیقه غذایی است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه شیرینی سابله وانیلی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی شیرینی سابله، ابتدا کره نرم شده، پودر شکر و وانیل را با هم مخلوط کنید. سپس تخممرغ را به مواد بیفزایید و با هم ترکیب کنید. آرد را کمکم به مواد اضافه کنید و خمیر را در پلاستیک استراحت دهید. بعد از فرم دادن به خمیر، آن را تزیین و در فر از پیش گرم شده بپزید. رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای شیرینی سابله برای ۵-۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازکره نرم شده ۲۰۰ گرمشکر پودر شده ۱۰۰ گرموانیل۱ قاشق چایخوریتخممرغ۱ عددآرد۳۰۰ گرمنمکنوک قاشق چای خوری
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: کره و پودر شکر را با هم ترکیب کنید
پودر شکر را از الک رد کنید تا ناخالصیهای آن گرفته شود. اگر پودر شکر در دسترس ندارید میتوانید شکر سفید را با آسیاب یا خردکن پودر کنید.
پودر شکر الک شده را در کاسه بزرگی بریزید و کره هم دمای محیط را به آن اضافه کنید.
ابتدا مواد را کمی با لیسک هم بزنید سپس با همزن برقی ۳-۵ دقیقه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. در این بازه زمانی بهتر است چند بار ظرف را دورگیری کنید. تا تمام ذرات کره به خوبی با پودر شکر ترکیب شود.
مرحله دوم: تخممرغ و وانیل را اضافه کنید
تخممرغ هم دمای محیط را به مواد درون کاسه اضافه کنید.
وانیل را در همین مرحله به مواد بیفزایید و دوباره با همزن برقی مواد را هم بزنید تا مخلوط یکدستی داشته باشید.
مرحله سوم: آرد و نمک را اضافه کنید
آرد را ۲-۳ بار الک کنید تا ناخالصیهای آن گرفته شود. نمک را به آرد الک شده اضافه و ترکیب کنید.
مواد خشک را کمکم به مواد اضافه کنید. در این مرحله، بهتر است با لیسک یا دست خمیر را ترکیب کنید تا بیش از حد ورز داده نشود.
مرحله چهارم: خمیر را در یخچال بگذارید
خمیر را در یک کیسه نایلونی بگذارید و سطح آن را صاف کنید. خمیر را ۲۰-۳۰ دقیقهای در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
این استراحت موجب سفت شدن کره در آن میشود که در نهایت کار کردن با خمیر را برایتان راحتتر میکند.
مرحله پنجم: فر و سینی فر را آماده کنید
کف سینی فر را کاغذ نسوز یا کاغذ روغنی قرار دهید.
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا فر به خوبی گرم شود.
از پیش گرم کردن فر تاثیر بسیار مثبتی در بافت شیرینی شما دارد.
بیشتر بخوانید: ۵ جایگزین کاغذ روغنی برای پخت کیک، شیرینی و غذا
مرحله ششم: خمیر را قالب بزنید
پس از استراحت، خمیر را از یخچال خارج کنید.
روی سطح میز کار را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را با وردنه به قطر چند میلیمتر باز کنید.
با قالب دلخواه خمیر را کاتر بزنید و با کمی فاصله در سینی فر بچینید. در این مرحله به دلخواه روی خمیرها را میتوانید با پودر پسته، پودر نارگیل، گل محمدی تزیین کنید.
مرحله هفتم: شیرینی را بپزید
سینی حاوی شیرینیها را در طبقه وسط فر قرار دهید و شیرینیها را ۱۲-۱۵ دقیقه با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه بپزید تا لبههای آن طلایی شود.
مرحله هشتم: شیرینیها را تزیین و سرو کنید
پس از پخت، شیرینیها را از فر خارج کنید و اجازه دهید کاملاً خنک شوند. سپس آنها را در ظرف سرو بچینید.
شیرینیهای بسیار خوشمزه و جذابتان را در کنار فنجانی چایی یا قهوه نوش جان کنید.
طرز تهیه شیرینی سابله پسته
برای پخت شیرینی سابله پسته، طبق روش بالا پیش روید فقط مقدار آرد دستور را نصف کنید و به همان مقدار پودر پسته به مواد اضافه کنید.
طرز تهیه شیرینی سابله بادام
برای پخت شیرینی سابله بادام، طبق روش بالا پیش روید فقط مقدار آرد دستور را نصف کنید و به همان مقدار پودر بادام به مواد اضافه کنید.
طرز تهیه سابله کرمدار
برای آماده سازی سابله کرمدار، میتوانید از انواع کرمهای کرهای مانند نوتلا، کرم شکلاتی، کرم فندق و استفاده کنید و بین دو شیرینی سابله قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی سابله شکلات
طرز تهیه سابله ژام
شیرینی سابله ژام از دولایه شیرینی تشکیل شده با لایهای مربا در میان آنها. برای آماده سازی این شیرینی از انواع مرباها میتوانید استفاده کنید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه شیرینی سابله
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن شیرینی سابله اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
حتماً کره را در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود و بافت خمیر یکدستتر شود.بیش از حد ورز دادن خمیر باعث سفت شدن بافت شیرینی میشود، پس فقط در حد ترکیب کردن مواد کافی است.در هنگام باز کردن خمیر، از کاغذ روغنی برای جلوگیری از چسبندگی استفاده کنید.اگر میخواهید بافت شیرینیها لطیفتر باشد، از آرد قنادی استفاده کنید.برای جلوگیری از تغییر شکل شیرینیها در فر، بعد از قالب زدن، آنها را مجدداً ۱۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.برای تردتر شدن شیرینیها، میتوانید مقداری نشاسته ذرت به آرد اضافه کنید.شیرینیها را بعد از پخت حتماً روی توری فلزی قرار دهید تا رطوبت آنها گرفته شود و ترد باقی بمانند.دمای فر را حتماً قبل از پخت تنظیم کنید تا پخت یکنواختی داشته باشید.اگر میخواهید شیرینی شما عطر بهتری داشته باشد، میتوانید مقداری پوست لیمو رنده شده به خمیر اضافه کنید.برای تنوع در طعم، میتوانید از پودر کاکائو برای پخت نسخه شکلاتی این شیرینی استفاده کنید.اگر خمیر خیلی چسبنده بود، برای راحتی کار میتوانید آن را کمی بیشتر در یخچال استراحت دهید.از قالبهای متنوع استفاده کنید تا شیرینیهای شما ظاهر جذابتری داشته باشند.میتوانید در بین دو شیرینی، کرم یا مربای دلخواه قرار دهید تا طعم بهتری پیدا کنند.برای براق شدن روی شیرینیها، قبل از پخت کمی زرده تخممرغ زده شده روی آنها بمالید.شیرینیهای سابله را در محیط خشک و خنک نگه دارید تا کیفیت خود را حفظ کنند. نگهداری شیرینیها در ظرف دربسته باعث حفظ تازگی آنها میشود.برای عطر و طعم بیشتر، میتوانید از کمی دارچین یا هل در خمیر استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی سابله خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه شیرینی سابله از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه