2 روش پختن چغندر قند + نکات و فوت‌وفن‌ ها

چغندر قند، یکی از محبوب‌ترین و مغذی‌ترین سبزیجات فصل سرد است. از آنجا که روش‌های مختلفی برای پختن چغندر قند…
2 روش پختن چغندر قند + نکات و فوت‌وفن‌ ها

چغندر قند، یکی از محبوب‌ترین و مغذی‌ترین سبزیجات فصل سرد است. از آنجا که روش‌های مختلفی برای پختن چغندر قند وجود دارد، در این مقاله از مجله اکالا قصد داریم شما را با روش پختن چغندر قند در قابلمه و زودپز و نکات و فوت‌وفن‌های پخت آن آشنا کنیم.

نگاهی سریع به روش پخت

چغندرها را شسته، پوست گرفته، خرد کرده و با آب، دارچین، هل یا میخک بپزید. وقتی چغندر قند نرم شد، شیره یا شکر به آن اضافه کنید. پس از ۶ الی ۸ ساعت، چغندر قند آماده است. برای پختن چغندر قند در زودپز، چغندرهای بدون پوست را را خرد کرده و به همراه آب و شکر در زودپز ریخته و به مدت ۳ ساعت بپزید. برای مشاهده جزئیات هر یک از این روش‌ها، ادامه مطلب را دنبال کنید.

مواد لازم چغندر قند در قابلمه

چغندر قند۲ کیلوگرمهل یا میخکچند عددچوب دارچینچند تکهشیره انگور۱ الی ۲ لیوانآب به مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه چغندر قند در قابلمه

زمان پخت: ۶ الی ۸ ساعتمناسب برای: ۸ الی ۱۰ نفر

مرحله اول: آماده‌سازی چغندر سفید

ابتدا چغندرها را به مدت چند دقیقه در یک کاسه آب سرد قرار دهید تا گل و آلودگی‌های روی پوست آن‌ها نرم شده و راحت‌تر تمیز شوند. سپس با استفاده از یک برس مخصوص سبزیجات یا یک اسکاچ تمیز، چغندرها را بشویید. پس از شستشو، پوست چغندرها گرفته و آن‌ها را به اندازه‌های دلخواه خرد کنید.

مرحله دوم: پختن چغندرها

چغندرها را همراه با چوب دارچین، هل یا میخک در یک قابلمه قرار دهید. سپس، قابلمه را تا نیمه از آب پر کرده و روی حرارت متوسط بگذارید تا آب به جوش آید. پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کرده و اجازه دهید چغندرها به مدت ۶ الی ۸ ساعت بپزند. در طول پخت، مرتبا به قابلمه سر بزنید و در صورت نیاز، کمی آب به آن اضافه کنید تا چغندرها خشک نشوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لبو خوش رنگ بدون یک قطره آب

مرحله سوم: اضافه کردن شیره

وقتی حجم آب داخل قابلمه به حدود دو لیوان رسید، چغندرها را مزه کنید. اگر به اندازه دلخواه شیرین نبودند، مقداری شیره به آن‌ها اضافه کنید. سپس، در قابلمه را باز بگذارید تا آب داخل قابلمه تبخیر گردد و شیره جذب چغندرها شود.

مرحله چهارم: سرو کردن چغندر قند

وقتی آب درون قابلمه تبخیر شد و فقط نصف لیوان آب باقی بماند، شعله را خاموش کرده و چغندرها را در ظرف مورد نظر خود بریزید. سپس، شیره را روی آن‌ها بریزید و میل کنید. نوش جانتان!

مواد لازم چغندر قند در زودپز

چغندر سفید۱ عددشکربه مقدار دلخواهآببه مقدار لازم

مراحل طرز تهیه چغندر قند در زودپز

زمان پخت: ۳ ساعتمناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: آماده‌سازی چغندر سفید

ابتدا چغندرها را شسته و پوست آن‌ها را بگیرید. سپس، چغندرهای پوست‌کنده را به اندازه دلخواه خرد کرده و مجددا بشویید تا کاملا تمیز شوند.

مرحله دوم: پختن چغندر قند

چغندرها را همراه با مقداری آب و شکر در زودپز بریزید. بهتر است ابتدا مقدار کمی شکر اضافه کرده و پس از نرم شدن چغندر، میزان شیرینی آن را بچشید و در صورت نیاز، شکر بیشتری اضافه کنید.

درب زودپز را بسته و اجازه دهید چغندرها به مدت تقریبی ۳ ساعت بپزند. در طول این مدت، چندین بار به چغندر قندها سر بزنید و در صورت کم شدن آب، مقداری آب به آن‌ها اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: روش پخت شلغم در خانه به ۲ روش آبپز و بخارپز

مرحله سوم: آماده شدن چغندر قند

وقتی چغندر قندها به طور کامل پختند و آب موجود در زودپز غلیظ شد، آن‌ها را درون ظرف سرو بریزید و میل کنید. نوش جانتان!

نکات و فوت‌وفن‌های پختن چغندر قند

در ادامه، نکات و فوت‌وفن‌های پختن چغندر قند در قابلمه و زودپز را عنوان می‌کنیم.

قبل از اضافه کردن شیره به چغندرها، با استفاده از یک سیخ چوبی یا چنگال چند سوراخ ریز در آ‌ن‌ها ایجاد کنید. این کار باعث می‌شود تا شیره به درون چغندر قند نفوذ کرده و آن را خوشمزه‌تر کند.یکی از مهم‌ترین نکات برای خوشرنگ و خوشمزه شدن چغندر سفید، استفاده از شیره است. اما اگر شیره در دسترس ندارید، می‌توانید از شکر یا عسل به جای آن استفاده کنید.استفاده از دارچین، هل و میخک اختیاری است و می‌توانید حذف کنید.یکی از فوت‌وفن‌های خوشرنگ شدن چغندر سفید، اضافه کردن چند عدد چغندر قرمز به آن است. برای این کار، چغندرهای قرمز را پس از شستن و پوست کندن، برش داده و در اواسط زمان پخت، روی چغندرهای سفید بگذارید.اگر تمایل به شیرین کردن چغندر قند ندارید، کافی است صبر کنید تا آب درون قابلمه تبخیر شود و به نصف لیوان برسد.یکی از نکات مهم در پخت چغندر قند، توجه به غلظت آبی است که پس از پخت در قابلمه باقی می‌ماند. این آب باید غلیظ و به صورت شیره باشد.برای اطمینان از پخت کامل چغندر قندها می‌توانید در اواخر پخت، یک چنگال در آن‌ها فرو کنید. اگر چنگال به راحتی در چغندر فرو رفت، یعنی چغندرها پخته شده‌اند.چغندر سفید را می‌توانید به دو روش با پوست و یا بدون پوست بپزید. همچنین، اندازه برش‌های چغندر نیز کاملا سلیقه‌ای است و می‌توانید چغندر را به قطعات بزرگ یا کوچک برش بزنید. اما توجه داشته باشید که قطعات کوچک‌تر سریع‌تر پخته می‌شوند.مدت زمان دقیق پخت چغندر سفید در قابلمه به عوامل مختلفی از جمله اندازه چغندرهای خرد شده و سفتی آن‌ها بستگی دارد و می‌تواند تا ۱۰ ساعت هم طول بکشد.در صورت تمایل می‌توانید چغندرها را از شب قبل روی حرارت بسیار ملایم بگذارید تا به آرامی بپزند و مغزپخت شوند.

در این بخش از مجله آشپزی اکالا، شما را با دو روش رایج پختن چغندر قند آشنا کردیم. چه بخواهید از زودپز استفاده کنید و چه ترجیح دهید چغندر را در قابلمه بپزید، ما تمام نکات ضروری برای رسیدن به بهترین نتیجه را برایتان شرح داده‌ایم. با دنبال کردن این دستورالعمل‌ها می‌توانید یک چغندر قند خوشمزه برای عصرهای سرد پاییز و زمستان و شب یلدا درست کنید.

سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمی‌دارم و برای ارتقای مهارت‌های خودم تلاش می‌کنم.

منبع خبر