- 2025-02-05
- 6 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، نکات آشپزی
13 راز خوشمزه شدن کله پاچه همانند کله پزیها
کله پاچه از آن غذاهای محبوب ایرانی است که اگر با روشهای پخت آن به طور کامل آشنا نباشید، قطعا نمیتوانید آن را به خوشمزگی کله پاچههای بازاری آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با رازهای خوشمزه شدن کله پاچه همانند کله پزیها آشنا شوید.
مهمترین فوتوفن پخت کله پاچه، انتخاب کله پاچه باکیفیت گوسفندی و بعد تمیز کردن آن به روشی اصولی است. برای این که مزه کله پاچه شما خوشمزهتر شود، بهتر است از مقداری سیر، پیاز و ادویه استفاده کنید.
اجازه دهید کله پاچه با حرارت ملایم و برای مدت طولانی بپزد تا به خوبی مزه دار شود. اضافه کردن مقداری ساقه کرفس خرد شده، آبلیمو و آب نارنج تازه هم موجب خوش طعم شدن این غذا میشود.
رازهای خوشمزه شدن کله پاچه همانند کله پزیها را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
چطور در خانه کله پاچه خوشمزه بپزیم؟
کله پاچههای بازاری معمولا طعم بسیار لذیذی دارند و برای پخت آنها از ترفندهایی استفاده میشود که غذا خوشمزهتر میشود. به طور کلی برای پخت یک کله پاچه خوش طعم باید به نکات مختلفی دقت کنید و از روشهای مناسبی برای پخت و تمیز کردن کله پاچه استفاده کنید.
در ادامه این بخش به ۱۳ مورد از رازهای خوشمزه شدن کله پاچه همانند کله پزیها اشاره شده است.
۱- از کله پاچه باکیفیت استفاده کنید
قبل از هر چیزی برای پخت کله پاچه در خانه باید از گوشت باکیفیت و تازه استفاده کنید. به طور کلی کله پاچه گوسفندی طعم بهتر و قیمت بالاتری نسبت به کله پاچه بز و گاو دارد.
از آن جایی که بسیاری از فروشندههای سودجو کله پاچه بز را به جای گوسفند به مشتریان میفروشند، بهتر است از فروشگاههای معتبر برای خرید کله پاچه اقدام کنید.
برای این که مطمئن شوید کله پاچهای که خریداری کردهاید کله گوسفند است یا نه، باید به ۲ فرورفتگی زیر چشم کله گوسفند دقت کنید. کله بز فاقد این فرورفتگی است.
در زمان خرید کله پاچه سعی کنید از کلههای سالم و تازه استفاده کنید. کله پاچه نباید بوی عفونت و گندیدگی بدهد و وجود هر گونه ضایعه و برجستگی غیرعادی روی آن نیز نشانه کیفیت پایین و نامناسب بودن آن است.
۲- موهای کله پاچه را به دقت پاکسازی کنید
برای درست کردن کله پاچه خانگی باید قبل از هر کاری موهای روی کله و پاچهها را به طور کامل تمیز کنید. برای این کار ابتدا باید کله پاچه را همراه با آب در یک قابلمه بزرگ بریزید و برای چند دقیقه بجوشانید تا موها ضعیف شوند.
در ادامه با یک چاقو موها را به طور کامل بکنید. سپس کله پاچه را روی آتش بگیرید تا باقی مانده موها نیز با آتش بسوزند. در این مرحله باید دوباره سطح کله پاچه را با چاقو بتراشید تا لایههای سوخته کاملا جدا شوند.
اگر این مرحله برایتان سخت است، میتوانید از کله پاچه تمیز شده استفاده کنید.
۳- کله پاچه را پاک کنید
بعد از اینکه موهای کله پاچه را از بین بردید، باید آن را به خوبی تمیز کنید. برای این کار باید قسمت بینی کله پاچه را محکم روی زمین بکوبید تا کرم و همه محتویات اضافه از داخل بینی خارج شوند.
برای تمیز کردن دهان باید ۲ طرف صورت کله پاچه را از کنار لبها برش دهید و فک بالا و پایین را از هم جدا کنید. سپس کله را به ۲ قسمت تقسیم کنید. در ادامه باید دندانها را با انبردست بکشید یا به خوبی با یک برس تمیز کنید.
برای تمیز کردن پاچهها، سم را با یک چاقو جدا کنید و خوب فشار دهید تا کیسه مویی بین شیار کف پاچه به طور کامل خارج شود. در ادامه همه قسمتها را با آب فراوان بشویید و تمیز کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کله گیپا؛ غذای اصیل یزد
۴- در زمان پخت کله پاچه از پیاز و سیر استفاده کنید
برای این که بوی زهم کله پاچه گرفته شود، باید در زمان پخت آن از ۲ عدد پیاز و چند حبه سیر استفاده کنید. با این روش بوی کله پاچه تا حد زیادی از بین میرود و مزه آن بهتر میشود. به هیچ عنوان کله پاچه را بدون سیر و پیاز و چاشنیهای دیگر نپزید.
۵- کف روی قابلمه را بردارید
در مراحل ابتدایی پخت کله پاچه باید کف تیرهای که روی آب ایجاد میشود را با ملاقه بردارید و دور بریزید. این کار موجب از بین رفتن بوی بد کله پاچه و مزه بهتر آن میشود.
۶- از نخود استفاده کنید
یکی دیگر از رازهای خوشمزه شدن کله پاچه همانند کله پزیها اضافه کردن مقداری نخود به آن است. این کار موجب طعم بهتر کله پاچه و لعاب دار شدن آن میشود. در این روش باید نخود را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس آن را همراه با کله پاچه در قابلمه بریزید و بپزید.
۷- ادویه را فراموش نکنید
برای این که کله پاچه شما خوشمزهتر شود، بهتر است در زمان پخت آن از مقداری ادویه استفاده کنید. اضافه کردن مقداری زردچوبه، دارچین و برگ بو طعم بهتری به کله پاچه میبخشد و بوی زهم آن را از بین میبرد.
به خاطر داشته باشید که نمک باید بعد از پخت کله پاچه به آن اضافه شود. اضافه کردن زودهنگام نمک موجب دیرپز شدن کله پاچه میشود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
۸- کمی رب به کله پاچه اضافه کنید
هر چند اضافه کردن رب به کله پاچه چندان مرسوم نیست اما اگر نسبت به عطر و بوی این غذا حساس هستید، میتوانید از مقداری رب استفاده کنید. در این روش باید رب را همراه با پیاز داغ در روغن تفت دهید و بعد به کله پاچه اضافه کنید.
۹- کله پاچه را برای مدت طولانی بپزید
یکی دیگر از رازهای خوشمزه شدن کله پاچه همانند کله پزیها این است که کله پاچه را به مدت طولانی میپزند. برای این که کله پاچه شما خوشمزه شود، باید آن را به آرامی و روی حرارت ملایم بپزید.
بهتر است از شب قبل آن را روی حرارت قرار دهید تا به خوبی بپزد. به خاطر داشته باشید که کله پاچه باید به اندازهای بپزد که گوشت آن به راحتی از استخوان جدا شود.
بیشتر بخوانید: رازهای خوشمزه تر شدن کباب
۱۰- از مقداری ساقه کرفس استفاده کنید
یک راز خوشمزه شدن کله پاچه این است که چند تکه ساقه کرفس خرد شده به آن اضافه کنید. این کار به از بین بردن بوی بد کله پاچه و خوش طعم شدن آن کمک میکند.
۱۱- از آبلیمو یا آب نارنج استفاده کنید
راهکار بعدی برای مزه دار کردن کله پاچه خانگی به روش بازاری اضافه کردن مقداری آبلیمو یا آب نارنج تازه در ۱۵ دقیقه نهایی پخت یا بعد از آماده شدن کله پاچه است. برای این که کله پاچه شما خوشمزهتر شود میتوانید در انتهای پخت مقداری دارچین نیز در این مرحله به کله پاچه اضافه کنید.
۱۲- مقداری دنبه یا کره به آن اضافه کنید
شاید کله پاچه غذای چربی و پرکالری باشد، اما در اکثر رستورانها برای خوشمزهتر شدن این غذا از مقداری دنبه یا کره آب شده نیز استفاده میشود. در واقع یکی از مهمترین رازهای خوشمزه شدن کله پاچه همانند کله پزیها این است که این غذا را با چربی فراوان آماده کنید.
۱۳- از کله پاچه گوسفند جوان استفاده کنید
یکی دیگر از رازهای مهم برای خوشمزه شدن کله پاچه استفاده از گوشت گوسفند جوان است. در صورتی که کله پاچه متعلق به حیوان پیر باشد، گوشت آن سفت میشود و دیر میپزد و طعم و مزه آن نیز چندان دلنشین نخواهد بود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به رازهای خوشمزه شدن کله پاچه همانند کله پزیها اشاره شد. شما از چه روشهایی برای خوشمزهتر شدن کله پاچه استفاده میکنید؟ اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه