- 2025-02-05
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای فرنگی
طرز تهیه فطایر گوشت با خمیر مخصوص؛ غذای خوشمزه عربی
مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
1 ساعت
زمان پخت
40 دقیقه
فطایر گوشت که به عنوان پیراشکی گوشت لبنانی نیز شناخته میشود، یک نوع پیش غذای خوشمزه عربی است که برای درست کردن آن از نوعی خمیر مخصوص و ساده استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه فطایر گوشت و همه فوتوفن های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این فطایر ابتدا باید آرد، خمیر مایه و نمک را ترکیب و بعد شیر و کره آب شده را اضافه کنید. خمیر را آماده کنید و بعد آب ولرم را کم کم به آن اضافه کنید. بعد از آماده شدن خمیر آن را بپوشانید و استراحت دهید.
برای مواد میانی این غذا باید از ترکیب پیاز، گوشت، فلفل دلمه خرد شده، ذرت، قارچ و رب گوجه استفاده کنید. برای درست کردن فطایر خمیر را به ۲ قسمت تقسیم کنید. نیمی از خمیر را پهن کنید و مایه گوشتی را داخل آن بریزید.
در ادامه پنیر را اضافه کنید و بعد قسمت دوم خمیر را روی آن بگذارید. خمیر را رومال کنید و بعد در فر قرار دهید تا غذا آماده شود. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خمیر فطایر گوشت و قارچ برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد نان فانتزی۲۵۰ گرمکره گیاهی۲۵ گرمشیر ولرم۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارآب ولرمبه مقدار لازمنمک۱/۲ قاشق چایخوریخمیر مایه خشک فوری۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای داخل خمیر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۱۰۰ گرمپیاز۱ عدد متوسطذرت۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدارفلفل دلمهای خرد شده۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدارقارچ خرد شده۱/۴ لیوان فرانسوی دستهداررب گوجه فرنگی۱/۲ قاشق غذاخوریپنیر موزارلا یا پنیر گودا۳ ورقنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمپودر پاپریکابه مقدار لازمروغن مایعبه مقدار لازم
مواد لازم برای رومال خمیر
مواد لازممقدار مورد نیاززرده تخم مرغ۱ عددشیر۳ قاشق غذاخوریکنجد و سیاه دانهبه مقدار لازم
مرحله اول: مواد خشک را ترکیب کنید
برای شروع باید آرد را با نمک و خمیر مایه خشک در یک کاسه بریزید و خوب با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم: شیر و کره را به مواد خشک اضافه کنید
شیر ولرم را به مواد خشک اضافه کنید و خوب هم بزنید. دمای شیر باید حدود ۳۵ درجه سانتیگراد باشد.
مواد را هم بزنید و در ادامه کره را روی حرارت کتری ذوب کنید و در کاسه بریزید. دوباره مواد را با هم مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیتزا کالزونه به روش ایتالیایی
مرحله سوم: خمیر را آماده کنید
در این مرحله باید مقداری آب ولرم را در چند نوبت به خمیر اضافه کنید. دمای آب باید مثل دمای شیر حدود ۳۵ درجه سانتیگراد باشد.
آب را کم کم به خمیر اضافه کنید و آن را ورز دهید تا حالت چسبندگی خمیر از بین برود.
مرحله چهارم: خمیر را ورز دهید
بعد از این که خمیر آماده شد، سطح کار را آرد پاشی کنید و خمیر را برای حدود ۵ دقیقه ورز دهید.
در این مرحله نباید خمیر را چنگ بزنید و تنها باید آن را ورز دهید.
مرحله پنجم: به خمیر استراحت دهید
کف یک ظرف را کمی با روغن چرب کنید و بعد خمیر را در آن قرار دهید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید.
در ادامه یک حوله روی ظرف قرار دهید و آن را برای ۴۰ دقیقه در دمای محیط بگذارید تا استراحت کند.
مرحله ششم: پیاز و گوشت را سرخ کنید
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
پیاز را در روغن بریزید و خوب سرخ کنید تا طلایی شود. در ادامه گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و همراه با پیاز تفت دهید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله هفتم: چاشنیها و رب را اضافه کنید
بعد از این که گوشت به خوبی سرخ شد، میتوانید نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا را اضافه کنید. مواد را هم بزنید و بعد همه مواد را در یک سمت ماهیتابه جمع کنید.
رب را به ماهیتابه اضافه کنید و برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس آن را با سایر مواد ترکیب کنید.
مرحله هشتم: سبزیجات را اضافه کنید
در این مرحله باید فلفل دلمهای و قارچ را به صورت نگینی خرد کنید. سپس آنها را همراه با ذرت در ماهیتابه بریزید و خوب تفت دهید.
بعد از آماده شدن مواد داخل فطایر باید شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مواد کاملا خنک شوند.
مرحله نهم: خمیر را در قالب قرار دهید
خمیر را از ظرف خارج کنید و کمی ورز دهید. خمیر را به ۲ قسمت مساوی تقسیم کنید.
یکی از قسمتها را روی سطح کار باز کنید تا ضخامت خمیر به حدود نیم سانتیمتر برسد.
کف یک قالب را چرب کنید و خمیر را به آرامی در قالب قرار دهید.
مرحله دهم: فطایر گوشت را آماده کنید
مایه گوشتی را روی خمیر بریزید و پنیر را روی آن بگذارید. در ادامه قسمت دوم خمیر را روی سطح کار پهن کنید تا ضخامت آن به نیم سانتیمتر برسد.
سپس خمیر را روی مواد قرار دهید تا کاملا همه مواد را بپوشاند. سپس اطراف خمیر را به خمیر زیری فشار دهید تا خوب به هم بچسبند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیده مرغ و اسفناج
مرحله یازدهم: خمیر را رومال کنید
یک پارچه روی قالب قرار دهید و حدود نیم ساعت صبر کنید. در ادامه با یک کاردک خمیر فطایر را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید، به طوری که برشها روی خمیر ایجاد شوند، اما فطایر تا انتها برش نخورد.
حالا برای رومال خمیر زرده تخم مرغ را با شیر ترکیب کنید و خوب هم بزنید. با یک فرچه روی خمیر را به این ترکیب آغشته کنید. سپس کمی سیاه دانه و کنجد روی آن بریزید.
مرحله دوازدهم: فطایر گوشت را بپزید
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید تا خوب داغ شود. در ادامه قالب فطایر را برای ۲۵ دقیقه در فر قرار دهید.
بعد از این که خمیر به طور کامل پخت، در ۵ دقیقه نهایی گریل یا شعله بالای فر را روشن کنید تا روی فطایر طلایی و برشته شود.
فطایر گوشت شما آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه فطایر گوشت
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت فطایر گوشت اشاره شده است، با ما همراه باشید.
میتوانید فطایر گوشت را به صورت تکههای کوچک و در قالبهای تک نفره نیز آماده کنید.برای مزه دار کردن مواد داخل فطایر گوشت میتوانید از مقداری جعفری خرد شده استفاده کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن خمیر فطایر از مقداری بیکینگ پودر نیز استفاده میشود. این کار به پف بیشتر خمیر کمک میکند.اضافه کردن قارچ به فطایر گوشت اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.برای مزه دار کردن این غذا میتوانید از هر ادویهای که دوست دارید استفاده کنید.برای پخت پیراشکی گوشت لبنانی میتوانید بنا به سلیقه خودتان از انواع سبزیجات استفاده کنید.اضافه کردن رب گوجه فرنگی به مواد میانی این غذا اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.ورز دادن و استراحت دادن خمیر اهمیت زیادی بر کیفیت فطایر دارد، بنابراین این خمیر را به دقت آماده کنید و خوب استراحت دهید.از اضافه کردن آرد به مقدار زیاد به این خمیر اجتناب کنید، زیرا این کار موجب خشک شدن خمیر و ترک خوردن آن میشود.برای درست کردن فطایر گوشت میتوانید به جای قرار دادن لایه دوم خمیر روی مواد، از قسمت دوم خمیر برای درست کردن یک فطایر دیگر استفاده کنید و این غذا را شبیه به پیتزا یا حتی پیده آماده کنید.برای این که خمیر به دست نچسبد، میتوانید دستهایتان را با کمی روغن چرب کنید و بعد آن را ورز دهید.برای درست کردن فطایر گوشت و قارچ میتوانید از پنیر پیتزا نیز استفاده کنید.به خاطر داشته باشید که برای درست کردن نان فطایر باید از خمیر مایه سالم و تازه استفاده کنید. کهنه بودن خمیر مایه مانع عمل آمدن خمیر میشود.برای اطمینان از سالم بودن خمیر مایه میتوانید مقداری از آن را با آب ولرم ترکیب کنید و برای ۱۰ دقیقه روی ظرف را بپوشانید. سپس ببینید که خمیر مایه پف میکند یا نه.اضافه کردن پودر آویشن به این غذا طعم بینظیری میبخشد.در صورت تمایل میتوانید از مقداری سیر رنده شده یا پودر سیر برای مزه دار کردن مواد میانی این پیش غذای لبنانی استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه فطایر گوشت و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه