طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی؛ خوشمزه و مجلسی

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 1 ساعت زمان پخت 2 ساعت خورشت خلال محبوب‌ترین غذای کرمانشاه است که برای…
طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی؛ خوشمزه و مجلسی

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

1 ساعت

زمان پخت

2 ساعت

خورشت خلال محبوب‌ترین غذای کرمانشاه است که برای درست کردن آن از خلال بادام و زرشک سیاه استفاده می‌شود. این خورشت در کرمانشاه بسیار پرطرفدار است و معمولا از آن برای پذیرایی از مهمان‌ها در جشن‌ها و مناسب‌های مختلف استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این خورشت خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این خورشت با گوشت باید پیاز، گوشت و رب را خوب تفت دهید و بعد همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید تا گوشت‌ها بپزند. بعد از پخت کامل گوشت می‌توانید خلال خیسانده شده، زعفران و لیمو عمانی را اضافه کنید.

در ادامه زرشک شسته شده، گلاب، فلفل و کمی نمک را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید غذا جا بیفتد. در صورت تمایل می‌توانید این غذا را با مرغ نیز آماده کنید و به جای گلاب مقداری پودر گل محمدی در آن بریزید.

اگر به زرشک سیاه دسترسی ندارید می‌توانید این غذا را با زرشک قرمز درست کنید. رسپی این خورشت مخصوص را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خورشت خلال کرمانشاهی با گوشت برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت گوسفندی۳۰۰ گرمپیاز۲ عدد متوسطزرشک سیاه۱۰۰ گرمخلال بادام درشت۲۵۰ گرمروغن حیوانی کرمانشاهیبه مقدار لازمزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوریگلاب۴ قاشق غذاخوریزرشک۵ قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریلیمو عمانی۲ عددزردچوبهبه مقدار لازمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

مرحله اول: پیاز را سرخ کنید

برای شروع باید پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن داغ سرخ کنید تا سبک شوند.

مرحله دوم: گوشت‌ها را اضافه کنید

در این مرحله باید گوشت را به تکه‌های ۲ سانتی‌متری خرد کنید و در ماهیتابه بریزید و همراه با پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت‌ها عوض شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت بادمجان

مرحله سوم: رب گوجه را اضافه کنید

بعد از این که گوشت و پیاز به خوبی سرد شدند، می‌توانید مواد را در یک سمت ماهیتابه جمع کنید.

رب گوجه را در ماهیتابه بریزید و برای یک دقیقه در روغن سرخ کنید تا بوی خامی آن گرفته و خوشرنگ شود. در ادامه همه مواد را ترکیب کنید.

مرحله چهارم: آب را اضافه کنید

در این مرحله باید حدود ۸ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و درب قابلمه را روی آن بگذارید تا گوشت به خوبی بپزد و نرم شود.

ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب بجوشد و بعد حرارت را کم کنید. پختن گوشت حدود یک ساعت طول می‌کشد.

مرحله پنجم: لیمو عمانی‌ها را بخیسانید

تا پخت کامل گوشت‌ها لیمو عمانی‌ها را بشویید و آن‌ها را با چنگال سوراخ کنید. سپس لیموها را در یک لیوان آب بریزید و برای یک ساعت بخیسانید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله ششم: خلال بادام را بخیسانید

خلال‌های بادام را در یک کاسه بریزید و بعد مقداری آب در ظرف بریزید. اجازه دهید خلال‌ها برای حدود یک ساعت در آب بمانند تا نرم شوند.

مرحله هفتم: خلال بادام و زعفران را به خورشت اضافه کنید

بعد از یک ساعت بادام‌ها را آبکش و مقداری زعفران به آن اضافه کنید و کنار بگذارید.

حدود ۲ ساعت بعد از پخت خورشت می‌توانید ترکیب خلال بادام و زعفران را در خورشت بریزید.

در برخی رسپی‌ها قبل از اضافه کردن خلال بادام، آن را با مقداری آب می‌پزند یا در روغن تفت می‌دهند و بعد در خورشت می‌ریزند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت قیمه

مرحله هشتم: خورشت را آماده کنید

در آخرین مرحله از پخت خورشت خلال باید خلال‌های بادام را همراه با زعفران و لیمو عمانی در خورشت بریزید.

در ادامه زرشک شسته شده، گلاب، فلفل و کمی نمک نیز به غذا اضافه کنید.

کمی روغن کرمانشاهی در خورشت بریزید و اجازه دهید خورشت برای ۲۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند و جا بیفتد.

مرحله نهم: خورشت خلال را سرو کنید

بعد از این که خورشت خلال آماده و آب اضافه آن تبخیر شد، می‌توانید خورشت را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با خلال بادام تزیین و با برنج زعفرانی سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی

برای درست کردن خورشت خلال از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. در ادامه به برخی از روش‌های پخت این خورشت خوشمزه اشاره شده است.

خورشت خلال با پودر گل محمدی

برای مزه دار کردن این غذا می‌توانید به جای گلاب از مقداری گل محمدی پودر شده استفاده کنید. در این روش باید گلاب را حذف کنید و در انتهای پخت خورشت مقداری پودر گل محمدی در آن بریزید تا خورشت شما طعم دار شود. سایر مراحل درست کردن این خورشت مثل روش قبل است.

خورشت خلال با مرغ

برای درست کردن خورشت خلال با مرغ می‌توانید به جای گوشت قرمز از مقداری سینه مرغ خرد شده برای پخت این غذا استفاده کنید. این خورشت به مدت زمان پخت کمتری نیاز دارد. سایر مراحل آماده سازی این غذا مثل روش قبل است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت کیوی

خورشت خلال با زرشک قرمز

از آن جایی که دسترسی به زرشک سیاه برای همه افراد امکان پذیر نیست، می‌توانید برای درست کردن این خورشت به جای زرشک سیاه از مقداری زرشک قرمز استفاده کنید. کلیه مراحل پخت این غذا مثل روش قبل است.

خورشت خلال با زرشک قرمز

مقدار خلال برای خورشت خلال

مقدار خلالی که برای خورشت خلال استفاده می‌شود، به سلیقه شما بستگی دارد، اما به طور کلی برای درست کردن این خورشت بهتر است به ازای هر نفر از حدود ۵۰ تا ۶۰ گرم خلال بادام درشت استفاده کنید تا خورشت شما پرملات شود.

غلیظ شدن خورشت خلال

برای غلیظ شدن خورشت خلال باید خورشت را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی بجوشد و جا بیفتد. به هیچ عنوان شعله گاز را زیاد نکنید. این خورشت باید به مدت طولانی بپزد و غلیظ شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خورشت خلال کرمانشاهی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

خورشت خلال باید به صورت غلیظ و کم آب سرو شود، بنابراین اجازه دهید این خورشت به آرامی روی حرارت بجوشد و جا بیفتد.اضافه کردن روغن کرمانشاهی به این خورشت اختیاری است، اما موجب خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌شود.قبل از اضافه کردن زرشک به این غذا حتما آن را فشار دهید و آب اضافه آن را بگیرید. این کار از کدر شدن خورشت جلوگیری می‌کند.برای این که طعم زرشک در خورشت شیرین شود، می‌توانید آن را با کمی شکر تفت دهید و بعد در خورشت بریزید.قبل از اضافه کردن خلال بادام به این خورشت، حتما آن را برای یک ساعت در آب و کمی در زعفران بخیسانید تا نرم و خوشرنگ شود. در صورت تمایل می‌توانید قبل از اضافه کردن خلال‌ها، آن‌ها را برای چند دقیقه با آب بپزید یا تفت دهید تا نرم شوند و بعد به خورشت اضافه کنید.اضافه کردن مقداری دارچین به این غذا طعم شگفت انگیزی می‌بخشد. برای جلوگیری از تیره شدن رنگ این غذا بهتر است به جای پودر دارچین از مقداری چوب دارچین استفاده کنید و بعد از پخت چوب دارچین را از خورشت بردارید.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری پودر هل برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.در این مقاله به طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاه برای ۴ نفر اشاره شد، برای درست کردن خورشت خلال برای ۲۰ نفر باید مواد اولیه این غذا را ۵ برابر کنید.برای تزیین این خورشت می‌توانید از مقداری خلال بادام، خلال پسته و زرشک استفاده کنید.به منظور مزه دار کردن این غذا می‌توانید به جای روغن حیوانی از مقداری کره استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری آبغوره یا آب نارنج تازه نیز برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.برای این که خلال‌ها به خوبی نرم شوند، می‌توانید آن‌ها را از شب قبل در آب یا شیر بخیسانید.به منظور جلوگیری از تلخ شدن طعم این خورشت باید لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و در آب بخیسانید یا از گرد لیمو به جای لیمو عمانی استفاده کنید.برای پخت این غذا می‌توانید از گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله استفاده کنید.از سرخ کردن بیش از حد گوشت با پیاز اجتناب کنید، زیرا این کار موجب خشک شدن گوشت در خورشت می‌شود.اگر به زرشک سیاه دسترسی ندارید، می‌توانید برای پخت این غذا از زرشک قرمز نیز استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این خورشت را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر