- 2025-02-04
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه نان خامهای خوشمزه؛ به سبک قنادی
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
40 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
نان خامهای یا همان نون خامهای یک نوع شیرینی محبوب و خوشمزه است که مزه آن با هیچ شیرینی دیگری قابل مقایسه نیست. بافت نرم و خامهای این شیرینی موجب شده تا طرفداران زیادی داشته باشد. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه نان خامهای به ۳ روش مختلف و همه فوتوفن های درست کردن این شیرینی آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این شیرینی خوشمزه باید کره، شکر و آب را روی حرارت قرار دهید و بعد از این که آب جوشید، آرد را الک کنید و یک باره در قابلمه بریزید. مواد را به صورت مرتب هم بزنید و بعد ۵ دقیقه که آب اضافه خمیر تبخیر شد، شعله گاز را خاموش کنید.
در ادامه خمیر خنک شده را با تخم مرغ مخلوط کنید، خمیر را در سینی بریزید و در فر بگذارید تا شیرینیها آماده شوند. سپس داخل این شیرینیها را با خامه فرم گرفته پر کنید.
برای درست کردن این شیرینی میتوانید به جای فر از قابلمه یا توستر نیز استفاده کنید.رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای نان خامهای در فر برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازکره۵۰ گرمشکر ۱/۲ قاشق چایخوریآب یا شیر۱ لیوان فرانسوی دستهدارآرد۱ لیوان فرانسوی دستهدارتخم مرغ۴ عددبیکینگ پودر۱/۴ قاشق چایخوریوانیل۱/۴ قاشق چایخوریخامه قنادی۳۰۰ گرم
مرحله اول: کره، شکر و آب را ترکیب کنید
برای شروع کره را از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید و بعد از این که کمی نرم شد، آن را همراه با شکر و آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
مواد را به صورت مدام هم بزنید تا شکر و کره به طور کامل در آب حل شوند و آب شروع به جوشیدن کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی نارگیلی
مرحله دوم: آرد را اضافه کنید
زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، آرد را ۲ بار الک کنید و بعد به صورت یک باره در قابلمه بریزید و مواد را تند تند هم بزنید تا خمیر درست مثل حلوا در ظرف جمع شود.
این مرحله حدود ۵ دقیقه طول میکشد و زمانی که آب اضافه خمیر تبخیر شد و خمیر شکل گرفت، باید شعله گاز را خاموش کنید.
حرارت دادن زیاد خمیر موجب ترک خوردن شیرینیها میشود.
مرحله سوم: صبر کنید تا خمیر خنک شود
بعد از آماده شدن خمیر باید شعله گاز را خاموش کنید و آن را در یک ظرف دیگر بریزید. حدود ۲ ساعت صبر کنید تا خمیر شیرینی کاملا خنک شود.
مرحله چهارم: فر را گرم کنید
فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا از ۱۰ دقیقه زودتر گرم شود. برای درست کردن این شیرینی فر باید کاملا داغ باشد.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: تخم مرغ را به خمیر اضافه کنید
تخم مرغها را بشکنید و در یک کاسه بزرگ بریزید. با همزن دستی آنها را هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند.
در ادامه خمیر خنک شده را با همزن برقی هم بزنید تا یکدست شود. سپس تخم مرغها را در چند مرحله به خمیر اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.
بعد از این که تخم مرغها به خوبی با خمیر مخلوط شدند، باید خمیر را برای ۳ تا ۴ دقیقه با همزن مخلوط کنید تا بافت آن کشدار و براق شود.
دقت کنید که در این مرحله خمیر باید ولرم رو به سرد باشد و گرم بودن خمیر موجب خمیری شدن نان خامهای میشود.
مرحله ششم: بیکینگ پودر و وانیل را اضافه کنید
بعد از آماده شدن خمیر میتوانید در مرحله آخر وانیل و بیکینگ پودر را اضافه کنید و دوباره مواد را با همزن دستی هم بزنید.
خمیر نون خامهای باید حالت روان داشته باشید و خیلی سفت یا خیلی شل نباشد.
مرحله هفتم: خمیرها را در سینی پایپ کنید
خمیر را در قیف با ماسوره شکوفه بریزید. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر را کمی بزرگتر از یک گردو روی سینی پایپ کنید.
به خاطر داشته باشید که شیرینیها را با فاصله در سینی بچینید. برای درست کردن نان خامه بزرگتر باید از خمیر بیشتری استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک اسفنجی ساده
مرحله هشتم: نانها را در فر بپزید
سینی را برای نیم ساعت با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید. اجازه دهید خمیرها به آرامی بپزند و حجم آنها ۲ تا ۳ برابر شود.
بعد از پخت، این نان خامهایها پوک و توخالی میشوند.
مرحله نهم: داخل نانها را با خامه پر کنید
بعد از آماده شدن نانها، آنها را از فر خارج کنید و اجازه دهید کاملا خنک شوند.
در این مدت خامه قنادی شیرین شده را کمی در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود و بعد خامه را برای ۲۰ دقیقه با دور تند همزن بزنید تا پف کند.
در ادامه خامه را به کمک یک قیف و ماسوره داخل نانها بریزید تا پر شوند.
مرحله دهم: نان خامهای را سرو کنید
بعد از آماده کردن همه نان خامهایها، باید شیرینیها را برای ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا نان خامهای آماده شود.
پس میتوانید آنها را در ظرف مورد نظر بگذارید و همراه با یک فنجان چای یا قهوه سرو کنید.
برای درست کردن نان خامهای میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. در ادامه به محبوبترین روشهای برای درست کردن نان خامهای اشاره شده است.
نان خامهای بدون فر در قابلمه
برای درست کردن این شیرینی در قابلمه باید همه مواد را به روشی که گفته شد آماده کنید. در ادامه یک سه پایه داخل یک قابلمه بزرگ بگذارید و نان خامهایها را روی آن بچینید.
قابلمه را روی شعله پخش کن بگذارید و درب آن را نیز با دم کنی بپوشانید. حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا نان شیرینی شما آماده شود. سپس داخل نانها را به روشی که گفته شد با خامه پر کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی ردولوت با کرم پنیری
نان خامهای در توستر
برای پخت این شیرینی در توستر باید درجه توستر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا داغ شود. کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینیها را در سینی بچینید.
برای ۱۰ دقیقه المنت پایینی را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد و ۱۰ دقیقه المنت بالا را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا شیرینی شما آماده شود.
علت پف نکردن نان خامهای
خمیر نان خامهای باید قبل از اضافه کردن تخم مرغ خنک شود. بهتر است خمیر ولرم رو به سرد باشد و بعد آن را با تخم مرغ ترکیب کنید. در صورتی که خمیر به خوبی سرد نشود یا رطوبت اضافه آن از بین نرود، ممکن است پف نکند و بافتی خمیری پیدا کند.
برای اطمینان از آماده شدن خمیر باید بعد از سرد شدن خمیر یک قاشق در آن فر کنید. اگر قاشق به صورت عمودی در خمیر ماند و نیفتاد، یعنی خمیر آماده است.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه نان خامهای
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت نان خامهای اشاره شده است، با ما همراه باشید.
بعد از آماده شدن نان خامهای خانگی میتوانید روی آن مقداری شکلات آب شده بریزید.برای درست کردن این نان خامهای میتوانید خامه را با مقداری پودر کاکائو ترکیب کنید و بعد در نان بریزید.برای جلوگیری از تیره شدن نانها، بهتر است خمیرها را در مرکز قالب قرار ندهید و دور سینی بچینید.نان این شیرینی باید کاملا پف کند و طلایی رنگ شود.برای تزیین این شیرینی میتوانید از مقداری پودر قند الک شده استفاده کنید.در صورتی که مواد خمیر را به خوبی هم نزنید، نانها بعد از پخت ترک میخورند.برای درست کردن نان خامهای میتوانید به جای خامه قنادی از مقداری خامه صبحانه زده شده با ژلاتین استفاده کنید.در طرز تهیه نان خامهای دو نفره باید مواد اولیه این شیرینی را نصف کنید.مهمترین دلیل خمیری و نرم شدن نان شیرینی تبخیر نشدن آب اضافه خمیر است. در زمان آماده کردن خمیر، باید آب اضافه آن تبخیر شود.در این مقاله به طرز تهیه نان خامهای برای ۴ نفر اشاره شد. برای درست کردن نان خامهای برای ۱۰ نفر باید مواد اولیه این شیرینی را ۲/۵ برابر کنید.حرارت دادن خمیر این شیرینی به مقدار زیاد، موجب روغن انداختن خمیر و خشک شدن نان آن میشود.به منظور پخت این خمیر حتما از سالم بودن بیکینگ پودر مطمئن شوید. کهنه و خراب بودن بیکینگ پودر موجب میشود تا نان این شیرینی پف نکند.در زمان پخت نانها در فر به هیچ عنوان درب فر را باز نکنید، این کار موجب از بین رفتن پف نان خامهای میشود.برای مزه دار کردن نان خامهای میتوانید از مقداری اسانس پرتقال و وانیل استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه نان خامهای و همه فوتوفن های درست کردن این شیرینی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این شیرینی خوشمزه را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه