طرز تهیه آش تره کوهی+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای 2 نفر زمان آماده‌سازی 20 دقیقه زمان پخت 2 ساعت آش تره کوهی یک نوع آش سنتی ایرانی…
طرز تهیه آش تره کوهی+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

2 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

2 ساعت

آش تره کوهی یک نوع آش سنتی ایرانی است که برای درست کردن آن از نوعی تره مخصوص که شباهت زیادی به تره فرنگی دارد و مزه آن شبیه به سیر و پیاز است، استفاده می‌شود. این آش بسیار خوشمزه است و خواص زیادی برای ضدعفونی کردن بدن و سلامت گوارش دارد. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آش تره کوهی و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این آش آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این آش با دوغ باید حبوبات را بپزید و بعد پیاز داغ، آب قلم، برگ سیر و تره کوهی را به آن اضافه کنید. صبر کنید تا آش به خوبی بپزد و جا بیفتد، سپس رشته آش را همراه با سیر داغ و نعنا داغ اضافه کنید.

صبر کنید تا آش آماده شود و در مرحله آخر دوغ و چاشنی‌ها را در قابلمه بریزید و آش را مدام هم بزنید تا آماده شود. برای درست کردن این آش می‌توانید از برنج، گوشت، ماست و کلم سفید استفاده کنید.

در کردستان برای پخت این آش از ترکیب تره کوهی، برنج، کشمش، لپه، قیسی، آب سماق استفاده می‌شود. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش تره کوهی با دوغ برای ۲ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازپیاز۱ عدد متوسطنخود۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دارلوبیا چیتی۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دارلوبیا قرمز۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دارعدس۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌داربرگ سیر خرد شده۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دارنعنا خشک۱ قاشق غذاخوریرشته آش۵۰ گرمآب قلم۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارسیر۴ حبهتره کوهی۱۰۰ گرمدوغ ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برای شروع باید نخود، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را در یک ظرف آب بریزید و برای یک شب تا صبح بخیسانید.

در این مدت چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن‌ها به طور کامل گرفته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش زیره کرمان

مرحله دوم: حبوبات را بپزید

لوبیا چیتی، نخود و لوبیا قرمز را در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به طور کامل بپزند.

در ادامه عدس را اضافه کرده، نیم ساعت دیگر حبوبات را بپزید و شعله گاز را خاموش کنید. سپس آن‌ها را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: پیاز داغ را آماده کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، آن را به صورت نگینی خرد کنید.

مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز خرد شده را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود.

مرحله چهارم: مواد آش را در قابلمه بریزید

در این مرحله باید حبوبات پخته شده را همراه با مقداری آب جوش و مقداری آب قلم در قابلمه بریزید.

در ادامه پیاز داغ را اضافه کنید. برگ سیر و تره کوهی را به صورت ریز خرد کنید به سایر مواد اضافه کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: رشته آش را اضافه کنید

اجازه دهید سیر و تره کوهی به خوبی بپزند و بعد رشته آش را اضافه کنید.

در این مرحله به هیچ عنوان درب قابلمه را روی آن نگذارید و اجازه دهید رشته‌ها به آرامی بپزند.

مرحله ششم: سیر داغ و نعنا داغ را آماده کنید

سیرها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت ورقه‌ای یا مکعبی خرد کنید.

مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد سیرها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

در ادامه آن‌ها را از ماهیتابه خارج کنید و نعنا خشک را برای چند ثانیه در روغن داغ بریزید و بعد شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله هفتم: دوغ و چاشنی‌ها را اضافه کنید

زمانی که آش جا افتاد و کم آب شد، می‌توانید دوغ، نمک، فلفل و مقداری سیر داغ و نعنا داغ به آش اضافه کنید. مدام آش را هم بزنید تا بجوشد و جا بیفتد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش گوشت

مرحله هشتم: آش را سرو کنید

بعد از این که آش آماده شد، آن را در ظرف مناسب بریزید و با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

آش تره کوهی با برنج

برای درست کردن آش تره کوهی از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. در ادامه به محبوب‌ترین روش‌های پخت این آش خوشمزه اشاره شده است.

آش تره کوهی با برنج

برای درست کردن این آش باید از ترکیب سیر، پیاز، آب قلم، نخود، لوبیا، عدس، برنج، بلغور گندم، تره کوهی، عصاره مرغ و در صورت تمایل مقداری ماست استفاده کنید. برای شروع حبوبات، برنج، عدس و بلغور را با آب مرغ و آب قلم بپزید. سپس سیر داغ، پیاز داغ و ادویه‌ها را اضافه کنید.

اجازه دهید آش جا بیفتد و بعد از این که آش به طور کامل پخت و کمی از حرارت افتاد، مقداری از آن را در یک کاسه بریزید و با ماست مخلوط کنید. سپس این ترکیب را در آش بریزید.

آش تره کوهی کردستان

برای درست کردن این آش که در کردستان به نام آش گیلاخه شناخته می‌شود، باید از ترکیب تره کوهی، برنج، کشمش، لپه، قیسی، آب سماق و روغن استفاده کنید.

برای شروع لپه و برنج را همراه با آب در قابلمه بریزید و بپزید. بعد از این که مواد به خوبی پختند و نرم شدند، کشمش و قیسی خیسانده شده را همراه با آب آن در قابلمه بریزید.

کمی روغن به آش اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد. در آخر مقداری آب و سماق را ترکیب کنید و بعد از صاف کردن در آش بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش گشنیز خانگی

آش تره کوهی با کلم

برای درست کردن این آش باید از ترکیب تره کوهی، گشنیز، لوبیا قرمز، نخود، آب قلم، بلغور گندم، برنج، کلم سفید، هویج، پیاز، فلفل تند و مقداری ماست استفاده کنید.

برای شروع باید حبوبات را همراه با آب در قابلمه بریزید و بپزید. در ادامه بلغور، برنج، آب قلم، کلم و هویج خرد شده را اضافه کنید. اجازه دهید آش روی حرارت ملایم بپزد.

در ادامه سبزی‌های خرد شده را همراه با مقداری نمک و فلفل تند در آش بریزید. بعد از این که آش آماده شد و جا افتاد، می‌توانید آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با ماست تزیین کنید.

آش تره کوهی با کلم

آش تره با گوشت

برای درست کردن این آش با گوشت می‌توانید از مقداری گوشت گوسفندی استخوان دار و دارای دنبه و چربی استفاده کنید. برای پخت این آش باید گوشت را با آب و حبوبات بپزید و بعد گوشت را از قابلمه خارج کنید و با گوشتکوب دستی بکوبید تا ریش ریش شود.

سپس آن را در قابلمه بریزید و بعد سایر مواد و سبزیجات را اضافه کنید. سایر مراحل پخت این آش مثل روش قبل است.

آش تره کوهی با ماست

برای پخت این آش باید آن را به روشی که گفته شد آماده کنید، سپس در مرحله آخر به جای دوغ، مقداری ماست در آن بریزید و شعله گاز را خاموش کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش تره کوهی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش تره کوهی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

اضافه کردن آب قلم به این آش اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.برای مزه دار کردن این آش می‌توانید از مقداری آب گوشت یا آب مرغ نیز استفاده کنید.قبل از پخت حبوبات حتما آن‌ها را حداقل برای ۸ ساعت بخیسانید تا نفخ آن‌ها گرفته شود و سریع‌تر بپزند.برای پخت این آش عدس نیازی به خیساندن ندارد.به منظور مزه دار کرده آش تره کوهی می‌توانید از مقداری زنجبیل، تخم گشنیز، زیره و دارچین استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای مزه دار کردن این آش از کمی ترخون تازه یا خشک استفاده می‌شود.اگر برای پخت این آش از برنج استفاده می‌کنید، حتما بعد از اضافه کردن برنج به آش آن را هم بزنید تا ته نگیرد.برای مزه دار کردن آش تره کوهی می‌توانید بنا به سلیقه خودتان از دوغ، کشک یا ماست استفاده کنید.مقدار حبوباتی که در این آش استفاده می‌شود، اختیاری است و می‌توانید مقدار آن را به سلیقه خودتان کم یا زیاد کنید.برای لعاب دار شدن این آش می‌توانید از مقداری سیب زمینی خرد شده یا آرد سفید استفاده کنید.برای درست کردن آش تره کوهی می‌توانید بنا به سلیقه خودتان از مقداری برنج نیم دانه یا رشته آش استفاده کنید.در طرز تهیه آش تره کوهی می‌توانید از تره کوهی تازه یا خشک استفاده کنید.به منظور سرعت بخشیدن به فرآیند پخت این آش می‌توانید حبوبات را در زودپز بپزید.در صورت تمایل می‌توانید مقداری فلفل قرمز به این آش اضافه کنید.اضافه کردن رشته به این آش اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش تره کوهی و همه فوت‌وفن های درست کردن این آش اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش خوشمزه را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر