طرز تهیه ترکمان پلو؛ غذای خوشمزه‌ و سنتی دوران صفوی

مناسب برای 2 نفر زمان آماده‌سازی 1 ساعت زمان پخت 15 دقیقه ترکمان پلو نام یکی از غذاهای دوران صفوی…
طرز تهیه ترکمان پلو؛ غذای خوشمزه‌ و سنتی دوران صفوی

مناسب برای

2 نفر

زمان آماده‌سازی

1 ساعت

زمان پخت

15 دقیقه

ترکمان پلو نام یکی از غذاهای دوران صفوی در ایران است. این غذا بسیار آسان و سریع آماده می‌شود و طعم خاصی دارد. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه ترکمان پلو آشنا خواهیم شد پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای پخت ترکمان پلو، ابتدا نخودهایی که از شب قبل پخته‌اید را نیم‌پز کنید. یکی از پیازها را رنده کنید و با گوشت چرخ کرده و کمی نمک و فلفل ترکیب کنید. گوشت‌ها را به صورت کله گنجشکی آماده و سرخ کنید. در یک ماهیتابه پیازهایی که خلالی کرده‌اید را تفت دهید تا کاراملی شوند. سپس ادویه جات و نخود را اضافه کنید و خوب هم بزنید. پس از آن گوشت‌های سرخ شده را هم اضافه کنید و بگذارید طعم مواد به خورد هم بروند.
برنج را کته کنید و سپس با مواد ترکیب کرده و بگذارید دم بکشد. ترکمان پلو شما آماده است. در ادامه با طرز تهیه این غذا به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات آشنا خواهیم شد.

مواد لازم برای ترکمان پلو

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۲۵۰ گرمپیاز۲ عدد متوسطنخود¾ پیمانهبرنج۲ پیمانهنمک، فلفل، زردچوبه، دارچینبه میزان لازمروغن پخت‌وپز و روغن سرخ کردنیبه میزان لازمخلال پستهبرای تزئین

مرحله اول: نخود را خیس کنید

اولین گام برای پخت ترکمان پلو این است که نخود آن را از شب قبل خیس کنید. می‌توانید برای بهتر گرفته شدن نفخ نخود، چند برش خیار هم داخل آبی که در آن نخود را خیس کرده‌اید بیندازید. سپس نخود را با کمی نمک تا دو ساعت بپزید. لازم نیست نخود‌ها کاملا بپزند و له شوند و پخت آن‌ها تا حدی که نیم‌پز باشند هم کافی است.

مرحله دوم: گوشت را آماده کنید

یکی از پیازها را رنده کنید، سپس ⅔ آب پیازها را بگیرید و آن را با گوشت چرخ کرده ترکیب کنید. به گوشت چرخ کرده کمی هم نمک و فلفل بزنید. گوشت چرخ کرده را به شکل کوفته‌های کوچک در دست خود شکل دهید و کنار بگذارید. کمی روغن در ماهیتابه بریزید و کوفته‌های کوچک گوشت را در آن سرخ کنید. زیاد گوشت را هم نزنید و بگذارید وقتی یک طرف آن کامل سرخ شد، آن را جابجا کنید تا همه طرف آن به خوبی سرخ شود. سپس کوفته‌ها را از ماهیتابه بیرون بیاورید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله سوم: مواد میانی ترکمان پلو را آماده کنید

پیاز دوم را به صورت نازک برش دهید سپس آن را در همان ماهیتابه‌ای که گوشت را در آن سرخ کردید، تفت دهید تا کاراملی شود. وقتی پیازها کاراملی شدند، ادویه جات را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطرشان آزاد شود. مراقبت باشید تا ادویه‌ها نسوزند.
در این مرحله نخودهایی که از قبل نیم پز کرده‌اید را آبکش کنید و به پیاز اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا ادویه‌ها به خورد همه مواد بروند. در صورت نیاز ⅕ پیمانه آب جوش به ماهیتابه اضافه کنید. کوفته‌های گوشت را هم اضافه کنید و بگذارید با دیگر مواد ترکیب شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پلو تره به روش خانگی؛ خوشمزه و معطر

مرحله چهارم: برنج را کته کنید

برنج را با نمک و روغن به صورت کته بپزید. وقتی برنج آب خود را کشید آن را به ماهیتابه‌ای که در آن مواد میانی را ریختید، منتقل کنید. مواد میانی را با برنج ترکیب کنید تا عطر، طعم و رنگ آن به همه برنج منتقل شود.
بهتر است با قاشق مواد را از زیر ماهیتابه به رو بیاورید و آن را هم نزنید تا برنج شما له نشود. سپس کف قابلمه کمی نان لواش به عنوان ته دیگ بگذارید و برنجی که با مواد میانی ترکیب شده را روی آن اضافه کنید. روی در قابلمه دم کنی بگذارید و اجازه دهید ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم با شعله‌پخش کن دم بکشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کته قالبی زعفرانی به روش رستورانی + نکات و فوت‌وفن ها

مرحله پنجم: ترکمان پلو شما آماده است

بعد از ۴۵ دقیقه ترکمان پلو شما آماده است. می‌توانید آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال پسته تزئین کنید.

طرز تهیه ترکمان پلو

نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه ترکمان پلو

با رعایت نکات زیر می‌توانید ترکمان پلو را مطابق با سلیقه خود آماده کنید و از طعم خاص آن لذت ببرید:

در صورت تمایل می‌توانید این پلو را با برنج آبکش شده هم آماده کنید.این پلو را می‌توانید به جای کوفته گوشت چرخ کرده با گوشت گوسفندی که ریز خرد کرده‌اید هم آماده کنید.برای عطر بهتر این پلو می‌توانید زمان دم گذاشتن برنج یک چوب دارچین و چند هل هم در قابلمه بگذارید و بعد از اتمام مدت زمان دم کشیدن آن‌ها را خارج کنید.در طرز تهیه اصلی این غذا از پوره گوجه استفاده نمی‌شود، اما در صورتی که این غذا را امتحان کرده‌اید و می‌خواهید تنوعی در طعم آن ایجاد کنید، می‌توانید به آن پوره گوجه هم اضافه کنید. به این صورت که یک فنجان پوره گوجه به مواد میانی اضافه کنید و آن را تا زمانی تفت دهید که آب پوره گوجه کشیده شود. این نسخه از ترکمان پلو به همراه پوره گوجه‌فرنگی طعمی متفاوت و کمی نزدیک‌تر به پلوهای ترکیبی امروزی دارد.

در این مطلب از بخش آشپزی مجله اکالا با طرز تهیه ترکمان پلو، غذای خوشمزه دوران صفوی آشنا شدیم. می‌توانید این غذای اصیل و خوشمزه را آسان و سریع در منزل آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید.

 

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

منبع خبر