- 2025-02-03
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه کباب برگ رستورانی+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
3 نفر
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
20 دقیقه
کباب برگ یکی از خوشمزهترین انواع کباب است که برای درست کردن آن معمولا از گوشت راسته گوسفند یا گوساله استفاده میشود. به طور کلی این کباب روی زغال آماده میشود، اما در صورت تمایل میتوانید آن را در ماهیتابه یا فر نیز بپزید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه کباب برگ آبدار به ۶ روش مختلف و همه فوتوفن های درست کردن این کباب خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن کباب برگ با گوشت راسته گوسفندی باید گوشت را با مقداری نمک، فلفل سیاه، آب پیاز رنده شده و روغن مزه دار کنید. گوشت را برای یک شب در یخچال بگذارید و بعد آن را به سیخ بکشید. در ادامه گوشت را روی زغال کباب کنید.
برای پخت این کباب میتوانید به جای گوشت گوسفند از راسته گوساله نیز استفاده کنید. میتوانید کباب برگ را در فر و ماهیتابه یا با ماست نیز آماده کنید. برای درست کردن کباب برگ سلطانی باید از گوشت راسته چرخ کرده استفاده کنید.
رسپی این غذای اصیل و لذیذ را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کباب برگ با گوشت گوسفندی برای ۳ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت راسته گوسفندی۶۰۰ گرمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمپیاز۲ عددزعفران دم کردهبه مقدار لازمروغن ۳ قاشق غذاخوریکرهبه مقدار لازم
مرحله اول: گوشت را مزه دار کنید
برای پخت کباب برگ باید برای هر نفر از ۲۰۰ گرم گوشت استفاده کنید. برای شروع باید گوشت را به صورت تکههای یکسان با ضخامت کمتر از یک سانتیمتر برش دهید.
گوشتها را در یک ظرف بریزید. در ادامه مقداری روغن، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
پیاز را بشویید و به صورت ریز رنده کنید. در ادامه پیازها را با دست فشار دهید و آب پیاز را در ظرف گوشت بریزید تا کبابها به خوبی مزه دار شوند.
مرحله دوم: به گوشت استراحت دهید
بعد از مزه دار کردن گوشت باید آن را برای چند دقیقه زیر و رو کنید و خوب هم بزنید.
در ادامه روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را برای ۱۲ ساعت یا یک شب تا صبح در یخچال بگذارید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله سوم: گوشت را با چاقو بکوبید
در این مرحله باید تکههای گوشت را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با پشت چاقو روی آن ضربه بزنید. سپس گوشت را برگردانید و به طرف دیگر آن نیز ضربه بزنید.
این کار را برای همه تکههای گوشت انجام دهید. برای کوبیدن گوشتها میتوانید از بیفتک نیز استفاده کنید.
به خاطر داشته باشید که نباید فشار زیادی به گوشتها وارد کنید، زیرا در این صورت گوشت له میشود و بافت آن از بین میرود.
مرحله چهارم: گوشتها را به سیخ بکشید
بعد از آماده کردن گوشت کبابی، باید آنها را به سیخ بکشید. بهتر است سیخ را عمود بر خطهایی که روی گوشت ایجاد شده و از وسط در سیخ فرو کنید و بعد تکههای گوشت را با ضربههای پشت چاقو به هم متصل کنید تا یکدست به نظر برسند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب چنجه
مرحله پنجم: کبابها را آماده کنید
بعد از این که همه گوشتها را به سیخ کشیدید، میتوانید کبابها را روی آش زغال یا کباب پز آماده کنید.
از آن جایی که گوشت کباب برگ به خوبی کوبیده میشود، بسیار زود میپزد و زمانی که رنگ یک سمت گوشتها تغییر کرد، میتوانید آن را برگردانید تا طرف دیگرشان نیز آماده شود.
سپس چند بار کبابها را روی حرارت بچرخانید تا کاملا بپزند. برای درست کردن کباب نرم بهتر است هر سمت گوشت را حدود ۳ تا ۵ دقیقه بپزید.
مرحله ششم: کباب برگ را سرو کنید
بعد از آماده شدن کباب برگ میتوانید مقداری کره آب شده و زعفران دم کرده را ترکیب کنید و روی کبابها بریزید.
در ادامه این کباب خوشمزه و نرم را با گوجه فرنگی کبابی، نان یا برنج کته سرو کنید.
به خاطر داشته باشید که بعد از پخت کباب برگ نباید آن را لای نان قرار دهید، این کار موجب جذب آب گوشت و خشک شدن کبابها میشود.
برای درست کرد کباب برگ از روشهای مختلفی استفاده میشود. در ادامه به محبوبترین روشهای پخت کباب برگ رستورانی اشاره شده است.
کباب برگ با گوشت گوساله
برای درست کردن کباب برگ با گوشت گوساله، بهتر است گوشت را به روشی که گفته شد مزه دار کنید و به سیخ بکشید. در زمان کباب کردن گوشتها، بهتر است مقداری کره آب شده روی آن بمالید تا کباب خشک نشود. سایر مراحل درست کردن این کباب مثل روش قبل است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی
کباب برگ در فر
برای درست کردن کباب برگ در فر باید گوشت را به روشی که گفته شد مزه دار کنید و خوب بکوبید. در ادامه گوشت مزه دار شده را به سیخ بزنید و سیخها را در سینی فر قرار دهید.
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و هر ۱۰ دقیقه یک بار درب فر را باز کنید و مقداری کره روی کبابها بمالید. زمانی که کبابها کاملا پختند، میتوانید آنها را با برنج کته سرو کنید.
کباب برگ در ماهیتابه
برای درست کردن کباب برگ روی گاز باید گوشت کبابی را با پیاز خرد شده، فلفل سیاه، رزماری، روغن زیتون و هر چاشنی دیگری که دوست دارید مزه دار کنید. گوشت را برای ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.
در ادامه گوشت را با پیاز و همه چاشنیها در ماهیتابه رژیمی بچینید و روی حرارت ملایم قرار دهید. درب ماهیتابه را روی آن بگذارید و اجازه دهید گوشتها برای نیم ساعت بپزند.
به خاطر داشته باشید که هر چند دقیقه یک بار گوشتها را زیر و رو کنید و اگر حس کردید کبابها خشک شدهاند، مقداری کره به آنها اضافه کنید.
کباب برگ سلطانی
کباب برگ سلطانی به ترکیب کباب برگ و کباب کوبیده گفته میشود. برای درست کردن این کباب باید از گوشت راسته چرخ کرده استفاده کنید و کباب را درست مثل کباب کوبیده به سیخ بکشید و روی حرارت زغال کباب کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب با سس نارنج
کباب برگ با ماست
برای درست کردن کباب برگ ترد و آبدار با ماست باید در زمان مزه دار کردن گوشت از مقداری ماست نیز استفاده کنید. این کار موجب خوشمزهتر شدن کباب و ترد شدن بافت آن میشود. سایر مراحل پخت این کباب مثل روش قبل است.
بهترین گوشت برای کباب برگ
گوشت راسته گوسفندی برای کباب برگ مناسبتر است، اما در صورت تمایل میتوانید از گوشت راسته گوساله نیز برای این کباب استفاده کنید. برای درست کردن کباب برگ بهتر است از گوشت راسته که دارای رگههای نازک چربی است، استفاده کنید. گوشت فیله گوسفندی نیز گزینه مناسبی برای درست کردن کباب برگ است.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کباب برگ
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت کباب برگ اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای ضربه زدن به گوشت باید این کار را با پشت یک چاقوی سنگین انجام دهید. به خاطر داشته باشید که این کار را باید با ضربات آهسته انجام دهید و فشار زیادی به گوشت وارد نکنید تا گوشت شما له نشود.اضافه کردن پیاز به گوشت موجب کمرنگ شدن قسمت روی گوشت میشود، پس از این بابت نگران نباشید.پیشنهاد میشود از کباب برگ بیشتر از ۲ بار در هفته استفاده نکنید.پهنای گوشت کباب برگ باید حدود ۴ انگشت یا حدود ۸ تا ۱۰ سانتیمتر و قطر آن حدود نیم سانتیمتر باشد.برای این که کباب برگ شما ترد و آبدار شود، باید از گوشت بیات شده که ۳ روز از کشتار آن گذشته استفاده کنید.برای مزه دار کردن گوشت راسته میتوانید پیاز را به صورت ریز رنده کنید و آن را با دست فشار دهید. سپس از آب پیاز برای مزه دار کردن گوشت استفاده کنید. اضافه کردن پیاز رنده شده به گوشت، موجب میشود تا پیازها در زمان کباب کردن بسوزند و کباب شما طعم و ظاهر بدی پیدا کند.اضافه کردن زعفران و کره به کباب برگ رستورانی اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید این مرحله را به طور کامل حذف کنید.برای مزه دار کردن گوشت کباب برگ میتوانید از مقداری پودر پاپریکا استفاده کنید.در زمان پخت کباب برگ، شعله زغال نباید زیاد باشد.برای درست کردن کباب برگ زعفرانی میتوانید در زمان مزه دار کردن گوشت از مقداری زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.در برخی رسپیها برای مزه دار کردن کباب برگ از مقداری برگ رزماری پودر شده، سرکه قرمز و پودر سیر نیز استفاده میشود.کباب برگ باید حداقل ۶ تا ۲۴ ساعت در یخچال بماند و مزه دار شود، بنابراین اگر زمان کافی برای مزه دار کردن گوشت را ندارید، حتما ۶ ساعت آن را در یخچال بگذارید.اگر ضخامت گوشت کباب برگ زیاد است، بهتر است آن را به ۲ قسمت تقسیم کنید و بعد با بیفتک بکوبید تا گوشت نازک شود و قطر آن به حدود نیم سانتیمتر برسد.در صورتی که زمان کافی برای مزه دار کردن گوشت ندارید، بهتر است نمک را در زمان کباب کردن یا بعد از آماده شدن کبابها به گوشت اضافه کنید تا گوشت شما سفت نشود.در برخی رسپیها برای مزه دار شدن گوشت، آن را برای یک شب یا چند ساعت در فریزر میگذارند و بعد در یخچال قرار میدهند تا بهتر مزه دار شود.برای این که گوشت کباب برگ نرم شود، میتوانید چند ساعت قبل از آماده کردن کباب، مقداری کیوی نارس یا انجیر نارس رنده شده به آن اضافه کنید.کباب برگ نباید بیش از حد روی زغال بپزد، این کار موجب خشک شدن کباب میشود.برای درست کردن کباب برگ بدون سیخ میتوانید تکههای گوشت را در ماهیتابه بریزید و آماده کنید.برای کوبیدن گوشت راسته میتوانید به جای پشت چاقو از بیفتک استفاده کنید.سعی کنید پهنای همه تکههای گوشت کبابی را به یک اندازه در نظر بگیرید.برای این که گوشت کباب برگ نرمتر شود، میتوانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.اضافه کردن روغن به گوشت کباب برگ اختیاری است، اما موجب نرم و آبدار شدن کباب میشود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کباب برگ و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این کباب را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه