• 2025-02-02
  • 4 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

یک ایرانی جایزه « قهرمان جوان تالاب‌های جهانی» را از آن خود کرد

روز جهانی تالاب‌ها امروز و در شرایطی برگزار می‌شود که یک جوان ایرانی فعال در حوزه حفاظت از پرندگان و…
یک ایرانی جایزه « قهرمان جوان تالاب‌های جهانی» را از آن خود کرد

روز جهانی تالاب‌ها امروز و در شرایطی برگزار می‌شود که یک جوان ایرانی فعال در حوزه حفاظت از پرندگان و تالاب‌ها در ایران توانست عنوان قهرمان جهانی تالاب‌ها را به‌دست آورد. شعار امسال روز جهانی تالاب‌ها «حفاظت از تالاب‌ها برای آینده مشترک» است.

قهرمان ایرانی تالاب‌های جهان

جایزه معتبر «قهرمان جوان تالاب‌های جهان» به پاس یک دهه فعالیت در حفاظت از پرندگان تالاب‌ها و ارتقای آگاهی عمومی در زمینه تالاب‌ها به ایمان ابراهیمی اعطا شد. این جایزه جهانی به نوجوانان و جوانانی که در حفاظت و احیای تالاب‌ها و اکوسیستم‌های آبی تلاش می‌کنند، اهدا می‌شود. مدیرعامل و بنیانگذار انجمن حفاظت پرندگان آوای بوم از ایران، در شصت‌وچهارمین نشست کمیته دائمی کنوانسیون رامسر که از ۲۰ تا ۲۴ ژانویه۲۰۲۵ در گلاند، سوئیس برگزار شد، این جایزه را از آن خود کرد. مراسم رسمی اهدای جایزه وی در افتتاحیه کنفرانس COP 15(کنوانسیون رامسر) در جولای۲۰۲۵ (مرداد ۱۴۰۴) در آبشار ویکتوریا در کشور زیمبابوه برگزار خواهد شد.

دلایل انتخاب نماینده ایرانی

رصد سیستماتیک جمعیت پرندگان آبزی یعنی پرندگان زادآور بهار، تابستان و پرندگان زمستانی در تالاب‌های جنوب کشور ازجمله فارس و هرمزگان
تأسیس، احداث و راه‌اندازی وب‌سایت تنوع زیستی تالاب گاوخونی به زبان فارسی، انگلیسی به همراه تور مجازی از تالاب
انتخاب علمی آنقوت به‌عنوان گونه‌پرچم در تالاب ارژن برای اولین‌بار در دنیا
آموزش بیش از 4هزار دانش‌آموز، نوجوان و شهروند حاشیه تالاب

حفظ گونه، حفظ تالاب

ایمان ابراهیمی، مدیرعامل انجمن حفاظت پرندگان آوای بوم: تمرکز ما در این سال‌ها و نقطه‌ای که برای کنوانسیون رامسر مهم بود اینکه ما در انجمن آوای بوم تلاش کردیم ارتباط بین مردم و تالاب‌ها را از طریق پرنده‌ها قوی کنیم. پروژه ارژن هم به نوعی در این چارچوب قرار می‌گیرد که مردم، غاز قرمز یا آنقوت را به‌عنوان نماد منطقه خودشان بشناسند و بخواهند آن را حفظ کنند، نتیجه‌اش حفظ تالاب می‌شود.

«آنقوت» چگونه گونه پرچم تالاب ارژن شد؟

در ابتدا 3 گونه از پرندگان آبزی به‌عنوان گزینه‌های بالقوه درنظر گرفته شدند: درنای معمولی، چنگر معمولی و آنقوت به‌عنوان گونه‌های شاخص انتخاب و پیشنهاد شدند. انتخاب نهایی براساس 10 معیار ازجمله اهمیت اکولوژیکی، وضعیت حفاظتی، شناخت محلی، اهمیت فرهنگی و ادراک عمومی بود که درنهایت گونه آنقوت که محلی‌ها به آن غاز قرمز می‌گویند انتخاب شد. این مطالعه نخستین مورد مستند از انتخاب آنقوت به‌عنوان گونه شاخص در ایران و در سطح جهانی است. نتایج تحقیق نشان می‌دهد مشارکت جامعه در انتخاب گونه‌های شاخص، می‌تواند آگاهی عمومی و مشارکت در برنامه‌های حفاظتی را افزایش دهد.

منبع خبر