- 2025-02-01
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
جدی تر شدن تفکیک وزارت راه و شهرسازی/ بخش خصوصی به دنبال یک وزارتخانه مقتدر
به گزارش اقتصاد آنلاین؛ هفته گذشته بود که اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با در نظر گرفتن ضرورت تمرکز بر هر یک از بخشهای راه و شهرسازی بهطور جداگانه، با کلیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی موافقت کردند.
اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی معتقد هستند بخش راه و بخش شهرسازی هرکدام حوزههای تخصصی و گستردهای دارند که نیازمند برنامهریزی دقیق و تمرکز مدیریتی جداگانه هستند. تفکیک این وزارتخانه میتواند باعث بهبود عملکرد در هر دو بخش شده و مشکلات اجرایی ناشی از تداخل وظایف را کاهش دهد. در این راستا مقرر شد که در بررسی جزئیات طرح، موضوعاتی از قبیل نحوه اصلاح ساختار، زمان تفکیک و ادغام معاونتها با حضور بخش خصوصی، مسئولان دولتی و کارشناسان مورد تبادلنظر قرار گیرد.
اما از سوی دیگر انبوه سازان نیز به شدت به دنبال این هستند که تفکیک وزارت راه و شهرسازی هر چه سریعتر رخ دهد.
ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان در پاسخ به این پرسش که آیا موافق تفکیک وزارت راه و شهرسازی هستید و آیا تفکیک می تواند به بخش مسکن کمک کند؟ گفت: سال های سال است که انبوه سازان شدیداً طرفدار تفکیک وزارت راه و شهرسازی هستند و از آن استقبال می کنند.
سال های سال است که انبوه سازان شدیداً طرفدار تفکیک وزارت راه و شهرسازی هستند
او ادامه داد: اداره این دو حوزه از عهده یک وزیر بر نمی آید. به همین دلیل است که ترجیحاً این دو وزارتخانه باید از هم جدا شوند.
برخی از کارشناسان و نمایندگان مجلس معقت هستند که کشور این روزها با یک ناترازی در حوزه مسکن مواجه است به طوریکه این ناترازی به شش میلیون واحد مسکونی هم رسیده است.
فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان نیز در خصوص تفکیک وزارت راه و شهرسازی معتقد است که تجربه ۱۰ سال گذشته نشان میدهد که پس از ادغام وزارت مسکن و شهرسازی با وزارت راه و ترابری، مسکن توسط وزارت راه و شهرسازی مورد حمایت کامل و همهجانبه قرار نگرفته است و کمبود میلیونی مسکن در کشور نیز گواه بر این موضوع است.
پورحاجت می گوید: اگر قرار باشد که بخش مسکن کشور وضعیت مناسبی پیدا کند، باید اقدامی عاجل از سوی دولت و حاکمیت انجام شود و در غیر این صورت بازار مسکن، همچنان رهاشده خواهد ماند و مردم نیز به راحتی خانهدار نمیشوند.
وی افزود: بهترین پیشنهاد در شرایط فعلی این است که وزارت راه و شهرسازی مجددا به دو وزارتخانه مسکن و شهرسازی و راه و ترابری تفکیک شود تا به تاسی از این تفکیک وزارتخانهای، مردم صاحب مسکن شوند.
تفکیک وزارت راه و شهرسازی، بخش خصوصی سازنده مسکن را صاحب یک وزارت مقتدر میکند
پورحاجت گفت: تفکیک وزارت راه و شهرسازی، بخش خصوصی سازنده مسکن را صاحب یک وزارت مقتدر و جدا میکند که میتواند با همسویی با آن، زمینهساز تولید مسکن در کشور و خانهدار شدن مردم شود.
در طی سال های گذشته، تداخل دو حوزه راه و شهرسازی باعث شده که حجم زیادی از تعهدات و وظایف به دوش افراد بیفتد و به این ترتیب، کار هیچ یک از دو حوزه به درستی پیش نرود. در نتیجه توصیه ای که می شود، این است که دوباره موضوع تفکیک این دو وزارتخانه مطرح شود. به خصوص در شرایط بغرنج کنونی که بازار مسکن روزهای خوشی را پشت سر نمی گذارد و به توجه کامل و اقدامات بیشتر نیاز دارد.
دولت در تلاش بود با ادغام این وزارتخانه بخشی از هزینه های خود را کاهش دهد اما عملاً به دلیل تداخلات پیش آمده، هزینه های دولت بیشتر شد و در نهایت به نظر می رسد به هدف خود نرسید.
حال باید دید که مجلس تا چه حد در تفکیک وزارت راه و شهرسازی مصمم است و آیا دولت نیز با این اقدام مجلس همراهی خواهد کرد یا خیر؟
ارسال دیدگاه