- 2024-12-06
- 6 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه دسر پالدا تبریزی مناسب شب یلدا + نکات و فوتوفن ها
دسر پالدا تبریزی یکی از شیرینیهای سنتی و خوشمزه است که با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی تهیه میشود. اصالت این دسر به تبریز برمیگردد و یکی از خوشمزهترین دسرهایی است که اغلب در مهمانیها سرو میکنند. در این مقاله از مجله اکالا، شما را با طرز تهیه دسر پالدا تبریزی به صورت مرحله به مرحله به همراه تمامی نکات مهمی که برای خوشمزهتر شدن این دسر باید بدانید، آشنا خواهیم کرد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
ابتدا آرد سفید را الک کنید و در تابهای با حرارت متوسط تا طلایی شدن آن را تفت دهید. سپس شکر و نشاسته ذرت را با شیر مخلوط کنید و به آرد اضافه کنید، همزمان هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. بعد از آن محلول زعفران و گلاب را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا دسر قوام یابد. در نهایت، دسر را در ظروف مناسب ریخته و با پسته و بادام خرد شده تزیین کنید. این دسر را میتوانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم دسر پالدا تبریزی
شیر۲ پیمانهنشاسته ذرت۲ قاشق غذاخوریآرد سفید۱ قاشق غذاخوریشکر۱/۲ پیمانهزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوریگلاب۲ قاشق غذاخوریکره۲ قاشق غذاخوریپسته و بادام برای تزییناختیاری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل طرز تهیه دسر پالدا تبریزی
مدت زمان آماده سازی: ۷۰-۹۰ دقیقهمناسب برای: ۳-۴ نفردستهبندی: متوسط
مرحله اول: آماده سازی آرد
آرد سفید را الک کنید و آن را در یک تابه مناسب بریزید.
تابه را روی حرارت متوسط گذارید و مدام آرد را به هم زنید تا به خوبی بوی خامی آرد گرفته شود و آرد رنگی طلایی پیدا کند.
توجه داشته باشید که در این مرحله صبر و حوصله داشته باشید و حرارت را زیاد نکنید؛ زیرا موجب سوختن آرد و بد بو شدن دسر شما میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاناکوتای انار برای شب یلدا
مرحله دوم: ترکیب شیر، شکر و نشاسته ذرت
شکر و نشاسته ذرت را درون ظرف مناسبی بریزید و شیر را به تدریج و کمکم به آن اضافه کنید.
مدام مواد را به هم زنید تا دانههای شکر در شیر حل شود و نشاسته ذرت گلوله، گلوله نشود.
ترکیب فوق را به آرد درون تابه اضافه کنید و مدام به هم زنید تا آرد تفت داده شده نیز در شیر به خوبی حل شود.
حرارت را کم کنید و ۵-۸ دقیقهای زمان دهید تا مواد شما به غلظت رسد. (در این بازه زمانی باید به آرامی مواد را به هم زنید تا ته نگیرد)
مرحله سوم: افزودن محلول زعفران و گلاب
پس از اینکه مواد به غلظت مناسب رسید، محلول زعفران و گلاب را به ترکیب درون تابه اضافه کنید.
ترکیب زعفران و گلاب طعمی بینظیر به دسر شما میدهد.
همچنان و بدون وقفه مواد را به هم بزنید تا به قوام دلخواه برسید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ژله پرتقال با انار برای شب یلدا
مرحله چهارم: تزیین و سرو دسر
زمانی که دسر به قوام رسید، حرارت را خاموش کنید.
ظروف شیشهای یا سرامیکی مناسبی را انتخاب کنید و تا زمانی که مواد هنوز گرم است دسر را در ظروف سرو بریزید.
روی دسرها را با مغز پسته و بادام خرد شده تزیین کنید.
این دسر را میتوان به صورت سرد یا گرم سرو کرد.
نکات طلایی خوشمزهتر شدن دسر پالدا تبریزی
برای اینکه دسر پالدا تبریزی طعم بهتری داشته باشد به نکات مهم زیر توجه کنید.
میتوانید نشاسته ذرت را با نشاسته گل جایگزین کنید.آرد سفید قابل حذف یا جایگزینی با آرد برنج است. توجه داشته باشید در صورت استفاده آرد را باید با دقت تفت دهید تا رنگ طلایی پیدا کند و بوی خامی نداشته باشد.هنگام هم زدن، مواد را به آرامی هم بزنید تا گلولههای آرد تشکیل نشوند.برای طعمدارتر کردن دسر، مقداری دارچین به آن اضافه کنید.از شیر محلی یا پرچرب استفاده کنید تا دسر کرمیتر و لطیفتر شود.اگر دسر شما خیلی غلیظ شد، میتوانید کمی شیر اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید.اگر دسر شما رقیق بود میتوانید کمی نشاسته ذرت یا نشاسته گل را در ۱-۲ قاشق شیر حل کنید و به دسر اضافه کنید.اگر به طعم گلاب علاقه ندارید، میتوانید از وانیل یا عصاره بادام برای عطر دادن به دسر استفاده کنید.در زمان سرو، میتوانید مقداری عسل روی دسر بریزید تا طعم آن غنیتر شود.برای حفظ طعم و بافت دسر، بهتر است آن را در یخچال نگهداری کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این دسر پالدا تبریزی جذاب را آماده کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر برای درست کردن این دسر از ترفندهای دیگری استفاده می کنید که موجب خوشمزه تر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه