طرز تهیه شامی رودباری خوشمزه و اصیل؛ به روش شمالی

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 20 دقیقه زمان پخت 1 ساعت شامی رودباری یک غذای سنتی و خوش طعم…
طرز تهیه شامی رودباری خوشمزه و اصیل؛ به روش شمالی

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

شامی رودباری یک غذای سنتی و خوش طعم شمالی است که اصالت آن به شهر رودبار در استان گیلان بازمی‌گردد. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه شامی رودباری و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این شامی باید پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده و سبزیجات تازه خرد شده و مقداری نمک و فلفل ترکیب کنید و خوب ورز دهید. برای درست کردن سس نیز باید از ترکیب پوره گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و سبزی معطر استفاده کنید.

اجازه دهید سس روی حرارت بجوشد و غلیظ شود و بعد شامی‌ها را در سس قرار دهید. می‌توانید برای درست کردن سس این غذا از مقداری رب انار ترش نیز استفاده کنید.

برای درست کردن شامی رودباری با پلنگ مشک نیز می‌توانید به جای انواع سبزیجات از مقداری سبزی محلی پلنگ مشک استفاده کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شامی رودباری برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۵۰۰ گرمپیاز۳ عدد متوسطجعفری۵۰ گرمگشنیز۵۰ گرمریحان قرمز۵۰ گرمگوجه فرنگی۵ عدد متوسطرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریروغن زیتون۲ قاشق غذاخورینمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم

مرحله اول: پیاز را رنده کنید

برای شروع باید پیاز را به صورت ریز رنده کنید و بعد آن را از صافی رد کنید یا با دست فشار دهید تا آب اضافه آن به طور کامل گرفته شود.

این کار از شل شدن مایه مواد جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شامی مرغ

مرحله دوم: مواد شامی را ترکیب کنید

پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده ترکیب کنید و بعد مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه نیز روی مواد بریزید.

در ادامه ریحان، جعفری و گشنیز را به صورت ریز خرد کرده و به مواد شامی اضافه کنید.

برای درست کردن این شامی معمولا از سبزیجات محلی مثل خالواش و چوچاق استفاده می‌شود، اما از آنجایی که این سبزیجات در همه شهرها در دسترس نیستند، بهتر است از سبزیجات جایگزین استفاده کنید.

مرحله سوم: مواد شامی را ورز دهید

مواد شامی را با قاشق هم بزنید و بعد یک دستکش به دست کنید و مواد را برای چند دقیقه به خوبی ورز دهید تا کاملا یکدست شوند.

مرحله چهارم: مواد شامی را در یخچال بگذارید

بعد از آماده شدن مواد شامی باید روی ظرف را با سلفون یا پلاستیک بپوشانید و بعد ظرف را برای حدود ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: شامی‌ها را سرخ کنید

یک ماهیتابه نچسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. حالا ظرف شامی را از یخچال خارج کنید.

به اندازه یک نارنگی از مایه شامی بردارید و با دست به آن فرم دهید. سپس آن را در روغن داغ سرخ کنید.

این کار را برای همه مواد تکرار کنید. زمانی که یک سمت شامی‌ها سرخ شدند، آن‌ها را برگردانید.

بعد از آماده کردن شامی‌ها بهتر است آن‌ها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه‌شان خارج شود.

مرحله ششم: سس شامی رودباری را آماده کنید

برای درست کردن سس این غذا ابتدا باید پوست گوجه فرنگی‌ها را جدا و سپس آن‌ها را رنده کنید.

مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. رب گوجه را به روغن اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

کمی بعد پوره گوجه را اضافه کنید و مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و سبزی معطر نیز به سس اضافه کنید.

سس را هم بزنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شامی بادمجان با گوشت چرخ کرده

مرحله هفتم: غذا را سرو کنید

بعد از این که سس به اندازه کافی غلیظ شد، می‌توانید شامی‌ها را اضافه کنید.

درب ماهیتابه را برای چند دقیقه روی آن بگذارید و اجازه دهید شامی‌ها به خوبی مزه دار شوند.

بعد از این که شامی رودباری شما آماده شد، می‌توانید آن را با نان تازه یا برنج سرو کنید.

شامی رودباری با رب انار

برای درست کردن شامی رودباری از روش‌های متعددی استفاده می‌شود که در ادامه به محبوب‌ترین روش‌های پخت این غذا اشاره شده است.

شامی رودباری با رب انار

برای درست کردن این شامی با رب انار باید شامی را به روشی که گفته شد آماده کنید. در ادامه در یک ماهیتابه رب گوجه فرنگی را با روغن زیتون تفت دهید. کمی بعد گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید.

اجازه دهید گوجه فرنگی کاملا سرخ شود و بعد رب انار ترش و نمک و فلفل به این سس اضافه کنید. در انتها شامی‌ها را در سس قرار دهید و حدود نیم ساعت بجوشانید تا مزه دار شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شامی دال عدس

شامی رودباری با پلنگ مشک

پلنگ مشک یک گیاه معطر محلی از خانواده نعنا است که می‌توانید برای درست کردن این غذا از آن استفاده کنید. در این روش باید سبزیجات دیگر را حذف کنید و تنها مقداری از گیاه پلنگ مشک تازه یا خشک شده در غذا بریزید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شامی رودباری

سبزی شامی رودباری چیست؟

برای درست کردن شامی رودباری اصل معمولا از ترکیب مقداری چوچاق، خالواش و پلنگ مش استفاده می‌شود. اگر به این سبزیجات دسترسی دارید، می‌توانید برای مزه دار کردن این غذا از ترکیب جعفری، گشنیز و ریحان قرمز استفاده کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شامی رودباری

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت شامی رودباری اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای سرخ کردن شامی رودباری بهتر است از روغن زیتون استفاده کنید.برای درست کردن این شامی می‌توانید به جای سبزیجات تازه از سبزی‌های خشک شده استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای مزه دار کردن این شامی از مقداری پودر گلپر نیز استفاده می‌شود.برای خوشمزه‌تر شدن این شامی می‌توانید مقداری آب انار ترش به سس آن اضافه کنید.در طرز تهیه شامی رودباری بهتر است از گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند استفاده کنید.مواد شامی رودباری را به خوبی ورز دهید و حتما برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا شامی شما بافت منسجمی پیدا کند و در سس متلاشی نشود.به منظور مزه دار کردن سس این شامی می‌توانید از مقداری آبغوره، آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه نیز استفاده کنید.برای درست کردن شامی رودباری خوشمزه و مخصوص به روش رستورانی باید از روغن زیتون معطر یا بودار استفاده کنید.برای فرم دادن به مایه شامی بهتر است ابتدا دست‌هایتان را خیس کنید.به منظور آماده کردن سس این شامی می‌توانید تنها از پوره گوجه فرنگی سرخ شده با کمی ادویه نیز استفاده کنید.برای درست کردن شامی رودباری رستورانی معمولا از مقداری آرد نخودچی استفاده می‌شود.عطر روغن زیتون در این غذا اهمیت زیادی دارد. اگر احساس می‌کنید که بوی روغن زیتون در شامی احساس نمی‌شود، می‌توانید در ۱۰ دقیقه نهایی پخت غذا مقداری روغن زیتون به سس اضافه کنید.در صورت تمایل می‌توانید مقداری پودر دارچین به این غذا اضافه کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه شامی رودباری و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر