- 2025-01-21
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
خریداران در شوک / قیمت میوه و سبزیجات عجیب شد!
به گزارش اقتصادآنلاین، روزنامه همشهری نوشت: کافی است برای خرید یکی از اقلام عرضه شده در واحدهای صنفی فروش میوه مراجعه کنید، از آنجا که همهچیز گران شده است با خرید تنها یکی از این اقلام، افزایش قیمت را احساس میکنید. بسیاری از کارشناسان حوزه کشاورزی ضعف عملکرد وزارت جهادکشاورزی در برنامهریزی تولید و عرضه را مهمترین دلیل برهم خوردن گاه و بیگاه بازار محصولات کشاورزی میدانند.
از بازار چه خبر؟
گزارش میدانی از واحدهای صنفی سطح شهر و صحبت با مغازهداران موضوع گرانی میوه و سبزی را تأیید میکند. آنها خرید گرانتر از میادین اصلی را عامل گران شدن محصولات عرضه شده خود عنوان میکنند. یکی از آنها میگوید: قیمتها افزایش یافته و از شب یلدا تاکنون، خرید مردم از ما حدود یک سوم شده است و خریدها بیشتر به صورت حساب شده و دانهای از سوی مردم انجام میشود. همچنین رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران با اشاره به اینکه ایران چهارفصل است که موجب مهیاشدن شرایط تولید محصولات بهخصوص صیفی در همه فصول است، میگوید: با وجود این مزیت باز هم شاهد عدمبرنامهریزی برای تولید و توزیع درست میوه و صیفی در کشور هستیم. وضعیت طوری است که هم مردم و هم کشاورز درباره قیمت میوه و صیفی گلایهمندند. اسدالله کارگر در مورد بالا رفتن قیمت میوه و سبزی در هفتههای اخیر، تأکید میکند: درحال حاضر قیمت خرید واحدهای صنفی میوه بالاست و همین موضوع موجب بالا رفتن قیمتها در مغازههای سطح شهر شده است.
میوه چرا گران شد؟
دارایینژاد همچنین درباره گرانی انواع میوه ازجمله سیب و پرتقال گفت: در بخش میوه مشکلی که با آن مواجهیم، به صرفه نبودن قیمت تولید برای کشاورزان است؛ از مدتی قبل کشاورزان مدام اعلام میکردند که فروش محصولشان مثل پرتقال با قیمت هر کیلو ۱۵تا ۲۰هزار تومان برای آنها به صرفه نیست؛ به همین دلیل هم بار کمتری روانه میدانهای میوه میشود؛ بهطور مثال، ورودی بار در یکی از میدانها روزانه ۲۰تا ۲۵هزار تن بود که حالا به ۱۸هزار تن کاهش یافته است.
گرانی از ۱۰ تا ۲۰ درصد
مصطفی دارایینژاد، فعال و کارشناس حوزه میوه و سبزی با تأیید گرانیهای اخیر در بازار و سبزی گفت: تمام محصولات سبزی و فرنگی مانند هویج، فلفل، شلغم و لبو از ۱۰تا ۲۰درصد نسبت به شب یلدا افزایش قیمت داشتهاند. میوههایی مانند پرتقال، سیب، نارنگی و انار نیز حدود ۱۰درصد گران شدهاند.
دارایینژاد گفت: برخی اقلام مانند سیبزمینی، گوجه و پیاز برای مصرف خانوارها ضروری و مردم روی آن حساسند. مثلا موز گران شود میگویند نخرید اما اقلام اساسی را که مردم نمیتوانند نخرند؛ پس باید متولی بازار یعنی وزارت جهادکشاورزی برنامه مدون و درستی برای این شرایط داشته باشد. وزارت جهادکشاورزی بهعنوان متولی تنظیمکننده بازار در این زمینه برنامهریزی ندارد؛ درحالیکه تنظیم بازار بهمعنای آن نیست که بار فراوان باشد و دولت ورود پیدا کند، بلکه الان باید تنظیم بازار شود. تعاونیهایی که تشکیل شدهاند الان باید به درد مردم و مصرفکننده بخورند.
رئیس سابق اتحادیه بارفروشان تهران با اشاره به گرانی سیبزمینی ادامه داد: سرمازدگی محصول سیبزمینی در برخی مناطق و همچنین صادرات آن، موجب افزایش قیمت سیبزمینی شده است و اگر برای آن چارهای اندیشیده نشود، ماه بعد نیز۲۰درصد دیگر قیمت آن بالا میرود.
وی با اشاره به اینکه برای توقف صادرات سیبزمینی براساس قانون مجلس حداقل باید از ۶ماه قبل اقدام میشد، ادامه داد: تا فروردین سال آتی، مشکل توزیع سیبزمینی وجود دارد. البته الان مقدار زیادی سیبزمینی در انبارهاست که ۱۰تا ۱۵نفر آن را دپو کردهاند و متأسفانه بهصورت قطرهچکانی در بازار توزیع میکنند؛ بنابراین یا باید انبارها باز و بار ارسال شود یا به سرعت فکری برای واردات سیبزمینی از کشورهایی مانند ترکیه و پاکستان که محصول آنها رسیده است، کرد؛ چرا که با احتساب هزینه گمرک و سایر هزینهها قیمت تمامشده سیبزمینی وارداتی حداکثر ۱۸هزار تومان خواهد بود؛ درحالیکه حالا قیمت هر کیلو سیبزمینی در بازار ۳۵تا ۴۰هزار تومان است.وی به گرانی پیاز هم اشاره کرد و گفت: در حوزه پیاز هم با مشکلاتی مانند سیبزمینی مواجهیم و بد نیست که مسئولان سری به انبارها و سردخانهها بزنند. دارایینژاد دلیل گرانی گوجهفرنگی را بارندگیهای اخیر و تأخیر در ارسال بار عنوان کرد.
ارسال دیدگاه