- 2025-01-19
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه آش عدس+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت
آش عدس یک نوع آش ساده و مقوی ایرانی است که هم طعم بسیار خوشمزهای دارد و هم به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سرماخوردگی کمک میکند. برای درست کردن آش عدس از روشهای مختلفی استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه آش عدس به ۸ روش مختلف و همه فوتوفن های درست کردن این آش آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این آش با برنج ابتدا باید عدس، ماش و برنج را با مقداری آب بپزید و بعد پیاز داغ، سیر داغ و ادویهها را اضافه کنید. اجازه دهید مواد به خوبی بپزند و سپس سبزی آش را اضافه کنید. صبر کنید تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
برای درست کردن این آش با بلغور میتوانید برنج را حذف و مقداری بلغور گندم و سیب زمینی خرد شده به آن اضافه کنید. میتوانید این آش را با رشته، گوشت قلقلی یا حتی بدون برنج نیز آماده کنید.
در تبریز برای پخت این آش از ترکیب برنج، عدس و بلغور همراه با تره و پیازچه استفاده میشود. برای پخت این آش مخصوص سرماخوردگی باید همه مواد را بدون سرخ کردن و به صورت خام در آش بریزید.
رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آش عدس با برنج برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازعدس۱ لیوان فرانسوی دستهداربرنج۳ لیوان فرانسوی دستهدارماش۱ لیوان فرانسوی دستهدارسبزی آش (جعفری، شوید، تره و گشنیز)۳۰۰ گرمنعنا خشک۲ قاشق غذاخوریپیاز۴ عددسیر۷ حبهنمک، زردچوبه و فلفلبه مقدار لازم
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: برنج، عدس و ماش را بخیسانید
برای شروع باید برنج را بشویید و چند دور آبکشی کنید. سپس آن را در یک ظرف آب بریزید و برای یک ساعت بخیسانید.
عدس و ماش را بشویید و در یک ظرف آب جداگانه بریزید و اجازه دهید برای یک ساعت در آب بمانند.
مرحله دوم: پیاز داغ و سیر داغ را آماده کنید
پیاز را به صورت خلالی نازک خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه پیاز را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شود.
سپس سیرها را به صورت ریز خرد یا رنده کنید و همراه با پیاز تفت دهید تا طلایی شوند.
بعد از این که سیر و پیاز را سرخ کردید، میتوانید مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه کنید و بعد از ۲ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله سوم: عدس، ماش و برنج را بپزید
یک قابلمه را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید. برنج، ماش و عدس را آبکش کنید و در قابلمه بریزید. در ادامه سیر داغ و پیاز داغ را اضافه کنید.
اجاره دهید برنج، ماش و عدس برای حدود یک ساعت روی حرارت بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ماش
مرحله چهارم: سبزیها را به آش اضافه کنید
بعد از آن که همه مواد به خوبی پختند و نرم شدند، میتوانید سبزی آش را بشویید، خرد کنید و در آش بریزید. اجازه دهید آش برای حدود نیم ساعت تا یک ساعت دیگر بپزد.
بعد از اضافه کردن سبزی به آش نباید درب قابلمه را روی آن بگذارید، زیرا این کار موجب تیره شدن رنگ آش میشود.
مرحله پنجم: آش را سرو کنید
بعد از این که آش پخت و جا افتاد، میتوانید مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. در ادامه آش عدس را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
آش عدس به روشهای مختلفی پخته میشود که در ادامه این بخش به چند روش طبخ آن اشاره شده است.
آش شیله عدس به روش تبریزی
آش شیله عدس یک نوع آش عدس تبریزی است که برای درست کردن آن از ترکیب عدس و بلغور همراه با مقداری برنج استفاده میشود. برای شروع باید عدس را با کمی آب در قابلمه بریزید و بپزید و بعد از ۱۵ دقیقه بلغور و برنج را اضافه کنید.
سپس گوجه فرنگی رنده شده، تره و پیازچه خرد شده را به عدس اضافه کنید. اجازه دهید آش جا بیفتد و سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آش اضافه کنید و زمانی که آش آماده شد، آن را در ظرف مناسب بریزید و با پیازچه تزیین کنید.
آش عدس با رشته
برای درست کردن آش عدس و رشته میتوانید در ۲۰ دقیقه آخر پخت آش مقداری رشته به آن اضافه کنید و بعد درب قابلمه را به صورت نیمه روی آن بگذارید تا آش شما آماده شود. سایر مراحل درست کردن این آش مثل روش قبل است. در این روش نیازی به اضافه کردن برنج و بلغور نیست.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش جو
آش عدس و انار شهرکرد
برای درست کردن آش عدس و انار مخصوص شهرکرد باید از ترکیب عدس، برنج، انار خشک، سبزی آش، سیر و پیاز استفاده کنید. برای شروع باید برنج و عدس را همراه با آب در قابلمه بریزید و بپزید. در ادامه پیاز داغ و سیر داغ را اضافه کنید.
زمانی که برنج و عدس به خوبی پختند، سبزی آش را اضافه کنید. اجازه دهید سبزی آش بپزد و بعد انار خشک را در آش بریزید. صبر کنید تا آش جا بیفتد و سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و نعنا داغ به آن اضافه کنید.
آش عدس و بلغور
برای درست کردن آش عدس و بلغور باید از ترکیب بلغور گندم، سیب زمینی، عدس و نعنا داغ و پیاز استفاده کنید. برای شروع باید عدس و بلغور را با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
پیاز داغ را همراه با زردچوبه آماده کنید و در قابلمه بریزید. در ادامه یک عدد سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید و در آش بریزید. اجازه دهید آش برای ۲ تا ۳ ساعت بپزد و آماده شود. سپس آن را با کشک، نعنا داغ و پیاز داغ فراوان تزیین کنید.
آش عدس برای سرماخوردگی
برای درست کردن آش عدس مخصوص سرماخوردگی باید عدس، برنج و بلغور گندم را همراه با آب در قابلمه بریزید. در ادامه پیاز و سیر را خرد کنید و بدون سرخ کردن در قابلمه آش بریزید.
اجازه دهید همه مواد به خوبی بپزند و نرم شوند و بعد سبزی آش، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید. بعد از این که آش جا افتاد، شعله گاز را خاموش کنید تا آماده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش بلغور گندم
آش عدس با گوشت
در صورت تمایل میتوانید برای پخت این آش از مقداری گوشت قلقلی نیز استفاده کنید. در این روش باید گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید و خوب ورز دهید. مایه گوشت را به صورت قلقلی آماده کنید.
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و قلقلی ها را در روغن سرخ کنید. آش را به روشی که گفته شد آماده کنید و در نیم ساعت نهایی پخت، قلقلیها را در آش بریزید تا خوب بپزند.
آش عدس بدون برنج
برای پخت آش عدس بدون برنج میتوانید تنها از ترکیب عدس، سبزی آش، پیاز و سیر استفاده کنید. برای لعاب دار شدن این آش میتوانید مقداری آرد را در آب سرد حل کنید و در آش بریزید. سایر مراحل درست کردن این آش مثل روش قبل است.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش عدس
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش عدس اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای مزه دار کردن آش عدس میتوانید از مقداری کشک رقیق شده نیز استفاده کنید.برخی افراد برای مزه دار کردن آش عدس مقداری ماست در آن میریزند.برای خوش طعم شدن آش عدس میتوانید از مقداری آب گوشت، آب مرغ یا آب قلم استفاده کنید.اضافه کردن استاک گوشت و مرغ طعم فوقالعادهای به این آش میبخشد.برای لعابدار شدن این آش میتوانید مقداری آرد سفید به آن اضافه کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن این آش تنها از مقداری اسفناج استفاده میشود.در صورت تمایل میتوانید مقداری لوبیا سفید یا هر نوع حبوبات دیگری که دوست دارید نیز به این آش اضافه کنید.برای افزایش غلظت این آش میتوانید مقداری جو پرک به آن اضافه کنید.اضافه کردن پیازچه به این آش طعم بینظیری میبخشد.اگر معده حساسی دارید حتما قبل از پخت عدس حتما آن را برای یک ساعت بخیسانید و در این مدت چند بار آب آن را دور بریزید تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود.برای درست کردن آش عدس با برنج میتوانید تنها از ترکیب گشنیز و جعفری استفاده کنید.برای مزه دار کردن این آش میتوانید مقداری آبلیمو یا آبغوره به آن اضافه کنید.در صورت تمایل میتوانید برای پخت این آش از مقداری عدس معمولی و مقداری عدس قرمز استفاده کنید.برای درست کردن آش عدس مجلسی و خوشمزه به روش گیلانی باید از مقداری رشته آش استفاده کنید. گیلانیها این آش را با ترکیب عدس، رشته آش و سبزی آش آماده میکنند.اضافه کردن ماش به این آش اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش عدس و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه