- 2025-01-19
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه به پلو+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
5 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
به پلو یک غذای خوش عطر و طعم ایرانی است که هم میتوانید آن را با گوشت و مرغ و هم به صورت گیاهی آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه به پلو به ۴ روش مختلف و همه فوتوفن های درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این غذا با مرغ میتوانید سینه مرغ را بپزید و بعد آن را ریش ریش کنید. هویج و به را به صورت درشت رنده کنید. پیاز داغ را آماده کرده و همراه با به و هویج، ادویهها و مرغ ریش ریش شده تفت دهید.
در ادامه برنج را آبکش کنید و با موادی که آماده کردهاید به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و اجازه دهید برنج دم بکشد. برای درست کردن به پلو اصفهانی باید به جای مرغ از تکههای گوشت استفاده کنید.
برای دست کردن این غذا با گوشت چرخ کرده نیز میتوانید از گوشت قلقلی استفاده کنید. میتوانید این غذا را به صورت گیاهی نیز آماده کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای به پلو با مرغ قزوینی برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازسینه مرغ۱ عددپیاز۱ عددهویج۱ عددبه۱ عددبرنج ۲ پیمانهسیب زمینی۱ عدد برای ته دیگزعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوریدارچین و زیره سبزبه مقدار لازمنمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازمروغن به مقدار لازم
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: برنج را بخیسانید
برای شروع باید برنج را بشویید و برای یک ساعت در آب و مقداری نمک بخیسانید.
مرحله دوم: مرغ را بپزید و ریش ریش کنید
مرغ را همراه با مقداری نمک، زردچوبه و آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید مرغ به طور کامل بپزد و بعد آن را از قابلمه خارج کنید. زمانی که مرغ کمی خنک شد، آن را با دست یا به کمک چنگال ریش ریش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قارچ پلو زعفرانی با مرغ
مرحله سوم: پیاز داغ را آماده کنید
پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه پیاز را در روغن سرخ کنید. زمانی که پیازها طلایی شدند، کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آنها بزنید.
مرحله چهارم: هویج، به، مرغ و چاشنیها را اضافه کنید
در این مرحله باید هویج را بشویید و به صورت درشت رنده کنید. به را بشویید و بعد از جدا کردن پوست به صورت درشت رنده کنید. هویج و به رنده شده را همراه با مرغ، زعفران دم کرده، زیره و دارچین به ماهیتابه اضافه کنید و مواد را برای چند دقیقه تفت دهید.
مرحله پنجم: برنج را آبکش کنید
در یک قابلمه مقداری آب و یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب جوشید، برنج را به آن اضافه کنید.
اجازه دهید برنج برای ۷ تا ۱۰ دقیقه بجوشد و نیم پز شود و در ادامه آن را آبکش کنید. در این مرحله قسمت بیرونی برنج باید نرم و قسمت داخلی آن کمی سفت باشد.
مرحله ششم: به پلو را آماده کنید
مقداری روغن در یک قابلمه بریزید. سیب زمینی را بشویید و بعد از جدا کردن پوست به صورت حلقه شده تقریبا نازک خرد کنید و کف قابلمه بچینید.
حالا میتوانید یک لایه برنج و یک لایه از ترکیب مرغ و به را در قابلمه بریزید و این کار را تا تمام شدن همه مواد ادامه دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
مرحله هفتم: برنج را دم کنید
کمی زعفران و روغن روی برنج بریزید. درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید برنج با حرارت ملایم برای حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه دم بکشد و آماده شود. سپس آن را در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید.
برای درست کردن به پلو از روشهای مختلفی استفاده میشود. در ادامه به محبوبترین روشهای پخت به پلو اشاره شده است.
به پلو اصفهانی اصیل
برای درست کردن به پلوی اصفهانی معمولا به جای مرغ از تکههای گوشت و همچنین مقداری آلو خورشتی استفاده میشود. در این روش باید پیاز را سرخ کنید و بعد گوشت را همراه با آن تفت دهید.
در ادامه مقداری آب به قابلمه اضافه کنید تا گوشت به خوبی بپزد. زمانی که گوشت پخت میتوانید چند عدد آلو و مقداری زعفران به آن اضافه کنید. اجازه دهید آلوها به خوبی بپزند و آب گوشت غلیظ شود.
برنج را آبکش کنید و بعد همراه با تکههای گوشت، آلو و سس روی برنج بریزید. دوباره یک لایه برنج روی مواد بریزید و این کار را تا تمام شدن همه مواد تکرار کنید. اجازه دهید برنج شما برای ۴۵ دقیقه دم بکشد و آماده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نارنج پلو افغانی
به پلو با گوشت چرخ کرده
برای درست کردن به پلو با گوشت چرخ کرده باید گوشت چرخ کرده را در یک کاسه بریزید و آن را با پیاز رنده شده و ادویه ترکیب کنید. گوشت را ورز دهید و بعد آن را به صورت کوفته قلقلی درست کنید. کوفتهها را در روغن سرخ کنید.
برای درست کردن برنج نیز باید مثل روش قبل از ترکیب به رنده شده یا خلالی با هویج رنده شده، پیاز داغ و چاشنیهای مختلف استفاده کنید. برنج را جداگانه دم کنید و در زمان سرو کوفته قلقلیها را روی آن قرار دهید.
به پلو بدون گوشت
در طرز تهیه به پلو بدون گوشت میتوانید گوشت و مرغ را حذف کنید و این غذا را به صورت کاملا گیاهی با استفاده از به خرد شده، هویج و خلال پسته و بادام و زرشک آماده کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه به پلو
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت به پلو اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای مزه دار کردن این غذا میتوانید از مقداری پودر هل، دارچین و زیره سبز نیز استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید در زمان دم کشیدن برنج مقداری کره یا روغن حیوانی به برنج اضافه کنید تا خوشمزهتر شود.برای پخت این غذا هم میتوانید از به رنده شده و هم به خرد شده استفاده کنید.برای خوشمزهتر شدن به پلو میتوانید مقداری ادویه پلویی به آن اضافه کنید.بعد از آماده شدن این غذا میتوانید آن را با مقداری زرشک تزیین کنید.برای تزیین این غذا میتوانید از دانههای انار نیز استفاده کنید.در برخی از رسپیها برای پخت این غذا از مقداری خلال بادام و خلال پسته نیز استفاده میشود.در صورت تمایل میتوانید در این غذا از سبزیجات متنوع خرد شده نیز استفاده کنید.برای درست کردن به پلو بدون گوشت میتوانید از مقداری نعنا و شوید نیز استفاده کنید.برای درست کردن این غذا میتوانید بنا به ذائقه خودتان از مقدار به کمتر یا بیشتری استفاده کنید.به منظور خوش عطر شدن این غذا میتوانید از خلال نارنج یا پرتقال نیز استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه به پلو و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه