- 2025-01-15
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
تحریمها هیچ تأثیری بر پیشرفت پزشکی هستهای ایران نداشته است
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی، در نشست خبری بیست و پنجمین کنگره بینالمللی پزشکی هستهای ایران که در ستاد مرکزی این دانشگاه برگزار شد، به توانمندیهای پیشرفته ایران در زمینه پزشکی هستهای اشاره کرد و اظهار داشت که تحریمها نتوانستهاند مانع از رشد و پیشرفت این حوزه تخصصی شوند. وی با بیان اینکه ایران در تولید رادیوداروها از پیشرفتهای چشمگیری برخوردار است، گفت: «با وجود محدودیتهای ناشی از تحریمها، همچنان در عرصه پزشکی هستهای توانستهایم به دستاوردهای مهمی دست پیدا کنیم.»
زالی در ادامه افزود که پزشکی هستهای در ایران سابقهای طولانی دارد و به سال ۱۳۳۹ برمیگردد. او همچنین به دو تحول بزرگ در پزشکی هستهای اشاره کرد که یکی از آنها تصویربرداری مولکولی است، که به ویژه در آینده نزدیک نقش مهمی در پزشکی شخصیسازی شده ایفا خواهد کرد. «این تکنولوژی در تشخیص و درمان دقیقتر بیماریها، به ویژه سرطانها، کاربرد فراوانی خواهد داشت.» زالی همچنین به اهمیت روشهای تلفیقی در تشخیص بیماریها و نقش هوش مصنوعی در پزشکی هستهای اشاره کرد و بر این نکته تأکید کرد که این رشته بینرشتهای به خوبی میتواند از هوش مصنوعی در ارتقای دقت تشخیص و درمان بهرهبرداری کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود که با وجود پیشرفتهای چشمگیر در این حوزه، همچنان نیاز به بهبود زیرساختها و تجهیزات پزشکی هستهای داریم و خواستار واردات دستگاههای پیشرفته برای تأمین نیازهای کشور شد. او تأکید کرد که بخشهای پزشکی هستهای کشور باید به حداقل چهار تخت بستری مجهز شوند و سند ملی پزشکی هستهای نیز در راستای بهبود شرایط و افزایش بهرهوری در این حوزه تهیه شده است.
در ادامه، محمدعلی قدسیراد، متخصص پزشکی هستهای، گفت که بیست و پنجمین کنگره بینالمللی پزشکی هستهای ایران در اردیبهشت ۱۴۰۴ در تهران برگزار خواهد شد و این کنگره فرصتی برای تبادل تجربیات و دستاوردهای جدید در زمینه تشخیص و درمان بیماریها با استفاده از پزشکی هستهای فراهم میآورد. او همچنین اشاره کرد که در این کنگره، بسیاری از متخصصین پزشکی هستهای از اروپا و آمریکا که ایرانی هستند، حضور خواهند داشت و از دانشمندان داخلی نیز دعوت به عمل خواهد آمد.
مهستی عمویی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نیز به وضعیت پیشرفته تجهیزات پزشکی هستهای در ایران اشاره کرد و گفت: «در منطقه، ایران تنها کشور پس از ترکیه است که توانسته است پرتوداروها را تولید کند و از آنها در درمان بیماران استفاده نماید.» او بر اهمیت بهروز رسانی دانش متخصصین و تجهیز بخشهای پزشکی هستهای به فناوریهای جدید تأکید کرد.
این نشست خبری و رونمایی از پوستر کنگره در حالی برگزار شد که به نظر میرسد پزشکی هستهای ایران به عنوان یکی از حوزههای پیشرفته در پزشکی کشور، همچنان به مسیر خود ادامه میدهد و در آیندهای نزدیک شاهد پیشرفتهای چشمگیرتری در این زمینه خواهیم بود.
ارسال دیدگاه