2 روش تهیه مرغ پرتقالی+ نکات و فوت‌وفن‌ها

مرغ پرتقالی یکی از متفاوت‌ترین روش‌های طبخ مرغ است که مزه متفاوت و عطر دل نشینی دارد. در این مقاله…
2 روش تهیه مرغ پرتقالی+ نکات و فوت‌وفن‌ها

مرغ پرتقالی یکی از متفاوت‌ترین روش‌های طبخ مرغ است که مزه متفاوت و عطر دل نشینی دارد. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله اکالا می‌توانید با ۲ طرز تهیه مرغ پرتقالی با زعفران و رب گوجه و همچنین همه فوت‌وفن‌های درست کردن این غذای خوش طعم آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت مرغ پرتقالی ابتدا باید آب پرتقال را آماده کنید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در کره تفت دهید. زمانی که پیاز کاراملی شد، تکه‌های مرغ را همراه با زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید. ۲ طرف مرغ‌ها را خوب سرخ و بعد آب پرتقال را اضافه کنید. درب ماهیتابه را روی آن بگذارید و اجازه دهید مرغ‌ها به خوبی بپزند و سس پرتقال نیز غلیظ شود، سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید. برای درست کردن این غذا می‌توانید از مقداری رب گوجه فرنگی نیز استفاده کنید. برای خواندن جزئیات ۲ روش طرز تهیه این غذا می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم مرغ پرتقالی زعفرانی

پرتقال۶ تا ۸ عددران یا سینه مرغ۴ تکهپیاز۱ عدد درشتکره۵۰ گرمزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمزردچوبه۱/۲ قاشق چای‌خوریشکر (اختیاری)به مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه مرغ پرتقالی زعفرانی

مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مدت زمان پخت: ۱ ساعت
درجه سختی: متوسط
تعداد نفرات: ۴ نفر

در ادامه این بخش به مراحل طرز تهیه مرغ پرتقالی اشاره شده است.

مرحله اول: پرتقال‌ها را آب بگیرید

برای شروع باید پرتقال‌ها را بشویید و از وسط نصف کنید. در ادامه با استفاده از دستگاه آب پرتقال گیری برقی یا دستی، آب پرتقال‌ها را بگیرید. برای درست کردن این غذای لذیذ به حدود ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار آب پرتقال نیاز دارید.

مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید

پوست پیاز را جدا کنید و آن را به صورت نگینی خرد کنید. کره را در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در کره سرخ کنید تا کاراملی شوند. در ادامه زردچوبه را اضافه کنید و برای چند دقیقه با پیاز تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه به با سس مخصوص

مرحله سوم: مرغ را به ماهیتابه اضافه کنید

در این مرحله باید تکه‌های مرغ را در ماهیتابه قرار دهید و همراه با پیاز داغ در کره تفت دهید. حتما شعله گاز را کم کنید که کره نسوزد. درب ماهیتابه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید مرغ‌ها آب بیندازند و در کره سرخ شوند. سپس آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگرشان هم طلایی شود.

مرحله چهارم: آب پرتقال و چاشنی‌ها را اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید مقداری نمک و فلفل سیاه به مرغ‌ها اضافه کنید. آب پرتقال را در ماهیتابه بریزید و درب ماهیتابه را روی آن بگذارید تا مرغ‌ها به خوبی بپزند. اگر دوست دارید طعم مرغ پرتقالی شما شیرین‌تر شود، می‌توانید در این مرحله مقداری شکر نیز به غذا اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه املت انار (مرغانه انار) گیلانی

مرحله پنجم: مرغ پرتقالی را سرو کنید

بعد از این که مرغ‌ها پختند، صبر کنید تا سس غذا غلیظ شود. سپس زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه بعد می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید. مرغ پرتقالی را در ظرف مناسب بریزید و همراه با برنج آبکش سرو کنید.

مواد لازم مرغ پرتقالی با رب گوجه فرنگی

ران یا سینه مرغ۴ عددآب پرتقال۱ لیوان فرانسوی دسته‌داررب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریزعفران دم کردهبه مقدار لازمپیاز۱ عددآب۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنمک و فلفلبه مقدار لازمکرهبه مقدار لازم

طرز تهیه مرغ پرتقالی با رب گوجه فرنگی

مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مدت زمان پخت: ۱ ساعت
درجه سختی: متوسط
تعداد نفرات: ۴ نفر

برای پخت این غذا ابتدا باید پیاز را خرد کنید و در کره تفت دهید تا طلایی شود. در ادامه تکه‌های مرغ را اضافه کنید. ۲ طرف مرغ‌ها را خوب سرخ کنید تا طلایی شوند. مرغ‌ها را با مقداری نمک و فلفل سیاه مزه‌دار کنید. مرغ‌ها را کمی کنار بزنید، سپس رب گوجه فرنگی را برای چند دقیقه در کره تفت دهید. مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید مرغ‌ها نیم‌پز شوند. در ادامه آب پرتقال و زعفران دم کرده را اضافه کنید. صبر کنید تا مرغ‌ها کاملا بپزند و سس غذا غلیظ شود. در انتها این غذای خوشمزه را در کنار برنج سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه مرغ پرتقالی

برای طعم دار کردن این غذا می‌توانید از مقداری پودر دارچین یا چند تکه چوب دارچین نیز استفاده کنید.مهم‌ترین دلیل تلخ شدن مرغ پرتقالی، استفاده از پرتقال نرسیده و بی‌کیفیت است. به منظور درست کردن این غذا باید از پرتقال شیرین و باکیفیت استفاده کنید.برای درست کردن مرغ پرتقالی حتما آب پرتقال را به صورت تازه آماده کنید و در خورشت بریزید تا طعم غذای شما تلخ نشود.اگر طعم پرتقالی که برای درست کردن این خورشت استفاده می‌کنید ترش است، حتما مقداری شکر یا نبات به غذا اضافه کنید.در صورتی که طعم پرتقالی که برای پخت این غذا استفاده می‌کنید شیرین است، می‌توانید مقداری آب لیمو ترش تازه به غذا استفاده کنید.برای این که عطر و طعم زعفران حفظ شود، می‌توانید آن را در ۱۰ دقیقه نهایی پخت غذا به آن اضافه کنید.به هیچ عنوان از آب پرتقال صنعتی برای درست کردن این غذا استفاده نکنید.بعد از آماده شدن این غذا می‌توانید آن را با خلال بادام و پسته یا گل محمدی خشک تزیین کنید.در صورت تمایل می‌توانید از تکه‌های پرتقال نیز در این غذا استفاده کنید یا چند تکه پرتقال را برای تزیین روی غذا قرار دهید.برای پخت این غذا می‌توانید به جای ران و سینه مرغ از فیله مرغ نیز استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای پخت این غذا از زرشک نیز استفاده می‌شود.برای مزه دار کردن این غذا می‌توانید از ۱ عدد هل و مقداری پودر پاپریکا نیز استفاده کنید.اگر نسبت به بوی مرغ حساس هستید، بهتر است قبل از پخت مرغ، آن‌ها را با مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپریکا و زعفران خشک مزه دار کنید و برای یک ساعت در یخچال بگذارید. سپس مرغ را همراه با پیاز و کره سرخ کنید تا بوی زهم مرغ از بین برود.برای درست کردن این غذا به هیچ عنوان مرغ را به مقدار زیاد سرخ نکنید، زیرا این کار موجب خشک شدن آن می‌شود.اگر به کره دسترسی ندارید، می‌توانید برای پخت این غذا از روغن زیتون نیز استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی به طرز تهیه مرغ پرتقالی و همه نکات مهم برای خوشمزه‌تر شدن آن اشاره شد. اگر از خوردن غذاهای تکراری خسته شده‌اید، بهتر است در اولین فرصت دست به کار شوید و مرغ را به این روش آماده کنید. در صورتی که تجربه درست کردن این غذا را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر