- 2025-01-13
- 6 بازدید
- 0 دیدگاه
- سبک زندگی ، نکات خانه داری
اصول شستشوی لباس کتان+ روش لکهگیری و اتو کردن
لباسهای کتان به دلیل دوام، راحتی و طراحیهای متنوع، بسیار پرطرفدار هستند؛ اما برای حفظ زیبایی و کیفیت لباسهای کتان، شستشو و مراقبت صحیح این لباسها ضروری است. به همین دلیل در این مقاله از مجله اکالا با روش صحیح شستشوی لباس کتان آشنا خواهیم شد.
این روشها شامل استفاده از دما و شوینده مناسب، کاهش زمان و دفعات شستشو، پشت و رو کردن لباس، لکهگیری لباسها پیش از شستوشو و نکاتی برای نگهداری و اتوی لباسهای کتان میشوند. جزئیات روش شستشوی لباس کتان را در ادامه بخوانید.
اصول شستشوی لباسهای کتان
برای این که لباس کتان شما به بهترین شیوه شسته شود باید به بعضی از نکات توجه کنید. این نکات را در ادامه میخوانیم.
دمای مناسب آب
برای شستشوی لباسهای کتان، از آب ولرم (۳۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد) استفاده کنید؛ زیرا آب خیلی سرد یا گرم ممکن است به بافت پارچه آسیب بزند یا باعث عوض شدن رنگ لباس شود.
اگر قصد دارید لباس کتان خود را در ماشین لباسشویی خشک کنید، این کار را در دمای پایین انجام دهید.
کاهش زمان شستشو
برای جلوگیری از تغییر رنگ، زمان شستشو را کوتاه کنید. ۱۵ تا ۳۰ دقیقه معمولاً برای شستشوی لباسهای کتان کافی است. اگر لباس لکهای پیدا کرده آن را به صورت جداگانه لکهگیری کنید و برای تمیز شدن لکه مدت زمان شستوشو را افزایش ندهید.
ظرفیت مناسب ماشین لباسشویی
ماشین لباسشویی را بیش از حد پر نکنید. برای شستشوی بهتر و جلوگیری از انتقال رنگ بین لباسها رعایت این نکته ضروری است. سعی کنید لباسهای کتان خود را با لباسهایی همرنگ و مشابه از نظر دما و شرایط مناسب برای شستوشو، در ماشین لباسشویی بشویید.
بیشتر بخوانید: نحوه شستشوی لباس چرم طبیعی و مصنوعی
انتخاب شوینده مناسب
از شویندههای ملایم و بدون مواد شیمیایی قوی استفاده کنید؛ زیرا این شویندهها با حفظ رنگ و بافت پارچه، از آسیب به الیاف لباس جلوگیری میکنند.
پشت و رو کردن لباسها
پیش از شستشو، لباسها را پشت و رو کنید تا سطح رویی لباس کمتر در معرض آسیب و تغییر رنگ قرار گیرد.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
اجتناب از شستشوی مکرر
شستشوی بیش از حد میتواند باعث بور شدن و کاهش دوام لباسهای کتان شود. به همین دلیل بهتر است از شستوشوی مکرر و روزانه لباسهای کتان جدا اجتناب کنید.
بیشتر بخوانید: لکه خرمالو روی لباس را چطور پاک کنیم؟
روشهای لکهگیری لباسهای کتان
برای این که لباسهای کتان خود را لکهگیری کنید میتوانید از سرکه، جوش شیرین، ترکیب آبلیمو و نمک و همینطور شیر استفاده کنید. سرکه و جوش شیرین یکی از بهترین لکهبرها هستند.
باید سرکه را به جوش شیرین تا جایی اضافه کنید که ترکیب این دو حالتی خمیری پیدا کند. این خمیر را روی لکههای لباس بمالید و بعد از چند دقیقه آبکشی کنید. اگر لکه سرجای خود بود میتوانید این ترکیب را برای مدت بیشتری روی لکه بگذارید.ترکیب جوش شیرین با آب هم خاصیت لکهگیری دارد. البته این ترکیب به اندازه جوش شیرین و سرکه قوی نیست.برای لکهگیری لباسهای خود میتوانید از آب لیمو یا ترکیب آب لیمو و نمک هم استفاده کنید. شیر هم برای لکهگیری استفاده میشود. اگر لکه ایجاد شده چندان رنگ نگرفته با استفاده از شیر میتوانید آن را از بین ببرید.شاید برایتان جالب باشد که بدانید قرار گرفتن در برابر نور طبیعی خورشید هم خاصیت سفیدکنندگی دارد و با پهن کردن لباسهایتان زیر آفتاب میتوانید به آنها درخشندگی و تمیزی بدهید.
اگر با هیچ یک از روشهای ذکر شده نتوانستید لکه لباس خود را از بین ببرید میتوانید از محلول آسپرین و آب، پراکسید هیدروژن، پرکربنات سدیم و کلر استفاده کنید.
توجه کنید که استفاده زیاد یا طولانی مدت از این موارد ممکن است به بافت لباس کتان آسیب بزنند. هرگز هیچ یک از این لکهبرها را با یکدیگر مخلوط نکنید. در هنگام لکهگیری از تماس مستقیم مواد لکهبر با پوست خود اجتناب کنید.
روش اتو کردن لباس کتان
اتو کردن لباس به صورت مستقیم روش خوبی برای لباسهای کتان نیست. بهتر است چروکهای لباس کتان خود را تنها با بخار اتو باز کنید. اگر چروکهای لباس زیاد است و مجبورید آن را اتو کنید، لباسهای کتان را در حالت کمی مرطوب و با بخار اتو کنید.
برای لباسهای تیره، بهتر است از پشت پارچه اتو کنید تا رنگ آن آسیب نبیند. کتان سفید باید از هر دو طرف اتو شود اما بهتر است کتان مشکی را تنها از پشت آن اتو کنید.
نکات مهم برای شستشو و نگهداری از لباسهای کتان
در ادامه به چند نکته طلایی برای شستشو و نگهداری از لباسهای کتان اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
لباسها را در هوای آزاد خشک کنید و از خشککن با حرارت بالا اجتناب کنید. بهترین روش، آویزان کردن یا قرار دادن لباسها روی سطح صاف است. لباسها را زیاد در معرض آفتاب قرار ندهید.لباسهای کتان را در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید و از نگهداری این لباسها در کیسههای پلاستیکی خودداری کنید.برای لباسهای حساس، شستشوی دستی بهتر است و به افزایش عمر و حفظ کیفیت لباس کمک میکند.از وجود تهویه مناسب در محل نگهداری لباس اطمینان پیدا کنید؛ خصوصا اگر در نواحی مرطوب زندگی میکنید، اطمینان از جریان هوای مناسب به جلوگیری از بوی نامطبوع و ایجاد کپک کمک میکند.اطلاعاتی مثل دمای آب و نوع شوینده مناسب، روی برچسب هر لباس درج شده است. رعایت این نکات از آسیب به پارچه جلوگیری میکند.
در این مطلب از بخش سبک زندگی اکالا با روش شستشوی لباس کتان آشنا شدیم. با رعایت این توصیهها میتوانید عمر لباسهای کتان خود را افزایش داده و از زیبایی و کیفیت آنها برای مدت طولانی لذت ببرید.
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. ماجراجوییهای جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!
ارسال دیدگاه