برنامه اجرایی دولت برای افزایش قیمت بنزین اعلام شد

با مصوبه هیات وزیران، واردات بنزین سوپر آزاد شد. بر اساس این مصوبه، اشخاص حقوقی مجاز هستند بنزین سوپر وارداتی…
برنامه اجرایی دولت برای افزایش قیمت بنزین اعلام شد

با مصوبه هیات وزیران، واردات بنزین سوپر آزاد شد. بر اساس این مصوبه، اشخاص حقوقی مجاز هستند بنزین سوپر وارداتی را با قیمت غیریارانه‌ای و قیمت بنزین لحظه ای فوب خلیج فارس توزیع کنند، اما طبق پیگیری‌ها، این مصوبه هنوز وارد مرحله اجرایی نشده است.

همچنین در خصوص توزیع بنزین سوپر در تهران  باید گفت که این بنزین از هفته گذشته توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی آغاز شده است. به گفته کرامت ویس‌کرمی – مدیرعامل این شرکت – روزانه حدود ۳۰۰ هزار لیتر بنزین سوپر در جایگاه‌های منتخب پایتخت عرضه می‌شود. این مقدار معادل ۱۰ محموله است که هدف آن استمرار توزیع به‌منظور پاسخ به تقاضای بالا و بهبود کیفیت سوخت در تهران است.

به‌ گزارش ایسنا، مصوبه هیات وزیران بر اساس ماده ۹ آیین‌نامه اجرایی تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳ بوده که واردات و توزیع بنزین سوپر توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت با قیمت غیریارانه‌ای آزاد شد. در حال حاضر قیمت بنزین سوپر ۳۵۰۰ تومان است و حال باید دید با توجه به این مصوبه قیمت بنزین وارداتی سوپر به چه صورت محاسبه خواهد شد.آنطور که اعلام شده در حال حاضر اولویت توزیع، بنزین یورو است که به تمام نقاط کشور فرستاده می‌شود، در این راستا به‌تازگی دولت مصوبه‌ای را ابلاغ کرده که بر اساس آن واردات و توزیع بنزین سوپر توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت با قیمت غیریارانه‌ای آزاد باشد.

آدرس جایگاه‌های عرضه بنزین سوپر به‌صورت روزانه در سایت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تهران اعلام می‌شود. به این ترتیب، متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سایت، جایگاه‌هایی که بنزین سوپر عرضه می‌کنند را مشاهده و نسبت به سوختگیری اقدام کنند. بنزین سوپر فعلاً در پالایشگاه‌های شازند و اصفهان تولید شده و تمام تولید آن برای تهران در نظر گرفته شده است.

۴ میلیون تومان هزینه یک باک بنزین سوپر

برآوردها حاکی از آن است که هر لیتر بنزین سوپر با دلار آزاد نزدیک به ۸۰ هزار تومان می شود که در صورت محاسبه یک باک بنزین ۵۰ لیتری باید ۴ میلیون تومان باید پرداخت کرد.

سوالی که مطرح می‌شود این است که قیمت بنزین سوپر آزاد با کدام قیمت محاسبه می‌شود؟ قیمت بنزین سوپر فوب خلیج فارس حدود ۱.۲ دلار است.

بر همین اساس در صورت محاسبه با نرخ دلار آزاد (۶۶۹۰۰ تومان ساعت ۹ صبح ۲۱ آبان ۱۴۰۳) قیمت هر لیتر بنزین سوپر حدود ۸۰ هزار تومان می‌شود.

اما در صورت محاسبه با قیمت دلار مبادله‌ای (۵۱۴۵۱ تومان ساعت ۹ صبح ۲۲ آبان ۱۴۰۳) نرخ هر لیتر بنزین سوپر تقریباً ۶۱ هزار تومان برای هر لیتر بنزین سوپر پرداخت باید کرد.

بر اساس این گزارش هر لیتر بنزین سوپر با دلار آزاد نزدیک به ۸۰ هزار تومان می‌شود که در صورت محاسبه یک باک بنزین ۵۰ لیتری باید ۴ میلیون تومان و با در نظر گرفتن دلار مبادله‌ای ۳ میلیون و ۵۰ هزار تومان باید پرداخت کرد.

قیمت بنزین از کی گران می شود؟

در همین خصوص فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت اظهار کرد: همان‌طور که بارها تأکید شده، مردم در مورد افزایش قیمت بنزین غافلگیر نخواهند شد.

وی افزود: اگر موضوع افزایش قیمت بنزین به جمع‌بندی برسد حتماً با مردم مطرح می‌شود و بدون آمادگی مردم هیچ‌گونه افزایش قیمت بنزین را نخواهیم داشت.

بودجه محل تعیین قیمت نیست

از سوی دیگر مژگان خانلو، سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه نیز گفت: اگر رئیس‌جمهور در زمان ارائه بودجه به مجلس درباره نرخ ٨ هزار تومانی صحبت کردند به معنای اعمال این نرخ در بودجه نیست. منظور ایشان از اعلام قیمت ٨ هزار تومانی این بود که اگر قیمت نفت را هم در نظر نگیریم و تنها هزینه فرآوری نفت به بنزین و هزینه‌های پخش و توزیع تا رسیدن به دست مصرف‌کننده را محاسبه کنیم، قیمت بنزین در هر لیتر ٨ هزار تومان است. در واقع قصد رئیس‌جمهور بیان فاصله معنادار قیمت‌ واقعی بنزین و قیمت فروش فعلی بود، نه اینکه بودجه ١۴٠۴ با لحاظ بنزین ٨ هزار تومانی بسته شده‌ است. سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه اساساً بودجه و نظام بودجه‌ریزی محل تعیین قیمت بنزین نیست، افزود: تعیین قیمت فرآورده‌های نفتی نیازمند تصمیم‌گیری در سطح کلان مدیریت کشور است و برای تعیین و اصلاح قیمت آن باید گفت‌و‌گوهای لازم در سطوح مختلف انجام شود و با وفاق عمومی شکل گیرد.

جامعه آمادگی و کشش ندارد

در همین خصوص رئیس کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس تأکید کرد: مجلس، دولت و شخص رئیس‌جمهور به دنبال گرانی بنزین نیستند. غلامرضا تاجگردون اظهار کرد: رئیس‌جمهور همچون همیشه و با شفافیت موضوعی را در خصوص قیمت تمام‌شده بنزین و بر اساس واقعیت‌های موجود جامعه مطرح کرده، اما این به معنای گران شدن بنزین و تصویب این قیمت در لایحه بودجه نخواهد بود و شخص رئیس‌جمهور هم مخالف هرگونه افزایش قیمت است، چون جامعه آمادگی و کشش آن را ندارد. وی تصریح کرد: البته بهتر است برخی‌ها که در بطن و متن جامعه و تصمیم‌گیری‌ها و پشت صحنه واقعیت‌های موجود اقتصادی نیستند و تخصص این کار را ندارند به این موضوع دامن نزنند و مردم را بیش از این آزار و رنجش ندهند.

تاجگردون یادآور شد: مردم بدانند که دولت و مجلس در کنار آنها هستند و با تمامی توان و ظرفیت‌های قانونی و تخصصی، بودجه‌ای را در راستای حمایت از مردم و کمک به وضعیت معیشتی، رفاه و اقتصاد ملت بزرگ ایران تصویب خواهیم کرد. وی حاشیه‌سازان گرانی بنزین را علاقه‌مندان به آزار مردم خواند و تأکید کرد: به این افراد که جایگاهی برای تصمیم‌گیری در حاکمیت و دولت هم ندارند، توصیه می‌شود با هموطنان مهربان‌تر باشیم. رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رئیس‌جمهور برای شفاف‌سازی تصمیم گرفته واقعیت‌های اقتصادی جامعه را برای مردم تشریح کند و بخشی از آن قیمت تمام‌شده بنزین است. تاجگردون تصریح کرد: گروهی برای بهره‌برداری سیاسی یا منافع خود با استفاده از این موضوع، افزایش قیمت بنزین را مطرح کردند. وی با یادآوری اینکه مردم نیاز به آرامش دارند، ابراز کرد: با روان مردم بازی نکنید.

منبع خبر

بیا تو صدا