- 2025-01-12
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
الک آزمایشگاهی چیست؟ ویژگی الک های صنعتی با کیفیت
یکی از ابزارهای بسیار کاربردی برای جداسازی و دانهبندی ذرات مختلف، الک آزمایشگاهی (سرند آزمایشگاهی) است. این الک به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد در کاربردهای مختلف کارایی بسیار خوبی از خود نشان می دهد.
این محصولات نقش بسیار حیاتی در صنایع مختلف و آزمایشگاه ها دارند به دلیل اینکه در آنها دانهبندی و جداسازی ذرات از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مطلب قصد داریم در مورد این الک های بینظیر با شما عزیزان صحبت کنیم. اگر تمایل دارید اطلاعات جامعی در این زمینه کسب کنید تا انتهای مطلب با ما همراه شوید.
معرفی انواع الک های آزمایشگاهی
الک های آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند که در این بخش به معرفی آنها می پردازیم:
الک های سیمی
برای ساخت این نوع الک ها از استیل یا برنج استفاده می کنند. الک های سیمی گزینه های مناسبی برای جداسازی ذرات با ابعاد مختلف هستند. این محصولات انتخاب های خوبی برای آزمایشهای دانهبندی مواد و کنترل کیفیت به شمار میروند.
الک های صفحه ای
الک های صفحه ای همانطور که از نامشان مشخص است از صفحات فلزی با سوراخ های با اندازههای متفاوت ساخته شده اند. این نوع الک های آزمایشگاهی برای جداسازی ذرات با ابعاد متوسط مورد استفاده قرار می گیرند.
الک های ویبره
نحوه عملکرد الک های ویبره به صورتی است که با کمک لرزش و ارتعاش به بالا بردن دقت جداسازی ذرات ریز کمک می کنند. از الک های ویبره میتوان در مکان های مختلفی مانند آزمایشگاه ها و صنایع حساس استفاده کرد.
الک های میکرو
از الک های میکرو عموما برای اندازه گیری ذرات بسیار ریز بهره می برند. از میان این ذرات میتوان به نانو ذرات اشاره کرد. این ویژگی باعث شده که در صنایع پیشرفته و تحقیقاتی کاربرد گسترده ای داشته باشند.
ویژگی های یک الک آزمایشگاهی مناسب
برای اینکه بتوانید یک الک آزمایشگاهی خوب را انتخاب کنید باید برخی نکات را در نظر بگیرید. در ادامه مهم ترین این نکات را بیان می کنیم:
کیفیت ساخت
در قدم اول باید کیفیت ساخت این محصولات را بررسی کنید. استیل ضد زنگ یا برنج بهترین متریال برای ساخت این الک ها هستند. کیفیت ساخت بالا باعث می شود که این محصولات دقت اندازه گیری و طول عمر بیشتری داشته باشند.
اندازه مش
از دیگر نکات مهم در انتخاب الک آزمایشگاهی خوب توجه به اندازه مش ها است. ابعاد این مش ها باید به شکلی باشد که امکان جداسازی ذرات با اندازه های گوناگون را فراهم سازند.
استحکام بالا
این الک ها باید از استحکام کافی برخوردار باشند تا در هنگام استفاده بر اثر عواملی مانند فشار و لرزش دچار آسیب دیدگی نشوند.
قابلیت تمیزکاری
طراحی الک های آزمایشگاهی باید به صورتی باشد که به راحتی بتوان آنها را تمیز کرد. این ویژگی باعث می شود که به آسانی بتوان ذرات آلوده را از سطوح آنها پاک نمود.
نکات نگهداری از الک آزمایشگاهی
برای اینکه بتوانید از الک آزمایشگاهی به نحو بهتری نگهداری کنید توصیه می کنیم به نکات زیر توجه نمایید:
نظافت منظم
برای اینکه بتوانید عملکرد این الک ها را حفظ کنید لازم است آنها را به صورت منظم تمیز نمایید. برای انجام این کار می توانید از برسهای نرم، آب گرم و مواد شوینده ای که غیر خورنده هستند استفاده کنید.
نگهداری در شرایط مناسب
لازم است الک های آزمایشگاهی را در شرایط مناسبی نگهداری کنید. بهتر است مکان قرارگیری آنها مرطوب نباشد و مواد شیمیایی خورنده در آن وجود نداشته باشند. لازم است الک ها در محیطی باشند که ضربه و فشار فیزیکی به آنها وارد نشود.
بررسی دوره ای
حتما الک ها را به صورت دوره ای بررسی کنید به دلیل اینکه ممکن است به مرور زمان دچار آسیب دیدگی شوند. در این بررسی ها حتما مواردی مانند شکل ظاهری و مقاومت کلی الک ها را چک کنید.
کالیبراسیون و استانداردسازی
گاهی اوقات شرایط به شکلی است که به کالیبراسیون و استانداردسازی الک ها نیاز می شود. این موارد تاثیر زیادی در صحت نتایج آزمایشات مختلف می گذارند. این فرآیندها تخصصی هستند و باید توسط متخصصان انجام شوند.
تفاوت الک آزمایشگاهی و الک معمولی
الک های آزمایشگاهی و الک های معمولی هر دو به منظور جداسازی ذرات مورد استفاده قرار می گیرند اما در میزان دقت و کاربردهای آنها تفاوت هایی وجود دارند. طراحی الک های آزمایشگاهی با دقت بسیار بالایی صورت گرفته است و از مواد مقاوم به خوردگی در ساخت آنها استفاده می شود.
ابعاد سوراخ های الک های آزمایشگاهی با استانداردهای بسیار دقیقی مشخص می گردند و این موضوع باعث شده که برای کاربردهای علمی و صنعتی حساس مناسب باشند. الک های معمولی در مقایسه با این الک ها دقت پایین تری دارند و این ویژگی موجب شده برای کاربردهای حساس انتخاب مناسبی نباشند.
در واقع الک های معمولی بیشتر برای مصارف خانگی و کاربردهای صنعتی که به دقت بالایی نیاز ندارند مناسب هستند. به صورت کلی میتوان گفت الک های آزمایشگاهی ابزارهای تخصصی هستند که در جهت کنترل کیفیت در صنایع مختلف و انجام آزمایش های دقیق به کار میروند.
قیمت الک آزمایشگاهی
قیمت الک آزمایشگاهی یکی از مواردی است که در زمان خرید مورد توجه قرار می گیرد. لازم به ذکر است که توجه به کیفیت این الک ها بر قیمت آنها ارجحیت دارد و نباید از این موضوع غافل شوید. همانطور که بیان کردیم این محصولات در جهت جداسازی و اندازه گیری ذرات در ابعاد مختلف به کار میروند و در میزان دقت و صحت آزمایشات به طور مستقیم تاثیر می گذارند به همین دلیل توجه به قیمت را نباید تنها الویت خود قرار دهید.
برای قیمت الک های آزمایشگاهی نمیتوان عدد ثابتی را مشخص کرد به دلیل اینکه عوامل مختلفی روی آن تاثیر می گذارند. از میان این عوامل میتوان به مواردی مانند نوع، جنس، اندازه و برند سازنده اشاره کرد. به عنوان مثال الک هایی که طراحی مناسب و کیفیت زیادی دارند عموما با قیمت های بالاتری به بازار عرضه می شوند.
سخن پایانی
در این مطلب در مورد الک آزمایشگاهی و مسائل پیرامون آن با شما عزیزان صحبت کردیم. این محصولات به علت ساختار و ویژگی های خاصی که دارند می توانند به افزایش دقت و صحت آزمایشات کمک بسیاری کنند. استفاده از متریال با کیفیت در ساخت این الک ها می تواند تاثیر بسزایی در افزایش کارایی و طول عمر آنها داشته باشد به همین دلیل توصیه می کنیم در زمان خرید به این موضوع توجه داشته باشید.
اگر قصد خرید بهترین الک های آزمایشگاهی موجود در بازار را با قیمت های مناسب دارید می توانید از طریق سایت ما اقدام کنید.
سوالات متداول
چرا باید الک های آزمایشگاهی را از برندهای معتبر بخریم؟
برندهای معتبر نمونه های با کیفیت تری از این محصولات را ارائه می دهند و اگر مشکلی پیش بیاید نیز خدمات پس از فروش بهتری دارند.
آیا این محصولات باید در برابر دما مقاومت داشته باشند؟
بله، بدنه های این الک ها باید از جنسی باشد که بتوانند در شرایط دمایی مختلف از خود مقاومت نشان دهند. این ویژگی موجب می شود که در کاربردهایی که نیاز به دمای بالا یا پایین دارند نیز بتوان از آنها استفاده کرد.
بدنه الک آزمایشگاهی باید از چه استانداردهایی برخوردار باشد؟
در طراحی بدنه این الک ها باید از استانداردهایی مانند ASTM یا ISO استفاده شده باشد تا بتوانند دقت و عملکرد بهتری را ارائه دهند.
ارسال دیدگاه