طرز تهیه سمبوسه بازاری؛ ترد و طلایی+ فوت‌وفن‌های مثلثی کردن نان

سمبوسه یکی از غذاهای خوشمزه و محبوبی است که اصالت آن به جنوب کشور برمی‌گردد. شهرت سمبوسه بخاطر کم‌هزینه و…
طرز تهیه سمبوسه بازاری؛ ترد و طلایی+ فوت‌وفن‌های مثلثی کردن نان

سمبوسه یکی از غذاهای خوشمزه و محبوبی است که اصالت آن به جنوب کشور برمی‌گردد. شهرت سمبوسه بخاطر کم‌هزینه و آسان بودن و در عین حال طعم فوق‌العاده خوشمزه آن است. این غذای ساده را می‌توانید با انجام چند ترفند به یک طعم اصیل و جذاب تبدیل کنید. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه سمبوسه اصیل بازاری را همراه نکات و فوت‌و‌فن‌های مثلثی کردن نان به شما آموزش دهیم.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن سمبوسه ابتدا سیب زمینی‌ها را بپزید و ساطوری کنید. سپس پیازها را نگینی خرد کنید و تفت دهید و به آن زردچوبه، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، پودر پیاز و پودر گشنیز اضافه کنید. سیب زمینی خرد شده و نمک را هم اضافه کنید و در آخر گشنیز خرد شده بریزید و هم بزنید. مواد را به صورت مثلثی لای نوارهای نان لواش بپیچید و سرخ کنید.

برای درست کردن سس سمبوسه، گوجه فرنگی، فلفل قرمز، سیر، روغن، نمک، پودر تخم گشنیز و پودر پیاز را همراه آب در مخلوط کن بریزید تا پوره شوند و بعد مواد را روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شوند.

مواد لازم سمبوسه اصیل بازاری

سیب زمینی متوسط ۳ عددپیاز۲ عددنمک۱ قاشق چای‌خوریزردچوبه۱ قاشق چای‌خوریفلفل سیاه¼ قاشق چای‌خوریپودر فلفل قرمز⅛ قاشق چای‌خوریپودر تخم گشنیز½ قاشق چای‌خوریپودر پیاز½ قاشق چای‌خوریروغن۴ قاشق غذاخوریگشنیز تازه خرد شده۵ قاشق غذاخورینان لواشبه میزان لازمروغن سرخ کردنیبه میزان لازم

مواد لازم سس سمبوسه

فلفل قرمز۲ عددسیر۱ حبهگوجه فرنگی۲ عددپودر پیاز½ قاشق چای‌خورینمک¼ قاشق چای‌خوریروغن زیتون۱ قاشق غذاخوریپودر تخم گشنیز¼ قاشق چایخوریآبنصف پیمانه

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه سمبوسه اصیل بازاری

مدت زمان آماده سازی: ۴۰ تا ۶۰ دقیقه
مناسب برای: ۶ تا ۸ نفر
درجه سختی: آسان

مرحله اول: سیب زمینی را بپزید

ابتدا سیب زمینی‌ها را به خوبی بشویید و در یک قابلمه بریزید تا همراه آب بپزند. بعد از پخته شدن، تا زمانی که هنوز حرارت سیب زمینی‌ها خیلی پایین نیامده، آنها را پوست بگیرید. زیرا هرچه دمای سیب زمینی پایین‌تر باشد، جدا کردن پوست آن سخت‌تر می‌شود.

مرحله دوم: سیب زمینی را ساطوری کنید

خیلی از افراد برای درست کردن سمبوسه، سیب زمینی را رنده یا با گوشت‌کوب له می‌کنند. اما برای اینکه این غذا خوش‌خوراک‌تر باشد باید آن را به صورت ریز نگینی خرد یا ساطوری کنید تا حالت چسبندگی هم نداشته باشد.

مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید

پیازها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس به صورت نگینی آنها را خرد کنید.سپس در یک تابه ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری روغن بریزید و پیازها را در آن سرخ کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه به با سس مخصوص

مرحله چهارم: پیاز را معطر کنید

زمانی که پیازها کمی سبک شدند، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، پودر پیاز و پودر گشنیز را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله پنجم: سیب زمینی را اضافه کنید

بعد از چند ثانیه که ادویه‌ها تفت داده شد، سیب زمینی‌های ساطوری شده را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند.

مرحله ششم: نمک و گشنیز را اضافه کنید

بعد از مخلوط شدن کامل مواد، نمک را اضافه کنید و هم بزنید. سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

گشنیز تازه را ساطوری کنید تا کاملا ریز و خرد شوند. سپس به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.

مرحله هفتم: سمبوسه را سرخ کنید

در یک تابه کوچک و گود به اندازه یک بند انگشت روغن سرخ کردنی بریزید و اجازه دهید کاملا داغ شود. سپس سمبوسه‌ها را با حرارت متوسط در آن سرخ کنید.

بعد از سرخ شدن، سمبوسه‌ها را در یک توری فلزی یا روی یک دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود.

مرحله هشتم: سس را درست کنید

گوجه‌ فرنگی‌ها را با پوست از وسط نصف کنید. سپس سیر و فلفل قرمز را به چند تکه تقسیم کنید. سپس گوجه فرنگی، فلفل قرمز، سیر، روغن، نمک، پودر تخم گشنیز و پودر پیاز را همراه آب در مخلوط کن بریزید و تا زمانی که مواد یکدست و پوره شوند، هم بزنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فلافل خانگی

مرحله نهم: سس را روی حرارت بگذارید

بعد از اینکه مواد سس به پوره تبدیل شد، آنها را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار بدهید تا به نقطه جوش برسد و غلیظ و قوام‌دار شود.

نکات و فوت‌وفن های مثلثی کردن نان لواش

نان لواش به دلیل نازک بودن احتمال خشک شدن زیادی دارد، بنابراین زمان درست کردن سمبوسه بهتر است یک شیشه اسپری تمیز را از آب پر کنید و روی قسمت‌های خشک شده نان بپاشید تا دوباره نرم و قابل استفاده شود.سعی کنید نان‌های لواش را روی هم قرار دهید تا احتمال خشک شدن آنها کمتر شود. زمانی که نان را به صورت تکی بیرون بیاورید، زودتر خشک می‌شود.اندازه نان در هر ابعاد دلخواهی می‌تواند باشد، اما در نهایت باید مستطیل شکل باشد تا به شکل مثلثی درآید.برای درست کردن سمبوسه‌های کوچک، می‌توانید نان لواش را از عرض برش بزنید. اما اگر سمبوسه بزرگ می‌پسندید، نان را از طول برش بزنید تا نوارهای پهن‌تر و بلندتری درست شود.اگر قسمت انتهایی نان کمتر از میزانی بود که داخل سمبوسه قرار بگیرد، مقداری آرد و آب را با هم ترکیب کنید و به قسمت‌هایی از نان که باید به هم بچسبند بمالید و چند دقیقه با دست فشار دهید تا جدا نشود.اگر مثلثی درآوردن سمبوسه برایتان کار مشکلی است، می‌توانید نان را به صورت رولی بپیچید.

نکات تکمیلی برای درست کردن سمبوسه اصیل بازاری:

برای درست کردن سمبوسه بازاری، بهتر است نکاتی که در ادامه به آنها اشاره می‌شود را در نظر بگیرید.

اگر سمبوسه‌های تپل و مایه‌دار را می‌پسندید، باید مواد بیشتری لای نان قرار دهید. و همینطور برعکس، اگر سمبوسه کوچک و نازک می‌پسندید باید از مواد کمتری استفاده کنید.برای رژیمی درست کردن سمبوسه می‌توانید آن را در فر یا هواپز درست کنید، اما طعم و عطر سمبوسه در روغن جذاب‌تر است.می‌توانید برای صرفه جویی در زمان، پوست سیب زمینی‌ها را بگیرید و هرکدام را به ۴ تکه تقسیم کنید و با آب و کمی نمک بپزید. این کار باعث می‌شود تا سیب زمینی‌ها زودتر بپزند.میزان استفاده از فلفل قرمز در سس سمبوسه به ذائقه شما بستگی دارد. بنابراین می‌توانید مقدار آن را کم یا زیاد کنید.می‌توانید به جای استفاده از نان لواش، از نان یوفکا هم استفاده کنید.برای سرخ کردن سمبوسه باید از روغن کافی استفاده کنید تا لبه‌های آن سفید نماند.حتما برای سرخ کردن سمبوسه‌ها از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید تا روغن کمتری جذب سمبوسه‌ها شود.اگر تعداد سمبوسه‌ها زیاد است می‌توانید آنها را قبل از سرخ کردن در یک ظرف درب‌دار در فریزر نگهداری کنید.برای اینکه سمبوسه‌ها هنگام سرخ کردن باز نشوند، آنها را از سمتی که پیچیده شدند، در تابه قرار دهید.اگر سمبوسه را ترد می‌پسندید، بهتر است بلافاصله پس از سرخ شدن آنها را سرو کنید. اما اگر تمایل دارید سمبوسه‌ها نرم باشند، باید بعد از سرخ شدن آنها را برای چند دقیقه در یک ظرف درب بسته بگذارید.

 

در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه سمبوسه اصیل بازاری را همراه نکات و فوت‌وفن‌های مثلثی کردن نان لواش به شما آموزش دادیم. حتما یکبار این غذای ساده را در خانه با روش گفته شده درست کنید تا از نتیجه آن شگفت‌زده شوید.

من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت می‌برم، اینجا از دانش و تجربه‌ام تو زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.

منبع خبر