- 2025-01-04
- 7 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
کمبود انرژی با این راهکار جبران میشود
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، انرژیهای تجدیدپذیر یکی از راهکارهای اصلی برای مقابله با بحران تغییرات اقلیمی و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی است. با سرمایهگذاری بیشتر در این بخش و پیشرفت فناوری میتوان از این منابع بهصورت پایدارتر و کارآمدتر بهرهبرداری و آیندهای سبزتر و سالمتر برای نسل آینده ایجاد کرد.
اهمیت انرژیهای تجدیدپذیر
پایداری و کاهش اتکا به منابع فسیلی
کاهش اثرات زیستمحیطی
تنوع منابع انرژی
ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی
دسترسی به انرژی در مناطق دورافتاده
کاهش هزینهها در بلندمدت
توربین انبساطی یا توربین انبساط گازی
این توربینها از انرژی پتانسیل و جنبشی موجود در جریان گازهای تحت فشار (مانند گاز طبیعی) برای تولید انرژی مکانیکی و درنهایت تولید برق استفاده میکنند.
زیستتوده (بیومس)
استفاده از مواد آلی (مانند ضایعات کشاورزی، جنگلداری و پسماندها) برای تولید انرژی.
برقابی کوچک (Small Hydropower)
به سیستمی گفته میشود که از نیروی آب برای تولید برق استفاده میکند؛ مانند تولید برق در سدها و همچنین نیروگاههای تلمبه ذخیرهای.
تعریف
انرژیهای تجدیدپذیر به منابع انرژیای گفته میشود که بهصورت طبیعی و در زمان کوتاه قابل تجدید و بازسازی هستند. این انرژیها برخلاف سوختهای فسیلی (نفت، گاز و زغالسنگ) به منابع محدود وابسته نیستند و تأثیرات زیستمحیطی کمتری دارند.
انواع انرژیهای تجدیدپذیر
انرژی خورشیدی/ انرژی بادی/ انرژی برقآبی / انرژی زمینگرمایی/ زیستتوده (بیومس)/ انرژی امواج و جزر و مد
ساتبا
سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) در ایران یک سازمان دولتی وابسته به وزارت نیرو است. رئیس سازمان معاون وزیر نیرو محسوب میشود. در سال۱۳۹۵، لایحه اساسنامه سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی (ساتبا) به تصویب مجلس رسید.
با ابلاغ این قانون در ۲۷دی ۱۳۹۵، «سازمان انرژیهای نو ایران» (سانا) و «سازمان بهرهوری انرژی ایران» (سابا) ادغام و «سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق» (ساتبا) با ماهیت مؤسسه دولتی و وابسته به وزارت نیرو تشکیل شد.
ارسال دیدگاه