- 2025-01-03
- 7 بازدید
- 0 دیدگاه
- بین الملل
تا سال ۱۴۳۰ جمعیت سالمندان ۳ برابر میشود
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
نامه نیوز – دبیر ستاد ملی جمعیت کشور با بیان اینکه متوسط سن جامعه ما از ۲۲ سال به ۳۲ سال افزایش یافته است و این نشاندهنده سرعت بالای روند سالمندی است، گفت: تا سال ۱۴۳۰ جمعیت سالمندان ۳ برابر میشود.
مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت کشور در دومین کنگره کشوری چالشهای بالینی زایمان با تاکید بر اهمیت وضعیت سلامت مادران و نوزادان، به نقش حیاتی متخصصین زنان و زایمان در کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان اشاره کرد و خواستار حمایت بیشتر از این گروه پزشکی شد.
وی با تقدیر از دکتر کاظمی و انجمن متخصصین زنان و زایمان، از آنها به خاطر پیگیریهای مستمر در رفع مشکلات زنان و مادران باردار تقدیر و با اشاره به دستاوردهای چشمگیر کشور در کاهش مرگ و میر مادران باردار، اظهار کرد: قبلاً نرخ مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود ۲۴۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر بود، اما در حال حاضر این رقم به ۱۹ تا ۲۱ نفر کاهش یافته است که این کاهش بینظیر در دنیا محسوب میشود. کشور ما در کاهش مرگ و میر مادران باردار دومین کشور پیشرو در جهان است.
وحید دستجردی همچنین به بحران جمعیتی کشور اشاره و تصریح کرد: جمعیت کشور ما در حال پیر شدن است و اگر این روند ادامه یابد، در سال ۱۴۳۰، ۳۳ درصد از جمعیت کشور سالمند خواهند شد. امروز ۱۰ درصد جامعه ما سالمند هستند، اما تا ۳۰ سال آینده این میزان به سه برابر خواهد رسید که چالشهای اجتماعی و اقتصادی زیادی را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: اگر روند کاهش جمعیت ادامه پیدا کند، کشور ما در سال ۲۱۰۰ دیگر به عنوان یک کشور بزرگ شناخته نخواهد شد. در حال حاضر، متوسط سن جامعه ما از ۲۲ سال به ۳۲ سال افزایش یافته است و این نشاندهنده سرعت بالای روند سالمندی است.
دبیر ستاد ملی جمعیت کشور همچنین از مسئولین خواست تا به مشکلات متخصصین زنان و زایمان توجه بیشتری داشته باشند و برای رفع موانع و مشکلات آنها اقدام کنند.
وی بر ضرورت ایجاد انگیزه در میان پزشکان جوان برای ماندن در این حرفه و مقابله با مسأله مهاجرت تاکید کرد و گفت: پزشکان جوان نباید درگیر مشکلات مالی و اداری باشند. زیرا این وضعیت منجر به مهاجرت آنها میشود و از دست دادن این نیروی انسانی کارآمد به معنای از دست دادن جمعیت بالقوه است.
وحید دستجردی همچنین تاکید کرد که کاهش نرخ رشد جمعیت یک مسأله چندعاملی است که نیازمند توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی است و باید از افرادی که در این رشته سخت مشغول به فعالیت هستند، قدردانی شود. او از تمام مسئولین کشور خواست که برای حل بحران جمعیتی و حفظ سلامت مادران و نوزادان، همکاریهای مشترک و عملیاتی داشته باشند.
وحید دستجردی با اشاره به مسئولیت سنگین متخصصین زنان و زایمان در نجات سلامت مادران و نوزادان و جلوگیری از کاهش جمعیت کشور، تاکید کرد که این موضوع باید به یک گفتمان عمومی تبدیل شود و تمام نهادها برای حل این بحران همکاری کنند.
وی اعلام کرد که ستاد ملی جمعیت آماده است تا هر گونه اقدام لازم برای حمایت از جمعیت کشور و جلوگیری از بحرانهای جمعیتی انجام دهد.
در ادامه محمد رئیسزاده، رئیسکل سازمان نظام پزشکی، در دومین کنگره کشوری چالشهای بالینی زایمان که با حضور متخصصین برجسته این حوزه برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاشهای شبانهروزی پزشکان و متخصصین زنان و زایمان، با اشاره به نقش حیاتی زنان و زایمان در سلامتی جامعه، گفت: جان این سرزمین در دستان این گروه پزشکان است و سلامتی افرادی که متولد میشوند و مادران در دستان را این پزشکان تامین میکنند.
او همچنین با اشاره به پیشرفتهای مهم در کاهش مرگ و میر مادران باردار در کشور، گفت: در حال حاضر، آمار مرگ و میر مادران باردار در کشور ۱۸ در صد هزار است که یکسوم پیشبینیهای جهانی را شامل میشود. در حال حاضر، ما بین ۲۰ تا ۲۵ مرگ و میر مادران باردار به ازای هر صد هزار تولد داریم که این خود یک افتخار برای جامعه پزشکی کشور است که توانستهایم این عدد مهم را تا این حد کاهش دهیم و جزء کشورهای برتر در دنیا باشیم.
رئیسکل سازمان نظام پزشکی سپس به مشکلات اقتصادی جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: متأسفانه قدر جامعه زنان و زایمان بهطور شایسته درک نمیشود و مسئولین باید در نوع نگاه خود به جامعه پزشکی تجدید نظر کنند. دو پیشفرض غلط در محاسبات مسئولین ما وجود دارد که باعث ایجاد برداشتهای اشتباه از وضعیت جامعه پزشکی شده است. یکی اینکه وضعیت پزشکان خوب است و پیشفرض دوم اینکه افزایش تعرفهها معادل افزایش دستمزد جامعه پزشکی است.
وی با انتقاد از تصمیمات اتخاذ شده در شورای عالی بیمه سلامت افزود: حتی در شورای عالی بیمه سلامت، یکی از همکاران افزایش تعرفه را معادل افزایش دستمزد در نظر میگیرد. این حجم از اشتباه غیرقابل تصور است و بهنظر میرسد که عمدی باشد. در حالی که تنها ۹ درصد از تعرفهها مربوط به دستمزد جامعه پزشکی است و مابقی آن مربوط به هتلینگ، تجهیزات پزشکی و سایر اجزا است.
رئیسزاده سپس به آمار دستمزد پزشکان پرداخت و گفت: از سال ۱۳۹۰ تا به امروز، حقالزحمه پزشکان از ۳۶ هزار تومان به ۸۱ هزار تومان افزایش یافته است، یعنی کمتر از سه برابر، در حالی که حداقل حقوق کارگری ۲۳ برابر افزایش داشته است. این آمار نشاندهنده وضعیت بحرانی است.
او ادامه داد: در حوزه ویزیت نیز وضعیت بدتر است. بهطور میانگین در دنیا، ایران رتبه ۱۰۲ را در زمینه ارزش ویزیت پزشکی دارد. در حالیکه ارزش ویزیت در کشورهای اطراف ایران بین هفت تا ده دلار است.
رئیسکل سازمان نظام پزشکی در خصوص وضعیت آتی جمعیت کشور نیز هشدار داد و گفت: در حال حاضر، وضعیت جمعیت کشور اصلاً مطلوب نیست. در سال ۱۳۶۲، دو میلیون و ۲۰۰ هزار تولد زنده و ۲۲۰ هزار فوتی داشتیم. میزان مرگ و میر در آن زمان یکدهم موالید بود. اما در سال ۱۴۰۲، تنها یک میلیون و ۵۷ هزار تولد زنده و ۴۴۰ هزار مرگ و میر ثبت شده است، که این نشاندهنده کاهش شدید تولدهای زنده است.
وی همچنین از وضعیت بحرانی سه استان کشور که در حال حاضر در چاه جمعیتی قرار دارند و نرخ جایگزینی آنها بسیار پایین است، خبر داد و افزود: اگر این روند ادامه یابد، در سال ۱۴۱۵، رشد جمعیتی کشور به صفر خواهد رسید و میزان مرگ و میر با تولدهای زنده برابر خواهد شد.
رئیسزاده در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت سلامت و پیشگیری از مرگ و میرها پرداخت و اظهار کرد: سه عامل اصلی مرگ و میر در کشور عبارتند از بیماریهای غیرواگیر، سرطانها، بیماریهای قلبی عروقی، حوادث جادهای و تصادفات. ما باید تلاش کنیم تا حداقل جمعیت زنده را بدون دلیل از دست ندهیم. در حال حاضر، سالانه نزدیک به ۲۲ هزار تلفات جادهای داریم و باید برنامهریزی شود تا این آمار کاهش یابد.
او همچنین تأکید کرد: باید بیماریهای غیرواگیر را کنترل کنیم و نباید تنها به افزایش فرزندآوری بسنده کنیم. در این راستا، باید بهطور جدی از مرگ و میرهای غیرضروری جلوگیری کنیم.
رئیسکل سازمان نظام پزشکی اعلام کرد که این سازمان آمادگی کامل دارد و وظیفه خود میداند که هر اقدامی را که میتوان انجام دهد تا وضعیت بهبود یابد
وی افزود: ما در سازمان نظام پزشکی وظیفه خود میدانیم که هر اقدامی که میتوانیم انجام دهیم تا سلامت این سرزمین حفظ شود.
منبع: تسنیم
ارسال دیدگاه