- 2024-12-29
- 8 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
از ناترازی ۷ میلیونی مجلسی ها تا پُر رنگ نبودن کمبود مسکن خانم وزیر
اقتصاد آنلاین؛ اکبر محمودی_ «فرزانه صادق» وزیر راه و شهرسازی شامگاه شنبه هشتم دیماه در گفتگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه بر اساس اصل ۳۱ قانون اساسی داشتن مسکن مناسب حق هر ایرانی است گفت: حق هر فرد ایرانی برخورداری از مسکن است اما کمبود و ناترازی در تولید مسکن آن چنان هم پر رنگ نیست.
ناترازی در تولید مسکن آن چنان پر رنگ نیست
او تاکید کرد: اگر چه ناترازی در تولید مسکن آن چنان پر رنگ نیست اما دسترسی افراد کم درآمد به مسکن بسیار مشکل است که در صدد رفع این مشکل هستیم.
این اظهارات در حالی شب گذشته از زبان وزیر راه و شهرسازی مطرح می شود که اکثر نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون عمران مجلس بارها به کمبود و ناترازی مسکن اشاره کرده و آنرا تهدیدی برای بخش تقاضا و قیمت مسکن عنوان کرده اند.
عباس صوفی، عضو کمیسیون عمران مجلس یکی از همین نمایندگان مجلس است که چندی پیش آمار اعلام شده از سوی رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس مبنی بر اینکه ۶ میلیون مسکن کمبود داریم را رد کرده و آمار ناترازی را ۷ میلیون واحد مسکونی عنوان کرد.
ناترازی ۷ میلیون واحد مسکونی
او معتقد است که ناترازی در بازار مسکن متاثر از تقاضای زیاد و عرضه کم مسکن و عدمحل مشکل ناترازی حوزه مسکن توسط دولتهای قبلی به یک چالش بزرگ تبدیل شده است.
صوفی تاکید دارد که ۲ میلیون واحد مسکونی در بازار داخل در حال ساخت است که عرضه آن به بازار میتواند بخشی از چالش ناترازی را رفع کند.
رضایی کوچی رییس کمیسیون عمران مجلس نیز ضمن انتقاد از ناترازی در بخش مسکن که به گفته او ۶ میلیون واحد است، خواستار جریمه شدن بانکهای متخلف در طرح نهضت ملی مسکن شده بود.
اظهارات شب گذشته وزیر راه و شهرسازی در گفتگوی ویژه خبری بر خلاف برنامه های ارائه شده او به مجلس شورای اسلامی با موضوع مهم مسکن بوده است چرا که او مسکن را از مطالبات جدی همه نقاط کشور اعم از روستاها و شهرها دانسته بود.
از سوی دیگر اولویتهای برنامه فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی در مرداد ماه امسال از جمله تسریع در اجرای ماده یک قانون جهش تولید مسکن با تهیه و تصویب مطالعات طرح جامع مسکن کشور و تدقیق آن در قالب طرحهای جامع مسکن استانها متفاوت است.
او تعهد به تکلیف دولت در قبال متقاضیان مؤثر طرحهای تولید مسکن، اجرای طرح مسکن حمایتی، کنترل مستمر بازار اجاره و فروش مسکن از طریق تدوین سازوکارهای قانونی، نهادی و هدایت منابع از مهمترین برنامه های او در آن روزها یعنی قبل از وزیر شدن بود.
بر اساس ماده یک طرح جهش تولید و تامین مسکن، دولت موظف است در چهار سال نخست اجرای این قانون، سالانه به طور متوسط حداقل یک میلیون واحد مسکونی در کشور برای متقاضیان واجد شرایط تولید و عرضه کند.
بر اساس برنامه پنجساله هفتم کشور نیز باید ۵.۵ میلیون واحد مسکونی احداث شود، از سوی دیگر هر سال باید حدود ۸۰۰هزار واحد مسکن برای رفع ناترازی و به دلیل ازدواجهای جدید هم ساخته شود.
حال سوال این است که وقتی به آمارهای خود وزارت راه و شهرسازی رجوع می کنیم به خوبی از عقب ماندگی تولید مسکن ملی حکایت دارد. آمارهای اعلام شده از سوی شهرداری ها نیز نشان از کاهش قابل ملاحضه صدور پروانه های ساختمانی می دهد.
اینکه در این روزهای رکودی بخش مسکن به راحتی ناترازی مسکن را آن هم در تعداد بالا( شش تا هفت میلیون) از سوی وزیر راه و شهرسازی رد می شود جای سوال و تعجب است.
«فرشید پورحاجت» دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا کشور با ناترازی مسکن مواجه است؟ می گوید: بارها به وضعیت ناترازی مسکن در ایران هشدار داده ایم که اگر در این زمینه تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است در آینده اوضاع بدتر شود.
وضعیت کمبود مسکن در کشور به مرحله بحرانی رسیده است
او تاکید دارد: وضعیت کمبود مسکن در کشور به مرحله بحرانی رسیده است. با وجود آمارهای متناقض درباره تعداد خانههای خالی و اطلاعات دولتی در خصوص ساخت مسکن در سالهای اخیر، برخی کارشناسان معتقدند که کمبود مسکن به بیش از ۶ میلیون واحد رسیده است. به گفته برخی از کارشناسان حتی اگر خانههای خالی و سایر موارد به بازار مسکن افزوده شوند، این اقدام نمیتواند مشکل کمبود مسکن را حل کند. در این شرایط، گفته میشود که روند ساخت و تولید مسکن کاهش یافته است و به جای ساخت خانههای جدید، مردم و انبوهسازان به خرید خانههای کلنگی روی آورده و آنها را بازسازی کرده و به فروش میرسانند.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن، با تأیید موضوع ناترازی و کمبود مسکن در ایران، معتقد است که سیاستگذاریها دو دهه اخیر به این وضعیت منجر شده است. او هشدار میدهد که اگر در این زمینه تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است در آینده اوضاع بدتر شود.
حال سوال این است که آیا با نپذیرفتن کمبود مسکن و رد شدن از ناترازی مسکن می توان بر کمبودها سرپوش گذاشت. پاسخ این است که صنعت ساخت و ساز صنعتی است که می تواند با رونق خود بسیاری از صنایع را نیز رونق دهد. اما اینکه فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی ناترازی در تولید مسکن را پر رنگ نداند دلیل بر این نمی باشد که بخش مسکن نیز خود را قانع کند که مسکن کمبود ندارد و تقاضا هیچ تاثیری از این کمبود در آینده نخواهد گرفت.
ارسال دیدگاه