• 2024-12-29
  • 7 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

افزایش آمار مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات،  آلودگی هوا از جمله معضلاتی است که طی سال های گذشته اقداماتی…
افزایش آمار مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات،  آلودگی هوا از جمله معضلاتی است که طی سال های گذشته اقداماتی برای رفع آن به عمل آمده است اما بنا به دلایل فراوان نه فقط تاکنون موفقیتی حاصل نشده ، بلکه میزان و گستره آن روز به روز افزایش هم یافته ، به نحوی که مسئولان حوزه بهداشت و درمان هم از افزایش شمار بیماران و قربانیان هوای آلوده سخن می گویند و ابراز نگرانی می کنند.   

آلودگی هوا هر سال با فرا رسیدن فصل سرما به اوج می  رسد و دقیقا در همین زمان است که مسئولان ذیربط  به فکر راه علاج می افتند؛ البته نه برای رفع این معضل ،بلکه فقط برای کاهش مخاطرات آن !
تعطیلی مدارس و ادارات سالهاست به عنوان یک راهکار برای فرار از پذیرش مسئولیت ها در این حوزه اجرا می شود اما ظاهرا این راهکار نخ نما هم امسال به طور بایسته اثرگذار نبوده است.

به گفته کارشناسان، مازوت سوزی و همچنین تردد تعداد انبوهی از وسایل نقلیه فرسوده، ۲ عامل اصلی آلودگی هوا و مرگ سالانه شمار زیادی از هموطنانمان است اما مسئولان به جای حذف این عوامل،همواره سراغ عوامل کم اثر می روند؛عواملی که مقصر آن ها مردم معرفی می شوند و برخورد با آنها نه فقط هزینه ای به دوش دولت وارد نمی کند، بلکه آورده ای هم دارد؛ همانند تشدید برخورد با وسایل  نقلیه  شخصی و چشم پوشی از تردد خودروهای دولتی دودزا !

بر اساس قانون، تمامی وسایل نقلیه اعم از دولتی و غیر دولتی ملزم به اخذ معاینه فنی هستند اما چرا این قانون فقط برای وسایل نقلیه شخصی اعمال می شود و سایر وسایل نقلیه نظیر خودرو و موتورسیکلت  های پلیس از اجرای قانون مستثنی هستند ؟  تردد خودروهای فرسوده به ویژه خودروهای کاربراتوری نظیر پرایدهای مستهلک، از عوامل اصلی آلودگی هوا هستند اما متاسفانه دست اندرکاران ذیربط طی سال های گذشته هیچ توجهی به این موضوع نکرده اند و به جای اجرای طرح های جایگزینی خودروها و موتورسیکلت های فرسوده، دائم انگشت اتهام را به سمت مردم نشانه گرفته اند.

پراید همچنان متهم است !

پراید از جمله خودروهایی است که همواره میزان ایمنی و همچنین تولید آلاینده توسط آن مورد بحث بوده است.

این موضوع که این خودرو تاکنون ضرر و زیان فراوان مالی و جانی در حوادث رانندگی و همچنین بحث آلودگی هوا به مردم وارد کرده است، جای هیچگونه شک و شبهه ای نیست اما تا چه زمانی باید این رویه ادامه یابد و مسئولان فقط به ارائه آمارهای عجیب و غریب بسنده کنند ؟

رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد روز گذشته با بیان این که ۷۲درصد از خودروهای آلاینده در مشهد با متوسط طول عمر ۱۷سال مربوط به خودروی پراید است، افزود: پیکان وانت با سهم ۳.۵ درصدی در میان خودروهای آلاینده و متوسط طول عمر ۱۶سال در رده بعدی قرار دارد.محمد پذیرا در گفتگو با ایرنا اظهار داشت: در ۹ماهه امسال ۵۰۱۸ دستگاه خودرو آلاینده در کلانشهر مشهد پایش و برای مالکان اخطار صادر شده است.

رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد با اشاره به این که ۷۰درصد خودروهای آلاینده پایش شده فاقد گواهی معاینه فنی هستند، ادامه داد: پایش خودروهای آلاینده منجر به کاهش ۲.۲درصدی هیدروکربن‌های خام در هوا شده است.

پذیرا با تأکید بر این که گروه‌های گشت کنترل آلاینده‌های سیار برای برخورد با خودروهای آلاینده در خیابان های این کلانشهر فعالند ، افزود: روزانه افزون بر یک میلیون دستگاه خودرو در مشهد رفت و آمد دارند و ۷۰درصد از حجم آلودگی هوای این کلانشهر ناشی از فعالیت خودروها و ناوگان حمل و نقل است.

افزایش ۱۲درصدی شمار جانباختگان

مرگ انسان ها بر اثر ابتلا به بیماری های تنفسی و قلبی و عروقی ناشی از استنشاق هوای آلوده از پیامد های بی توجهی مسئولان ذیربط نسبت به رفع ۲ عامل یاد شده است که در صورت تداوم این شرایط اسفناک، باید همچنان منتظر افزایش آمار قربانیان باشیم.

 معاون بهداشت وزارت بهداشت در گفتگو با ایسنا در خوزستان با اشاره به وقوع بیش از ۴۰هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در سال گذشته، از افزایش ۱۰تا  ۱۲درصد این مرگ‌ها خبر داد.

دکتر علیرضا رئیسی افزود: پارسال بیش از ۴۰هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور رخ  داد که سهم بیشتر این مرگ‌ها مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته‌های قلبی و مغزی و بیماری‌های انسدادی تنفسی و سرطان‌ها بوده است.

وی با اشاره به افزایش ۱۰تا ۱۲درصد مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن افزود: آلودگی هوا سالانه بیش از ۱۲میلیارد دلار هزینه بر سلامتی مردم تحمیل می‌کند. علاوه بر این، تعطیلی‌های ناشی از این مساله، از دیگر هزینه‌های آلودگی هوا هستند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: امسال میزان مراجعه‌کنندگان با مشکلات تنفسی به اورژانس‌ها بیش از ۲۲درصد افزایش داشته و در خوزستان هم تقریبا به همین میزان بوده است.

وی تاکید کرد: اثر آلودگی هوا بر سلامتی، زیان تجمعی است یعنی سال به سال با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، شانس ابتلا به بیماری افزایش می یابد، بنابراین در صورت تداوم روند آلودگی هوا، دچار مشکلات بیشتری در حوزه سلامت خواهیم شد.

رئیسی همچنین با بیان این که میزان ابتلا به بیماری‌های تنفسی در خوزستان بالاست، ادامه داد: در خوزستان شاهد آلودگی هوا بر اثر ریزگردها و همچنین آلودگی شیمیایی ناشی از گازهای آلوده فِلرها هستیم که می‌تواند بسیار آسیب‌زا باشد.

معاون وزارت بهداشت گفت: از سوی دیگر باید حواسمان باشد کشور ما در حال رفتن به سمت سالمندی است و این افراد بیشتر در معرض خطر بیماری‌ها هستند، بنابراین باید از ‌اکنون به فکر پیشگیری باشیم.

آغاز مجدد مازوت سوزی

در این اثنا مدیرعامل مؤسسه محیط‌ زیستی سبزاندیشان اراک و فعال محیط‌زیستی با بیان این که مازوت‌سوزی آن هم از نوع پرسولفور بر خلاف وعده‌ها و به‌رغم مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا و دستور رئیس‌جمهوری مجدداً آغاز شده است، افزود: نخستین تکلیف یک حاکمیت تأمین سلامت و امنیت شهروندان محسوب می‌شود اما متاسفانه این موضوع اهمیت خود را از دست داده است.

حمید اخوان در گفتگو با ایلنا، افزود: زمانی که از جانب رئیس‌جمهوری تصمیم قطع مازوت‌سوزی اتخاذ شد، نمایندگان مجلس به جای حمایت از این تصمیم، نگران این بودند که نکند جایی برق قطع شود، در صورتی که برای تأمین برق چند راهکار دیگر وجود داشت و وزیر نیرو را به سئوال کشیدند. این در حالی است که همین نمایندگان مجلس در این اندیشه نبودند که ۴ سال مازوت‌سوزی چه مشکلاتی برای مردم ایجاد کرد.

منبع خبر