ضرورت انتقال تجربیات آموزشی و عملی مددکاری اجتماعی در حوزه سرطان کودکان

سید محمد حسین جوادی، رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه سرطان تنها محدود به بعد جسمی نیست…

سید محمد حسین جوادی، رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه سرطان تنها محدود به بعد جسمی نیست و بحران روانی، اجتماعی و اقتصادی برای خانواده­‌هاست گفت: سرطان فراتر از بیماری است چون بیماری فرد را آزار می­‌دهد اما بحران بیماری، همه خانواده و بستگان نزدیک را درگیر می‌کند.

وی با اشاره به اهمیت نقش مددکاران اجتماعی در تکمیل فرایند درمان سرطان کودکان افزود: مددکار اجتماعی با رویکرد مداخله در بحران موجب کاهش سطح تنش در خانواده می­‌شود تا بیمار بتواند با حمایت‌‌های دریافت شده، مسیر درمانی متناسب‌تری پیدا کند. این‌گونه سطح تنش خانواده نیز کاهش یافته و مراقبت بیشتری از فرزند انجام می‌­دهد.

جوادی ادامه داد: در کارسنجی مددکاران اجتماعی در وزارتخانه بهداشت برای گروه­های مختلف ۷۴ استاندارد متناسب با بیماری استخراج کردیم. یکی از تخصصی­‌ترین بیماری­ها سرطان بود و به طور مثال در انکولولوژی کودکان برای هر ده تخت یک مددکار اجتماعی در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: نقش مددکار اجتماعی در کنار گروه پزشکی حایز اهمیت است و می­تواند در بهبود بیماران موثر باشد. نگاه معاونت درمان وزارت بهداشت نیز در این باره تخصصی و حمایت‌گرایانه است.

جوادی با تأکید بر نقش موسسه خیریه محک به عنوان مهم‌ترین خیریه فعال در سرطان کودکان بیان کرد: گرچه محک بسیار مجموعه توانمندی است و ممکن است مجموعه­‌های دیگر در سطح محک نباشند اما حضور موسساتی چون محک در شبکه ملی سرطان در کنار سایر مؤسسات موجب هم افزایی در آموزش، انتقال تجربیات و … به ویژه در مددکاری اجتماعی است.

وی یادآور شد: وزارت بهداشت نیز از این رویکرد حمایت و سعی می کند این نگاه را توسعه دهد. ما در آموزش و پژوهش از ظرفیت تمام سمن­‌ها به ویژه موسسه محک استفاده می­‌کنیم و خوب می‌­دانیم که این موسسات باری را از روی دوش نظام سلامت بر می­‌دارند.

جوادی با مقایسه خدمات مددکاری اجتماعی در ایران با سایر کشورها عنوان کرد: گرچه در شرایط پساتحریم و مسایل اقتصادی حاصل از آن هستیم که موجب مشکلاتی برای خانواده ها و مراقبین و … شده است اما تلاش­‌های انجام شده و مجموعه خدماتی که انجام می دهیم مهم است.

وی متذکر شد: مشاور یونیسف در بازدیدی که از ایران داشت بیان کرد که در منطقه مدیترانه شرقی، مددکاران اجتماعی و ساختار حمایت اجتماعی در ایران به نسبت منطقه پیشرو است و باید تلاش کنیم برنامه­‌های توانمندسازی و همگرایی ایجاد کنیم.

 

منبع خبر