طرز تهیه لواشک هلو انجیری؛ خوشمزه و ملس

مناسب برای 6 تا 8 نفر زمان آماده‌سازی 10 دقیقه زمان پخت 10 دقیقه لواشک هلو انجیری یک نوع لواشک…

مناسب برای

6 تا 8 نفر

زمان آماده‌سازی

10 دقیقه

زمان پخت

10 دقیقه

لواشک هلو انجیری یک نوع لواشک شیرین و خوشمزه تابستانی است که می‌توانید برای درست کردن آن از پوره تازه این میوه استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌‌توانید با طرز تهیه لواشک هلو انجیری و همه فوت‌وفن‌های درست کردن آن آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این لواشک باید هلوها را بشویید و خرد کنید. در ادامه تکه‌های هلو را با کمی نمک و چند قاشق آب روی حرارت قرار دهید.

صبر کنید تا هلوها نیم پز شوند، سپس آن‌ها را به هر روشی که دوست دارید میکس کنید. در ادامه آبلیمو، شکر، نمک و در صورت تمایل مقداری روغن به مواد اضافه کنید.

پوره لواشک را در سینی بریزید و در مقابل نور خورشید قرار دهید تا لواشک آماده شود. می‌توانید این لواشک را در فر، مایکروویو، میوه خشک کن و به صورت ترش نیز آماده کنید.

رسپی این لواشک خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای لواشک هلو انجیری در آفتاب برای 8 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازهلو انجیری رسیده1/5 کیلوگرمآب لیمو ترش تازه1 تا 2 قاشق غذاخوریشکر یا عسل (اختیاری)1 تا 3 قاشق غذاخورینمک ریزنوک قاشق چای خوریروغن مایع بی‌بو (اختیاری)1 قاشق چای‌خوری

مرحله اول: هلو انجیری‌ها را آماده کنید

برای شروع باید هلوها را بشویید و آب اضافه آن‌ها را با دستمال خشک کنید.

در ادامه هلو انجیری‌ها را از وسط نصف و هسته آن‌ها را جدا کنید.

مرحله دوم: هلوها را بپزید

هلوها را همراه با مقدار کمی آب و نمک در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید.

حدود 10 دقیقه صبر کنید تا هلوها نیم پز شوند و در این مدت حتما هلوها را چند بار هم بزنید تا ته نگیرند.

سپس مقداری شکر و آبلیمو به پوره هلو انجیری اضافه کنید.

بعد از 5 دقیقه که شکر به طور کامل حل شد، می‌توانید قابلمه را از روی حرارت بردارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک شلیل خانگی

مرحله سوم: هلوها را میکس کنید

در این مرحله می‌توانید هلوها را در مخلوط کن بریزید یا با گوشتکوب برقی میکس کنید تا کاملا له شوند.

اگر دوست دارید لواشک شما بافت یکدستی داشته باشد، می‌توانید پوره هلو را از صافی رد کنید تا پوست و تکه‌های خرد شده میوه از پوره جدا شود.

در این مرحله می‌توانید مقداری روغن بدون بو به پوره لواشک اضافه کنید.

مرحله چهارم: پوره میوه را در سینی بریزید

سینی مورد نظرتان را با کیسه پلاستیکی یا سلفون بپوشانید. در ادامه پوره هلو انجیری را در سینی بریزید.

ضخامت لواشک در همه قسمت‌ها باید یکسان و در حدود 2 تا 3 میلی‌متر باشد.

مرحله پنجم: لواشک را آماده کنید

سینی لواشک را در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار دهید.

با توجه به دمای هوا و شدت نور خورشید، لواشک بین 2 تا 3 روز آماده می شود.

برای جلوگیری از نشستن گرد و غبار روی لواشک‌ها، بهتر است شب‌ها آن‌ها را به داخل خانه بیاورید یا یک توری نازک روی لواشک‌ها قرار دهید.

هر 8 تا 12 ساعت یک بار سینی لواشک را بچرخانید تا همه قسمت‌ها به خوبی و همزمان خشک شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک آلو

مرحله ششم: لواشک را خرد کنید

بعد از این که لواشک به طور کامل خشک شد، می‌توانید آن را به اندازه دلخواه برش دهید و رول کنید.

سپس لواشک‌ها را در ظرف در بسته قرار دهید و در یخچال یا فریزر بگذارید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه لواشک هلو انجیری

لواشک هلو انجیری به روش‌های دیگر

در این بخش به روش‌های مختلف درست کردن لواشک هلو انجیری اشاره شده است.

لواشک هلو انجیری در فر: برای درست کردن این لواشک در فر باید دمای فر را روی 60 تا 70 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و برای 6 تا 12 ساعت لواشک را در طبقه وسط فر بگذارید.لواشک هلو انجیری در میوه خشک کن: در این روش باید دمای دستگاه را روی حدود 57 تا 60 درجه تنظیم کنید و اجازه دهید لواشک ها برای 6 تا 8 ساعت خشک شوند.لواشک هلو انجیری در مایکروویو: در این روش باید دستگاه را برای حدود نیم ساعت روی 105 تا 110 درجه کانوکشن تنظیم کنید.لواشک هلو انجیری ترش: برای ترش شدن این لواشک می‌توانید از مقداری رب آلوچه، رب انار یا تمر هندی استفاده کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه لواشک هلو انجیری

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن لواشک هلو انجیری اشاره شده است، با ما همراه باشید.

اضافه کردن روغن به این لواشک اختیاری است. این کار از لاستیکی شدن لواشک جلوگیری می‌کند.برای درست کردن این لواشک بهتر است آن را به ضخامت 2 تا 3 میلی‌متر در سینی بریزید.به منظور متعادل شدن طعم این لواشک می‌توانید به جای شکر از مقداری عسل نیز استفاده کنید.اگر دوست دارید طعم لواشک شما ترش باشد، می‌توانید از انواع رب ترش مزه مثل آلوچه یا کمی آبلیمو استفاده کنید.زمانی که سطح لواشک مات و نیمه‌براق باشد و در هیچ کدام از قسمت‌ها چسبناک به نظر نرسد، یعنی آماده است.هر چقدر قطر لواشک شما بیشتر باشد، به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارد.در صورتی که بعد از میکس کردن هلوها احساس می‌کنید که غلظت مایه لواشک کم است، می‌توانید آن را برای چند دقیقه روی شعله گاز قرار دهید تا غلیظ‌تر شود.اضافه کردن شکر به این لواشک اختیاری است و می‌توانید آن را به طور کامل حذف کنید.اگر به هلوی تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از هلوی یخ زده نیز برای درست کردن لواشک استفاده کنید.اضافه کردن آبلیمو به افزایش ماندگاری این لواشک و جلوگیری از سیاه شدن رنگ آن کمک می‌کند.برای درست کردن این لواشک باید از هلو انجیریِ رسیده ولی سفت که عطر قوی و مزه‌ بهتری دارد استفاده کنید.در زمان درست کردن این لواشک بهتر است درب فر را باز بگذارید تا رطوبت اضافه راحت‌تر خارج شود.هر چند ساعت یک بار سینی لواشک را بچرخانید تا همه قسمت‌ها به طور همزمان خشک شوند.مدت زمان ماندگاری این لواشک در یخچال حدود 6 ماه است.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه لواشک هلو انجیری و همه فوت‌وفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این لواشک را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر