- 2025-08-23
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه پای هلو؛ دسر خوشمزه و ساده
مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
2-3 ساعت
زمان پخت
40-50 دقیقه
پای هلو، یکی از شیرینیهای محبوب و پرطرفدار است که به روشهای بسیار مختلفی آماده میشود. این دسر ظاهری بسیار متفاوت و طعمی منحصر به فرد دارد که میتوانید از آن برای پذیرایی در مراسم یا مهمانیهایتان استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه پای هلو را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این پای خوشمزه، ابتدا خمیر را با ترکیب آرد، کره سرد، شکر، شیر، نمک، وانیل و زرده تخممرغ آماده کنید و برای مدتی در یخچال استراحت دهید.
در این فاصله، فیلینگ هلو را با مخلوط کردن برشهای هلو، شکر، نشاسته ذرت و آبلیمو آماده کنید. خمیر را در قالب پهن کنید، مواد میانی را روی آن بریزید و در نهایت با نوارهای خمیری روی آن را تزیین کنید.
پای را در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا زمانی که رویه آن طلایی شود. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه مطلب بخوانید.
مواد لازم برای خمیر پای برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد250 گرمکره سرد115 گرمشیر80 میلیلیترنمکنوک قاشق چایخوریشکر آسیاب شده30 گرمزرده تخممرغ1 عددوانیل1/4 قاشق چایخوری
مواد لازم برای مواد میانی پای هلو
مواد لازممقدار مورد نیازهلو4 عددشکر3 قاشق غذاخورینشاسته ذرت2 قاشق غذاخوریوانیلنوک قاشق چایخوریآب لیموترش1/2 قاشق چایخوری
مرحله اول: آرد و کره را با هم ترکیب کنید
آرد را الک کنید و در کاسه بزرگی بریزید. کره سرد را به صورت مکعبی خرد کنید و روی آرد بریزید.
با استفاده از نوک انگشتان یا چنگال، کره را به خورد آرد بدهید تا مخلوط به شکل خرده نان درآید.
مرحله دوم: مواد تر را به خمیر اضافه کنید
وانیل، شکر آسیاب شده، نمک و زرده تخم مرغ را به ترکیب درون کاسه اضافه کنید.
سپس شیر سرد را به تدریج به مواد بیفزایید. مواد را با نوک انگشتان به آرامی جمع کنید تا به شکل خمیر درآید.
توجه داشته باشید که این خمیر نیاز به ورز دادن ندارد، زیرا ورز دادن بیش از حد باعث سفت شدن و از بین رفتن لطافت آن پس از پخت میشود.
برای بالاتر رفتن سرعت کار از دستگاه غذاساز یا خردکن میتوانید استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت آلبالو
مرحله سوم: خمیر را در یخچال بگذارید
خمیر آماده شده را درون یک کیسه نایلونی قرار دهید و آن را به مدت ۲۵-۳۵ دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند و کره آن کاملاً سرد شود. این کار به ترد شدن بیشتر خمیر پای پس از پخت کمک میکند.
اگر از غذاساز برای آماده سازی خمیر استفاده کردهاید، نیازی به استراحت دادن خمیر نیست.
مرحله چهارم: هلوها را آماده کنید
هلوها را بشویید، با کمک چاقو آنها را از وسط نصف و هسته آنها را جدا کنید.
سپس هلوها را به صورت ورقهای با ضخامت یکسان برش بزنید. توجه داشته باشید که برشها نباید بیش از حد نازک یا ضخیم باشند.
مرحله پنجم: هلو را طعمدار کنید
هلوهای برش خورده را در یک کاسه بزرگ بریزید و شکر، نشاسته ذرت، وانیل و آب لیموترش را به آن اضافه کنید.
مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید تا تمام سطح برشهای هلو به مواد آغشته شود.
نشاسته ذرت به غلیظ شدن آب هلو در حین پخت کمک میکند و از خیس شدن خمیر پای جلوگیری میکند.
مرحله ششم: قالب و فر را آماده کنید
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید تا فر به خوبی گرم شود. از پیش گرم کردن فر تأثیر بسیار مثبتی در بافت و کیفیت پای شما دارد.
کف و دیوارههای قالب پای را با کمک کمی کره هم دمای محیط چرب کنید تا پس از پخت پای به راحتی از قالب جدا شود.
مرحله هفتم: خمیر پای را شکل دهید
خمیر را پس از استراحت از یخچال خارج کنید و روی سطح آردپاشی شده با وردنه باز کنید.
خمیر را به آرامی در قالب تارت یا پای پهن کنید و اضافههای آن را از لبه قالب جدا کنید.
مواد هلویی را به طور یکنواخت داخل خمیر بریزید. باقیمانده خمیر را به قطر چند میلیمتر از کنید و روی مواد هلویی بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای گیلاس
مرحله هشتم: پای را بپزید
قالب پای را در طبقه وسط فر قرار دهید و به مدت ۴۰-۵۰ دقیقه پای را با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه بپزید.
زمانی که رویه خمیر طلایی و برشته شد و مواد میانی شروع به حباب زدن کرد، پای شما آماده است.
پس از پخت، پای را از فر خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک شود.
مرحله نهم: پای را تزیین و سرو کنید
پس از خنک شدن پای را از قالب خارج کنید و در ظرف سرو بگذارید.
به دلخواه روی آن را با مقداری هلو تازه، شکلات بن ماری شده یا پودر قند تزیین و در کنار فنجانی چای یا قهوه نوش جان کنید.
طرز تهیه پای هلو بدون شیر
برای آمادهسازی پای هلو بدون شیر، ابتدا ۲ عدد هلوی برش خورده را با ۱ فنجان آب، ۱ قاشق شکر و کمی دارچین بپزید.
در ظرفی دیگر، ۴ زرده تخممرغ را با ۱ لیوان شکر و ۱ قاشق چایخوری وانیل مخلوط کنید. سپس ۴ سفیده تخممرغ را جداگانه هم بزنید تا پف کند.
۱۲۵ گرم کره و ½ پیمانه آب یا گلاب را به مخلوط زرده اضافه کنید. در ادامه، ۲ پیمانه آرد و ۱ قاشق مرباخوری بیکینگپودر را که سه بار الک شدهاند، به همراه سفیدهها در چند مرحله به مواد اضافه و به آرامی مخلوط کنید.
هلوهای پخته شده را کف قالبی که با کاغذ روغنی پوشاندهاید بچینید و مایه کیک را روی آنها بریزید.
قالب را به مدت ۴۵ تا ۵۵ دقیقه در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است، قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای سیب خانگی
طرز تهیه پای هلو با پودر بادام
برای آمادهسازی پای هلو با پودر بادام، ابتدا خمیر پای را با مخلوطکردن آرد، بادام خرد شده، شکر، عصاره بادام، نمک، کره سرد و آب سرد آماده کنید.
خمیر را در قالب پهن کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بپزید تا طلایی شود.
برای مواد میانی، پنیر ماسکارپونه، پودر قند، پوست لیمو، وانیل و عصاره بادام را با هم ترکیب کنید. در ظرفی جداگانه خامه را فرم دهید و به آرامی به مخلوط پنیری اضافه کنید.
پس از خنک شدن نان پای، مواد پنیری را روی آن بریزید و با برشهای هلو تزیین کنید. پای را قبل از سرو به مدت حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه پای هلو
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن پای هلو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای داشتن یک خمیر ترد و لایهای، حتماً از کره سرد و یخچالی استفاده کنید. گرمای دست میتواند کره را آب کند و کیفیت خمیر را تحت تأثیر قرار دهد.شما میتوانید با باقیمانده خمیر نوارهایی برش بزنید و به صورت حصیری روی پای قرار دهید یا با استفاده از کاترهای دلخواه، خمیر را قالب بزنید و روی مواد بچینید.برای زیباتر شدن رویه پای، میتوانید سطح خمیر را با مقداری زعفران دمکرده یا زرده تخم مرغ رومال کنید.همانطور که اشاره شد، خمیر پای را نباید زیاد ورز داد. تنها در حدی که مواد با هم ترکیب شوند کافی است.استراحت دادن به خمیر در یخچال، به منسجم شدن آن و همچنین راحتتر باز شدن خمیر کمک شایانی میکند.میزان شکر در فیلینگ بستگی به شیرینی هلوهای شما دارد. اگر هلوها شیرین هستند، میتوانید مقدار شکر را کمی کاهش دهید.برای ایجاد طعمی متفاوت، میتوانید از ادویههایی مانند دارچین یا جوز هندی به مقدار کم در مواد میانی استفاده کنید.برای اینکه کف پای شما خمیر نشود، میتوانید قبل از ریختن مواد میانی، سطح خمیر داخل قالب را با کمی سفیده تخم مرغ بپوشانید یا مقداری پودر بیسکویت یا پودر نان سوخاری روی آن بپاشید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا بتوانید این دسر خوشمزه آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در پای هلو از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه