- 2025-08-17
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی
لیست 23 غذای خوشمزه و ساده با گوشت چرخ کرده
غذاهای حاوی گوشت، به ویژه گوشت چرخکرده، گزینهای عالی برای وعده ناهار هستند؛ چرا که سرشار از انرژیاند و نیروی لازم برای ادامه روز را به شما میدهند. تنوع بینظیر غذاهای طبخ شده با گوشت چرخکرده، امکان پخت خوراکهای گوناگون را برایتان فراهم میکند. در این مطلب از مجله اکالا، شما را با چند نمونه از غذاهای خوشمزه با گوشت چرخ کرده آشنا خواهیم کرد.
از جمله غذاهای ساده و لذیذ با گوشت چرخ کرده میتوان به ماکارونی، کتلت گوشت، ماش پلو با گوشت چرخ کرده، کدوی شکم پر، لازانیا، پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ کرده، کله گنجشکی و… اشاره کرد که در ادامه طرز تهیه هر یک را نیز برایتان شرح خواهیم داد.
انواع غذای خوشمزه و ساده با گوشت چرخ کرده
در این بخش میتوانید با انواع غذای خوشمزه و ساده با گوشت چرخ کرده آشنا شوید.
1- ماکارونی
ماکارونی جزو غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفداری است که به سادگی در درست کردن معروف است. برای طبخ ماکارونی ابتدا پیازهای نگینی شده را تفت دهید و گوشت را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.
بعد از تغییر رنگ گوشت، رب گوجه فرنگی را همراه آویشن اضافه کنید و خوب تفت دهید. در یک قابلمه آب را بجوشانید و ماکارونی را در آن نیمپز کنید.
بعد از آبکش کردن ماکارونی سیب زمینی حلقه شده را کف قابلمه بچینید و روی آن را به صورت لایهای از ماکارونی و مایه ماکارونی پر کنید و اجازه دهید دم بکشد.
2- کتلت گوشت چرخ کرده
کتلت گوشت چرخ کرده یکی از محبوبترین و خاطرهانگیزترین غذاهای نونی است که طرز تهیه بسیار راحتی دارد.
برای درست کردن این کتلت خوشمزه ابتدا باید گوشت چرخ کرده را با پیاز و سیر رنده شده، سیب زمینی خام رنده شده، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید و خوب وز دهید.
در ادامه مایه کتلت را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید و بعد در روغن داغ سرخ کنید.
3- ماش پلو با گوشت چرخ کرده
ماش پلو با گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای خوشمزه، مقوی و سالم ایرانی است که به راحتی میتوان آن را در خانه درست کرد. برای پخت این غذا، باید ابتدا برنج و ماش را جداگانه خیس کرده و بپزید.
برنج را به روش معمول آبکش کنید و سپس آن را به صورت لایهای با ماش پخته شده در قابلمه بریزید تا دم بکشد. در همین حین، پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
سپس گوشت چرخکرده را همراه با نمک، زردچوبه و ادویه به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در صورت تمایل، میتوانید مقداری رب گوجهفرنگی نیز اضافه کنید.
سپس کمی آب به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید تا بپزد و آب آن کاملاً تبخیر شود. در نهایت، پلو را در ظرف بکشید و روی آن را با مایه گوشت چرخکرده و کمی برنج زعفرانی تزئین و سرو کنید.
4- کدو شکم پر
از دیگر غذاهای خوشمزه و ساده با گوشت چرخ کرده میتوان به کدو شکم پر اشاره کرد که برای درست کردن آن، باید ابتدا کدوها را شسته و از وسط نصف کنید. سپس داخل آنها را خالی کرده و کنار بگذارید.
برای آماده کردن مواد میانی، پیاز و سیر را تفت دهید، سپس گوشت چرخکرده و خردههای کدو را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از آن، ادویهها و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کرده و اجازه دهید تا مواد جا بیفتد.
در نهایت، با استفاده از این مایه، داخل کدوها را پر کنید، روی آنها پنیر پیتزا بریزید و سس رقیق شده با رب گوجهفرنگی را اطراف آن بریزید.
سپس کدوها را در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزند و پنیر روی آنها طلایی شود.
بیشتر بخوانید: ناهار چی بپزم؟
5- لازانیا
لازانیا با گوشت چرخ کرده از جمله غذاهای خوشمزه ایتالیایی است که برای درست کردن آن، باید ابتدا مایه گوشتی را با تفت دادن پیاز و هویج رندهشده، سپس افزودن گوشت چرخکرده، ادویهها، قارچ، فلفل دلمهای، پوره و رب گوجهفرنگی و کمی آب آماده کنید تا غلیظ شود.
همزمان، سس سفید را با تفت دادن آرد در کره و افزودن تدریجی شیر و ادویهها آماده کنید تا به غلظت دلخواه برسد. سپس، ورقهای لازانیا را در آب جوش بپزید و آبکش کنید.
در یک قابلمه یا تابه نچسب، لایهلایه ورق لازانیا، پنیر پیتزا، مایه گوشتی و سس سفید بریزید. این روند را تکرار کنید تا مواد تمام شود و در نهایت، لایه آخر را با پنیر بپوشانید.
سپس، در قابلمه را با دمکنی بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا لازانیا به آرامی بخته و پنیر آب شود.
6- کتلت عربی
از دیگر غذاهای ساده و خوشمزه با گوشت چرخ کرده میتوان به کتلت عربی اشاره کرد که برای پخت آن، باید ابتدا نخود را که از قبل خیس کردهاید، با غذاساز یا چرخگوشت کاملاً خرد کنید.
سپس، پیاز، سیبزمینی، سیر و فلفل دلمهای را رنده کرده و آب اضافی آنها را بگیرید. گوشت چرخکرده و ادویههای دلخواه را به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مخلوطی یکدست و منسجم به دست آید.
این مایه را به مدت نیم تا یک ساعت در یخچال استراحت دهید. در نهایت، از مایه کتلت به اندازه دلخواه برداشته و در روغن داغ سرخ کنید تا هر دو طرف آن طلایی و مغزپخت شود.
7- کوفته نخودچی
کوفته نخودچی یکی از غذاهای اصیل و محبوب ایرانی است که در شهرهای مختلف با سبکهای متنوع، با اندکی تفاوت آماده میشود.
برای آماده سازی کوفته نخودچی، ابتدا لپه را خیس کنید و پیاز را تفت دهید. سپس ادویهها، رب گوجه فرنگی و لپه را اضافه کنید و بگذارید مواد کاملاً بپزند.
در مرحله بعد، مایه کوفته را با گوشت چرخکرده و آرد نخودچی آماده کنید و کوفتهها را در قابلمه بپزید. پس از مدتی، سیبزمینیها را اضافه کنید و اجازه دهید کوفتهها کاملاً جا بیفتند.
8- کباب لقمه
کباب لقمه، یکی دیگر از غذاهای خوشمزه با گوشت چرخ کرده است که برای طبخ آن، باید ابتدا پیاز رنده شده را کاملاً آبگیری کنید، سپس آن را با گوشت چرخکرده، نمک و فلفل سیاه به خوبی ورز دهید.
در ادامه، سبزیجات معطر، زعفران و آرد سوخاری را اضافه کرده و مجدداً ورز دهید تا مایه یکدست شود. مایه آماده شده را برای ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
در این مدت، سیخهای چوبی را در آب خیس کنید تا هنگام پخت نسوزند. سپس مایه کباب را به اندازه مساوی روی سیخها فشار دهید و آنها را در تابهای با روغن داغ بچینید تا هر دو طرفشان سرخ شود.
در نهایت، گوجههای نصف شده را به تابه اضافه کرده و کمی آب جوش بریزید و در ظرف را بگذارید تا کبابها مغزپخت شوند.
9- پای همبرگر با سس قارچ
پای همبرگر یک وعده غذایی خوشمزه است که برای درست کردن آن، باید ابتدا پیاز و سیر را در روغن تفت دهید، سپس گوشت چرخکرده، رب گوجهفرنگی و ادویهها را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
همزمان، سیبزمینی و هویج را حلقه حلقه کرده و در ظرف مخصوص فر، ابتدا مایه گوشت را ریخته و روی آن هویج، نخودفرنگی و سیبزمینیهای حلقهای را بچینید.
سپس، روی مواد سس قارچ بریزید تا کاملاً سطح آن را بپوشاند. در نهایت، ظرف را به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده، قرار دهید تا سیبزمینیها کاملاً پخته شوند.
10- قیمه لاپلو با گوشت چرخ کرده
قیمه لاپلو یکی از غذاهایی است که بر پایه قیمه درست میشود و بسیار پرطرفدار است. برای پخت این غذا، باید ابتدا لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید.
سپس، پیاز رندهشده را در قابلمه تفت داده و گوشت چرخکرده، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید. پس از آن، پوره گوجهفرنگی و لپه را به مخلوط بیفزایید و با کمی آبجوش اجازه دهید تا لپهها بپزند.
در مراحل پایانی پخت، سیبزمینی خرد شده، نمک، آبلیمو و زعفران دمکرده را اضافه کنید. در نهایت، برنج را به صورت آبکش نیمپز کرده و در قابلمه به صورت لایهلایه با مایه قیمه بریزید و روی حرارت ملایم به مدت یک ساعت دم کنید.
11- کوزالاک مانتی
کوزالاک مانتی یک نوع پیش غذای خوشمزه ترکیهای است که میتوانید آن را برای پذیرایی از مهمانها و شیکتر به نظر رسیدن میز غذا آماده کنید.
برای درست کردن این پیش غذای جذاب، ابتدا باید بادمجان را کبابی و سپس با ماست، نمک و فلفل ترکیب کنید. پیاز، گوشت، فلفل دلمهای و ادویهها را در روغن سرخ کنید و بعد کمی رب به مواد اضافه کنید.
در ادامه خمیر یوفکا را از وسط نصف و به صورت رولی آماده کنید. خمیرها را در روغن داغ سرخ کنید و همه مواد را با هم سرو کنید.
12- کباب دیگی
کباب دیگی همان طور که از اسمش پیداست، کباب خوشمزهای است که در ماهیتابه و بر روی گاز درست میشود. برای پخت این کباب، باید ابتدا گوشت چرخکرده را با پیاز رندهشده، نمک و ادویههایی مانند فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و مقداری دارچین (اختیاری) خوب ورز دهید تا چسبندگی پیدا کند.
سپس، مایه کباب را در یک تابه پهن کنید و با انگشت خطوطی برای تقسیم کردن آن ایجاد کنید. تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و درب آن را بگذارید تا کباب آب بیندازد و بپزد.
پس از اینکه آب گوشت کشیده شد، کمی روغن اضافه کرده و هر دو طرف کبابها را سرخ کنید. در نهایت، رب گوجهفرنگی را در مرکز تابه تفت دهید و حلقههای گوجه فرنگی را روی کبابها بچینید تا همراه با کباب مغزپخت شوند.
13- کباب کوبیده
مهمترین غذای ایرانیها که به نوعی نماد ایران نیز شناخته شده است، کباب کوبیده است که طعم فوقالعادهای دارد.
برای درست کردن این غذای کلاسیک خوشمزه، باید ابتدا گوشت گوسفند و گوساله را با چربی یا دنبه مخلوط کرده و همراه با ادویههایی مثل نمک، فلفل سیاه، سماق و پاپریکا دو تا سه بار چرخ کنید.
سپس پیاز رندهشده و کاملاً آبگرفته را به گوشت اضافه کرده و مایه را به خوبی ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند و از هم نپاشد.
برای نتیجه بهتر، مایه کباب را دوباره با چرخگوشت ریز چرخ کنید و حداقل سه ساعت در یخچال استراحت دهید. پس از استراحت، دست خود را با آب پیاز خیس کرده و مایه را به سیخ بکشید، با انگشت روی آن شیار ایجاد کنید و روی ذغال داغ بچرخانید تا کاملاً بپزد.
14- کله گنجشکی
کله گنجشکی یکی از غذاهای بسیار ساده و خوشمزهای است که آن را به صورت خوراک یا در کنار برنج سرو میکنند. برای درست کردن این غذا، باید ابتدا گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده و آبگرفته، آرد نخودچی و ادویههایی مثل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ورز دهید.
سپس، از مایه گوشتی به اندازه فندق برداشته و گرد کنید و در تابه کمی سرخ کنید. در تابهای دیگر، پیاز نگینی را تفت دهید، به آن ادویه و پوره گوجهفرنگی اضافه کنید تا سس غلیظ شود.
در نهایت، کوفتههای سرخ شده و سیبزمینی نگینی را به سس گوجهفرنگی اضافه کرده و با کمی آب اجازه دهید تا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزند. در صورت تمایل میتوانید سیبزمینی را خلالی سرخ کرده و در کنار غذا سرو کنید.
15- کوفته ریزه (کوفته قلفلی)
کوفته ریزه یا کوفته قلقلی یکی از غذاهای سنتی خوشمزه و لذیذ ایرانی است که برای پخت آن، باید ابتدا پیاز رندهشده و آبگرفته را با گوشت چرخکرده، تخممرغ همزده، نمک، فلفل، زردچوبه و آرد نخودچی مخلوط کرده و خوب ورز دهید.
از مایه به دست آمده، کوفتههای گرد و کوچک درست کرده و آنها را در روغن داغ سرخ کنید تا مغزپخت و طلایی شوند. در تابهای جداگانه، پیاز نگینی را تفت داده، سپس رب گوجهفرنگی و گوجهفرنگی خردشده را اضافه کنید تا سس غلیظی به دست آید.
در نهایت، کوفتههای سرخشده را در سس قرار دهید، کمی آب اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم به خوبی طعم بگیرند و سس جا بیفتد.
16- رولت گوشت
رولت گوشت یکی از غذاهای بسیار شیک و جذابی است که محبوبیت زیادی در لیست غذاهای مجلسی دارد. برای آماده سازی این رولت جذاب، گوشت چرخکرده را با پیاز، سیر و ادویهها به خوبی ورز دهید تا یکدست شود.
سپس مایه گوشت را روی یک سطح صاف پهن کنید و مواد میانی شامل جعفری، گردو و زرشک را روی آن پخش کنید.
در مرحله بعد، گوشت را با دقت رول کنید، آن را سرخ کنید و در نهایت داخل یک سس خوشطعم گوجهای بپزید تا کاملاً مغزپخت و لذیذ شود.
بیشتر بخوانید: شام چی درست کنم؟
17- آدانا کباب ترکیهای
آدانا کباب، یکی از کبابهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار ترکیهای است که شباهت زیادی به کباب کوبیده و کباب بناب دارد و با مواد اولیه ساده و در دسترسی آماده میشود.
برای درست کردن این کباب خوشمزه، باید ابتدا جعفری، پیاز و فلفل دلمهای قرمز را به صورت نگینی بسیار ریز خرد کرده و در یک کاسه بزرگ با گوشت چرخکرده، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید.
مواد را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به خوبی ورز دهید تا کاملاً منسجم شود. سپس، مایه کباب را به مدت یک تا دو ساعت در یخچال استراحت دهید تا آماده سیخ شدن شود.
در نهایت، مایه را به سیخ کشیده و روی زغال کباب کنید تا هر دو طرف آن پخته و طلایی شود.
18- کیک گوشت
اگر به دنبال یک غذای متفاوت و خوشمزه با گوشت چرخکرده هستید، کیک گوشت با طعمی بینظیر، انتخابی عالی برای شماست. برای درست کردن این غذا، باید ابتدا پیاز نگینی و گوشت چرخکرده را تفت دهید.
سپس، قارچ، فلفل دلمهای، ذرت و ادویهها را اضافه کنید و مجدداً تفت دهید. در ادامه، رب گوجهفرنگی را جداگانه تفت داده و به مخلوط گوشت اضافه کنید.
برای درست کردن خمیر کیک، تخممرغ را با نمک و فلفل هم بزنید تا پف کند، سپس روغن، ماست، بیکینگپودر و آرد الکشده را به ترتیب به آن اضافه کرده و به آرامی هم بزنید.
در نهایت، نیمی از خمیر را در قالب چرب شده بریزید، مایه گوشت را روی آن پخش کنید، روی آن را با پنیر پیتزا و باقیمانده خمیر بپوشانید و قالب را به مدت ۴۵ دقیقه در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد.
19- خورش گوشت چرخ کرده با سیب زمینی
خورش گوشت چرخ کرده، یکی از انواع خورشتهای بسیار خوشمزه و محبوبی است که برای طبخ آن، باید ابتدا پیاز نگینی را در روغن تفت دهید تا سبک شود، سپس زردچوبه، فلفل سیاه و رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ رب باز شود.
در ادامه، گوشت چرخکرده را به مواد بیفزایید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس، آبجوش اضافه کنید و اجازه دهید خورش به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا سس آن غلیظ شود.
در همین حین، سیبزمینیها را نگینی خرد کرده، نمک بزنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. در نهایت، به خورش نمک و زعفران دمکرده اضافه کنید و آن را با سیبزمینیهای سرخشده تزئین کرده و سرو کنید.
20- باقالی پلو با گوشت چرخ کرده
باقالی پلو، یکی از اصیلترین غذاهای ایرانی است که طعم و ظاهر بینظیری دارد. یکی از خوشمزهترین روشهای پخت این غذا، استفاده از گوشت چرخ کرده است.
برای درست کردن این غذا با گوشت چرخ کرده، ابتدا باید باقالیها را همراه با آب، نیم پز کنید. پیاز را با گوشت و ادویهها در روغن سرخ کنید. برنج را آبکش کنید و بعد برنج، شوید و مایه گوشتی را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید.
در انتها مقداری کره و زعفران به برنج اضافه کنید. اجازه دهید برنج روی حرارت ملایم دم بکشد. میتوانید این غذا را با گوشت قلقلی نیز آماده کنید.
21- کتلت گل کلم با گوشت چرخ کرده
کتلت گل کلم با گوشت چرخ کرده، یکی از انواع کتلتهای بسیار خوشمزه و متفاوتی است که برای طبخ آن، باید ابتدا گل کلم را خرد کنید، بشویید و با نمک و آب بپزید، سپس آن را پوره کنید.
پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید، سیبزمینی را نیز بپزید و پوره کنید. در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخکرده، پوره گل کلم، سیبزمینی، تخممرغ و پیاز را با ادویهها ترکیب کنید و ورز دهید.
مواد را به شکل دلخواه فرم دهید، در آرد سوخاری بغلتانید و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شود. کتلت را روی دستمال جاذب روغن گذارید. کتلتها را با گوجهفرنگی، خیارشور و سبزیجات تزیین کرده و با نان یا برنج سرو کنید.
22- پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ کرده
پیاز پلو با گوشت چرخ کرده از غذاهای خوشمزه و جذاب است که اصالت آن به شهر اردبیل برمیگردد. برای طبخ این غذا، باید ابتدا پیازهای بنفش کوچک را در روغن تفت دهید تا کاملاً طلایی و مغزپخت شوند.
سپس، گوشت چرخکرده را با پیاز رندهشده، آرد نخودچی، نمک، فلفل سیاه و سماق ورز داده و به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
بعد از این مدت، مایه گوشت را به صورت قلقلیهای کوچک درآورده و در روغن سرخ کنید. در نهایت، برنج آبکش شده را به صورت لایهلایه با پیازهای سرخشده و کوفتهقلقلی در قابلمه بریزید و با افزودن زعفران دمکرده، اجازه دهید به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.
23- گوجه بادمجان با گوشت چرخ کرده
خوراک گوجه بادمجان با گوشت چرخ کرده، ترکیبی از طعم ترش و شیرین گوجه فرنگی، طعم لذیذ گوشت چرخکرده و عطر دلنشین ادویهها است که ترکیب بینظیری را به وجود میآورد.
برای پخت این غذا، باید ابتدا بادمجانهای نگینی را در آب و نمک خیس کنید تا تلخی آنها گرفته شود. در تابهای جداگانه، پیاز و سیر را تفت دهید، سپس گوشت چرخکرده، ادویهها و رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید.
بعد از آن، گوجهفرنگی نگینی و بادمجانهای آبکششده را به مواد اضافه کنید. در نهایت، یک لیوان آب به غذا اضافه کرده و اجازه دهید با حرارت ملایم به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزد و جا بیفتد.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، شما را با انواع غذاهای خوشمزه و ساده با گوشت چرخ کرده آشنا کردیم.
ارسال دیدگاه