- 2025-08-17
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، نکات آشپزی
طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی با گوجه خشک و تازه
مناسب برای
4 تا 5 نفر
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
15 دقیقه
دیپ گوجه فرنگی یکی از پیش غذاهای محبوب و خوشطعم در سراسر دنیا است که بافتی نرم، طعمی غنی و عطری بینظیر دارد. این دیپ یک انتخاب بینظیر در کنار انواع غذاهای گوشتی و دریایی است و در کنار چیپس، نان تست و ترتیلا نیز سرو میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی با گوجه خشک و تازه و همه فوتوفنهای درست کردن آن آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این دیپ ابتدا باید پوست گوجهها را جدا و آنها را خرد کنید. سپس پیاز را در روغن زیتون تفت دهید و بعد سیر، رب و فلفل دلمهای را اضافه کنید تا کمی نرم شوند.
در ادامه گوجههای خرد شده را همراه با ادویهها و چاشنیها داخل ماهیتابه بریزید و چند دقیقه تفت دهید.
مواد را در غذاساز میکس کنید تا یکدست شوند و پس از ریختن در ظرف سرو، با روغن زیتون و سبزی تازه تزیین کنید. میتوانید این دیپ را با گوجه خشک نیز آماده کنید.
رسپی این دیپ خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای دیپ گوجه فرنگی برای 5 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوجه فرنگی تازه رسیده4 عدد متوسطپیاز متوسط1 عددسیر2 حبهروغن زیتون بکر3 قاشق غذاخوریفلفل دلمهای قرمز (اختیاری)1 عدد کوچکنمک1 قاشق چایخوریپودر فلفل سیاه تازهنصف قاشق چایخوریشکر (اختیاری)1/2 قاشق چایخوریآب لیمو ترش تازه1 قاشق غذاخوریپاپریکا و فلفل قرمزبه مقدار لازمرب گوجه2 قاشق غذاخورینان تستبه مقدار لازمآببه مقدار لازمپودر گردو (اختیاری)3 قاشق غذاخوریبرگ ریحان تازهبه مقدار لازم
مرحله اول: پوست گوجهها را جدا کنید
برای شروع باید گوجهها را بشویید و با یک چاقوی تیز، روی پوست هر کدام یک برش صلیبی کوچک ایجاد کنید.
سپس آنها را برای حدود 30 ثانیه در آب جوش بیندازید و بلافاصله به کاسه آب یخ منتقل کنید.
حالا به راحتی میتوانید پوست گوجهها را جدا و آنها را خرد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دیپ بادمجان کبابی و سیر
مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید
در این مرحله باید روغن زیتون را در ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
در ادامه پیاز را به صورت خلالی نازک یا نگینی خرد کنید و بعد در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
مرحله سوم: مواد دیپ را به ماهیتابه اضافه کنید
در ادامه سیر، رب گوجه فرنگی و فلفل دلمهای خرد شده را کمی خرد و به ماهیتابه اضافه کنید.
مواد را برای چند دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند.
مرحله چهارم: چاشنیها را اضافه کنید
در این مرحله باید گوجه فرنگی خرد شده، نمک، پاپریکا، فلفل قرمز، فلفل سیاه، پودر گردو و در صورت تمایل مقداری شکر را به ماهیتابه اضافه کنید.
مواد را خوب هم بزنید و برای چند دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله پنجم: مواد دیپ را میکس کنید
مواد دیپ را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و در صورت نیاز کمی آب اضافه کنید.
در ادامه دستگاه را روشن کنید تا دیپ گوجه فرنگی به خوبی میکس شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دیپ قارچ
مرحله ششم: دیپ را سرو کنید
دیپ را در یک کاسه مناسب بریزید و بعد مقداری روغن زیتون روی آن بریزید.
در ادامه آن را با نان تست مکعبی خرد شده و ریحان تازه تزیین کنید.
دیپ گوجه فرنگی شما آماده است و میتوانید از طعم آن لذت ببرید.
میتوانید این دیپ را با نان، چیپس ترتیلا یا سبزیجات خام سرو کنید.
دیپ گوجه فرنگی با گوجه خشک
برای درست کردن دیپ گوجه فرنگی با گوجه خشک، باید گوجه خشکها را در یک کاسه بریزید و بعد مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
حدود نیم ساعت صبر کنید تا گوجهها نرم شوند. سپس آنها را همراه با سیر، روغن زیتون، آبلیمو، نمک، فلفل و ادویهها داخل مخلوطکن یا غذاساز بریزید.
در صورت نیاز کمی آب به مواد اضافه کنید. بعد از این که دیپ آماده شد، آن را با برگ ریحان، نان تست و روغن زیتون تزیین کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن دیپ گوجه فرنگی با گوجه خشک و تازه اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای تزیین این دیپ میتوانید به جای ریحان از مقداری جعفری یا گشنیز تازه خرد شده نیز استفاده کنید.برای درست کردن این دیپ با گوجه فرنگی تازه باید از گوجه رسیده، آبدار و قرمز استفاده کنید.اضافه کردن شکر به این دیپ اختیاری است، اما موجب متعادل شدن طعم آن میشود.برای طعم دار کردن این دیپ میتوانید از مقداری پاپریکا دودی، آویشن یا رزماری خشک استفاده کنید.برای این که دیپ شما بافتی نرم و کرمی پیدا کند، حتما از مخلوط کن پرسرعت استفاده کنید.از روغن زیتون بکر یا فرابکر باکیفیت برای درست کردن این دیپ استفاده کنید.این دیپ را میتوانید هم به صورت سرد و هم گرم سرو کنید. در صورتی که از این دیپ در کنار غذاهای گوشتی و دریایی استفاده میکنید، بهتر است آن را داغ کنید.ماندگاری این دیپ در ظرف دربسته و داخل یخچال، با گوجه تازه حدود ۳ روز و با گوجه خشک تا ۵ روز است.در صورتی که دوست دارید طعم دیپ شما تندتر شود، میتوانید از فلفل قرمز بیشتری برای مزه دار کردن این دیپ استفاده کنید.برای درست کردن دیپ گوجه فرنگی و پنیر میتوانید از ترکیب مقداری گوجه فرنگی، روغن زیتون، سیر، آبلیمو، نمک و فلفل و پنیر خامهای استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید قبل از میکس کردن مواد، گوجههای بدون پوست را در فر با در هواپز بپزید و بعد با سایر مواد ترکیب کنید.برای تنظیم غلظت این دیپ میتوانید از روغن زیتون و آبلیموی بیشتر یا کمتری به جای آب استفاده کنید.اگر به گوجه فرنگی تازه دسترسی ندارید، میتوانید از کنسرو گوجه فرنگی برای مزه دار کردن این دیپ استفاده کنید.اضافه کردن گردو به این دیپ اختیاری است، اما طعم بهتری به آن میبخشد.سیر از اصلیترین چاشنیهای این دیپ است، پس به هیچ عنوان آن را حذف نکنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی با گوجه خشک و تازه و همه فوتوفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این دیپ را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه