طرز تهیه خورشت غوره بادمجان سنتی+ نکات و فوت‌و‌فن ها

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 3 ساعت خورشت غوره بادمجان یکی از غذاهای اصیل ایرانی…

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

3 ساعت

خورشت غوره بادمجان یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که طعمی ترش، عطری دلنشین و ظاهری وسوسه برانگیز دارد. این غذا جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های سنتی ایرانی دارد و بیشتر در مناطق شمالی و مرکزی ایران طبخ می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه خورشت غوره بادمجان سنتی به ۵ روش و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این غذا ابتدا باید پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید. سپس گوشت را اضافه کنید و همراه با زردچوبه، فلفل و کمی دارچین تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

کمی بعد رب گوجه و گوجه فرنگی‌های رنده شده را اضافه کنید. بعد از این که همه مواد به خوبی سرخ شدند، کمی آب در قابلمه بریزید.

بادمجان‌ها را در روغن سرخ کنید. زمانی که گوشت نیم پز شد، غوره و بادمجان را به خورش اضافه کنید. کمی نمک و فلفل در غذا بریزید و اجازه دهید جا بیفتد.

می‌توانید این خورشت را با مرغ، به صورت گیاهی، به روش شمالی و همدانی نیز آماده کنید. رسپی این خورش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خورشت غوره بادمجان برای ۴ نفر

مواد لازم مقدار مورد نیاز گوشت گوسفندی خورشتی ۴۰۰ گرم بادمجان قلمی ۵ عدد متوسط غوره تازه یا منجمد ۱/۲ لیوان پیاز ۲ عدد متوسط رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری گوجه ‌فرنگی (اختیاری) ۲ عدد زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و نمک به مقدار لازم روغن مایع برای سرخ کردن به مقدار لازم آب جوشیده حدود ۳ لیوان

مرحله اول: پیازها را سرخ کنید

برای شروع باید پیازها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید.

مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن داغ سرخ کنید تا سبک شوند.

سپس می‌توانید کمی زردچوبه به پیاز داغ بزنید تا خوشرنگ شود.

مرحله دوم: گوشت را به پیاز داغ اضافه کنید

بعد از این که پیاز کمی سرخ شد، سپس گوشت را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

در این مرحله می‌توانید مقداری فلفل سیاه و کمی دارچین به گوشت اضافه کنید تا بوی زهم آن گرفته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت نعنا شمالی

مرحله سوم: رب گوجه و گوجه‌ها را اضافه کنید

وقتی گوشت خوب تفت داده شد، رب گوجه ‌فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته و خوشرنگ شود.

اگر دوست دارید خورشتتان رنگ و لعاب بیشتری داشته باشد، بهتر است چند عدد گوجه فرنگی را پوست بگیرید و بعد رنده کنید و در ماهیتابه بریزید.

سپس گوجه‌ها را همراه با سایر مواد در روغن سرخ کنید تا آب اضافه‌شان تبخیر شود و رنگ بگیرند.

برای جدا کردن پوست گوجه فرنگی‌ها می‌توانید آن‌ها را برای چند دقیقه کوتاه در یک قابلمه آب جوش بیندازید و بعد زیر آب سرد بگیرید.

مرحله چهارم: گوشت را بپزید

در این مرحله باید حدود ۳ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید، حرارت را زیاد کنید تا خورشت بجوشد.

سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید. اجازه دهید گوشت به ‌آرامی بپزد.

این مرحله ممکن است حدود ۱/۵ ۲ ساعت طول بکشد.

مرحله پنجم: تلخی بادمجان‌ها را بگیرید

بادمجان‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. در ادامه آن‌ها را به هر اندازه و شکلی که دوست دارید خرد کنید.

برای گرفتن تلخی بادمجان و جذب کمتر روغن، مقداری نمک روی آن‌ها بپاشید.

حدود نیم ساعت صبر کنید و بعد بادمجان‌ها را بشویید و خوب خشک کنید.

مرحله ششم: بادمجان‌ها را سرخ کنید

مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید.

بعد از این که روغن داغ شد، بادمجان‌ها را در ماهیتابه بچینید و خوب سرخ کنید.

برای کاهش روغن این غذا می‌توانید از بادمجان گریل شده یا پخته شده در فر نیز استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قیسی ملس

مرحله هفتم: بادمجان و غوره را به خورش اضافه کنید

وقتی گوشت تقریبا پخته شد، می‌توانید غوره را به خورشت اضافه کنید.

اجازه دهید غذا حدود ۱۵ دقیقه بجوشد تا ترشی و عطر غوره به خوبی منتقل شود.

سپس بادمجان‌های سرخ ‌شده را روی خورشت بچینید. بهتر است بادمجان‌ها را داخل خورشت فرو نکنید تا له نشوند.

اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.

مرحله هشتم: خورشت غوره بادمجان را سرو کنید

در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش می‌توانید کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید.

بعد از این که خورش کاملا غلیظ و کم آب شد، می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید و با برنج زعفرانی و سالاد سرو کنید.

خورش غوره بادمجان شمالی

خورش غوره بادمجان شمالی

برای درست کردن خورش غوره بادمجان شمالی معمولا به جای گوشت از مرغ یا گوشت اردک یا پرندگان محلی استفاده می‌شود. در شمال معمولا برای مزه دار کردن این غذا از مقداری سیر نیز استفاده می‌شود. سایر مراحل پخت این خورش مثل روش قبل است.

خورشت غوره بادمجان بدون گوشت (گیاهی)

برای پخت این غذا به صورت گیاهی باید گوشت را به طور کامل حذف کنید و آن را با استفاده از گوجه، غوره، بادمجان و پیاز آماده کنید. در این روش می‌توانید از مقداری لپه یا قارچ نیز استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت کدو غوره

خورشت غوره بادمجان همدان

برای پخت این غذا باید از ترکیب گوشت، بادمجان، پیاز، سیر، گوجه، رب گوجه همراه با مقداری سرکه و زرده تخم مرغ استفاده کنید. در همدان معمولا برای متعادل شدن طعم خورشت از مقداری شکر نیز استفاده می‌شود.

خورشت غوره بادمجان با مرغ

در این روش باید به جای گوشت، از مرغ (معمولا ران یا سینه خرد شده) استفاده کنید. ابتدا مرغ را با پیاز و ادویه‌جات تفت دهید، سپس رب گوجه، گوجه تازه و غوره را اضافه می‌کنید. چند لیوان آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.

سپس بادمجان‌ها را جداگانه سرخ کنید و در پایان پخت روی خورشت قرار دهید. زمان پخت این خورشت با مرغ کمتر از گوشت است و معمولا غذا بعد از ۱ ساعت آماده می‌شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورشت غوره بادمجان سنتی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورشت غوره بادمجان سنتی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خورشت غوره بادمجان سنتی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

در صورت تمایل می‌توانید از مقدار کمی شکر برای متعادل شدن طعم ترش این غذا استفاده کنید. برای پخت این خورشت بهتر است از گوشت با استخوان استفاده کنید. قبل از اضافه کردن گوشت به خورشت، حتما آن را با پیاز و ادویه‌ها تفت دهید. اضافه کردن چند عدد گوجه گیلاسی ظاهر جذاب‌تری به این غذا می‌بخشد. بادمجان‌های قلمی و سفت بهترین انتخاب برای این غذا هستند. بادمجان‌های له ‌شده یا دانه ‌دار خورشت را تلخ می‌کنند و ظاهر بدی به غذا می‌بخشند. غوره تازه ترشی و عطر بهتری نسبت به غوره فریزری یا پوره شده دارد. اگر به غوره تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از آب‌غوره باکیفیت برای مزه دار کردن این خورشت استفاده کنید. برای جلوگیری از تلخ شدن بادمجان، بهتر است پس از پوست گرفتن، روی آن مقداری نمک بپاشید یا بادمجان‌ها را مدتی در آب ‌نمک قرار دهید و بعد کاملا خشک کنید. برای اینکه خورشت خوش‌رنگ‌تر و خوش‌طعم‌تر شود، رب گوجه را به خوبی در روغن تفت دهید. در صورت تمایل می‌توانید از مقداری زعفران دم کرده برای مزه دار کردن و خوشرنگ شدن این غذا استفاده کنید. اضافه کردن مقدار کمی دارچین در ابتدای پخت باعث خوش عطر شدن خورشت می‌شود. برای جا افتادن بهتر خورشت، بعد از افزودن بادمجان شعله گاز را بسیار کم کنید تا روغن روی سطح غذا جمع شود. برای تند و تیزتر شدن طعم این خوش می‌توانید از مقداری فلفل قرمز و ادویه کاری تند استفاده کنید. در صورت تمایل می‌توانید چند عدد گوجه فرنگی سرخ شده روی خورش قرار دهید. برای درست کردن این غذا می‌توانید از گوشت قلقلی نیز استفاده کنید. برای پخت این غذا باید از غوره بدون دانه استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خورشت غوره بادمجان سنتی و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر