7 نشانه اساسی و مهم برای تعویض تشک خواب

تشک شما نقش مهمی در کیفیت خواب و سلامت کلی شما دارد، زیرا تقریبا یک ‌سوم عمر خود را روی…
7 نشانه اساسی و مهم برای تعویض تشک خواب

تشک شما نقش مهمی در کیفیت خواب و سلامت کلی شما دارد، زیرا تقریبا یک ‌سوم عمر خود را روی آن سپری می‌کنید. اگر مطمئن نیستید که چه زمانی باید تشک جدیدی تهیه کنید، در این مقاله از مجله اکالا،۷ نشانه اساسی و مهم برای تعویض تشک خواب را با هم بررسی می‌کنیم.

تشک فرسوده مشکلاتی از جمله بوی بد، افتادگی، صداهای آزاردهنده و ایجاد آلرژی یا حساسیت دارد. اگر در جای دیگری خواب راحت‌تری دارید یا تشک خیلی قدیمی شده، وقت تعویض آن فرارسیده است. در ادامه مطلب، به جزئیات این موارد می‌پردازیم.

نشانه‌های مهم برای تعویض تشک

نشانه‌های مهم کهنه شدن و فرا رسیدن زمان تعویض تشک، در ادامه به صورت کامل و دقیق مطرح شده است:

نشانه اول: تشک قدیمی شده باشد

عمر متوسط یک تشک بین ۷ تا ۱۰ سال است، اما بسته به کیفیت مواد و میزان استفاده، متفاوت خواهد بود.

تشک‌های فنری معمولا بین ۴ تا ۱۰ سال دوام دارند، در حالی که تشک‌های فومی و هیبریدی ماندگاری بیشتری دارند. اگر عمر تشک شما بیش از ۵ سال است و کارایی و کیفیت آن پایین آمده، آن را تعویض کنید.

بیشتر بخوانید: روش‌های مراقبت از تشک تخت

نشانه دوم: تشک خم و فرسوده شده باشد

اگر احساس فرو رفتگی یا کشیده شدن به مرکز تشک دارید، احتمالا زمان تعویض آن فرارسیده است. چارچوب تخت نیز در کیفیت تشک نقش مهمی دارد و اگر طراحی آن نامناسب باشد، احتمال افتادگی وجود دارد. اگر این مشکلات خواب شما را مختل کرده، شاید وقت آن باشد به فکر خرید یک تشک جدید باشید.

نشانه سوم: تشک دیگر تحمل وزن شما را نداشته باشد

اگر اخیرا وزن شما بیشتر شده است، ممکن است تشک کیفیت روزهای اول را نداشته باشد. تشک‌های قدیمی و با ‌استحکام کم، نمی‌توانند فشار اضافی را تحمل کنند و منجر به اختلال در خواب می‌شوند.

اگر تخت دو نفره است، اضافه شدن شریک به تخت فشار بیشتری بر تشک وارد کرده و فرسودگی آن را تسریع کند.

نشانه‌های تعویض تشک فرسوده

نشانه چهارم: اگر هنگام بیدار شدن، درد داشته باشید

اگر هر روز صبح با درد و سفت شدن عضلات بیدار می‌شوید، تشک شما دیگر مناسب نیست، چون تشک مناسب باید انحنای طبیعی ستون فقرات را حفظ کند و از درد کمر و باسن جلوگیری کند. فرورفتگی یا فرسودگی تشک می‌تواند باعث تغییر در وضعیت ستون فقرات و ایجاد درد شود.

نشانه پنجم: تشک شما سر و صدا داشته باشد

یکی از نشانه‌های نیاز به تعویض تشک، صداهای دلخراش مثل غژغژ یا جیرجیر است که معمولا در تشک‌های فنری قدیمی بیشتر است. این صداها به دلیل شل شدن فنرها و فرسودگی ساختاری ایجاد می‌شوند.

اگر با هر حرکت تشک صدا می‌دهد، بهتر است به فکر خرید تشک جدید باشید. تشک‌های فومی یا هیبریدی فاقد حلقه‌های فلزی بوده و از این مشکل جلوگیری می‌کنند.

نشانه ششم: اگر تشک شما سلامتی‌تان به خطر می‌اندازد

تشک‌های قدیمی باعث اختلال در خواب شده و تهدیدی برای سلامت شما هستند.

با گذشت زمان، تشک‌ها محل تجمع مواد آلوده مثل عرق، چربی، سلول‌های مرده‌ی پوست، باکتری‌ها، قارچ‌ها و گرد و غبار می‌شوند که محیط مناسبی برای رشد میکروب‌ها و قارچ‌ها بوده و موجب بروز مشکلاتی مانند سرماخوردگی مکرر، آلرژی، آسم و حساسیت‌های پوستی شوند.

برای پیشگیری از این مشکلات، پیشنهاد می‌شود از محافظ‌های مخصوص تشک استفاده کرده و به طور منظم، ملحفه‌ها و روکش‌ها در آب داغ بشویید.

نشانه هفتم: اگر در جای دیگر بهتر می‌خوابید

یکی از نشانه‌های واضحی که نشان می‌دهد زمان تعویض تشک فرا رسیده، این است که در مکان‌های دیگر بهتر می‌خوابید.

تشک باید بدن شما را در حالت طبیعی قرار دهد و به ستون فقرات آسیب نزند. تشک‌های قدیمی و فرسوده باعث ایجاد فشار نامتوازن روی بدن شده که در نهایت منجر به درد و بی‌خوابی می‌شود. اگر چنین مشکلاتی را تجربه می‌کنید، بهتر است تشک خود را تعویض کنید.

نشانه هشتم: تشک افتاده شده باشد

افتادگی معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که فنرهای داخل تشک ضعیف شده و دیگر توان حفظ شکل اولیه خود را نداشته باشد که بیشتر برای افراد سنگین وزن رخ می‌دهد، چون وزن آن‌ها فرو رفتگی‌های عمیقی در تشک ایجاد می‌کند.

یکی از نشانه‌های واضح این مسئله، این است که وقتی از روی تشک بلند می‌شوید، به سرعت به حالت اولیه خود باز نمی‌گردد.

نشانه نهم: اگر تشک بوی ناخوشایندی داشته باشد

بوی بد معمولا به دلیل تجمع کپک و قارچ در تشک است که در مناطق مرطوب و شرجی سریع‌تر اتفاق می‌افتد.

اگر تشک بوی خاصی دارد و به ‌طور مداوم به مشام می‌رسد، با گذشت زمان شدیدتر خواهد شد و به راحتی قابل حل نیست، بنابراین بهتر است برای حفظ سلامتی و کیفیت خواب، تشک را تعویض کنید.

بیشتر بخوانید: ترفندهای تمیز کردن تشک در خانه 

تشک تخت فرسوده

نکات مهم برای نگهداری درست تشک

در این بخش، نکاتی را بررسی می‌کنیم که طول عمر تشک را بیشتر کرده و زمان تعویض تشک را به تعویق می‌اندازد:

با قرار دادن محافظ تشک، از گرد و غبار و کپک جلوگیری کنید و طول عمر تشک خود را افزایش دهید.مطمئن شوید که تشک شما زیرسازی مناسبی دارد تا از افتادگی و آسیب جلوگیری شود.روی تشک نپرید تا فوم و سیم‌پیچ‌ها آسیب نبیند.حیوانات خانگی می‌توانند حشرات و آلودگی‌ به تشک منتقل کنند که باعث کاهش دوام آن می‌شود.خوردن میان وعده در تخت باعث لکه‌دار شدن تشک و جذب حشرات می‌شود.تشک خود را به طور منظم با جاروبرقی تمیز کنید و لکه‌ها را با محلول جوش شیرین و صابون ظرفشویی پاک کنید.برای جلوگیری از ایجاد فرورفتگی در یک نقطه خاص، تشک را هر چند وقت یک‌بار بچرخانید و برگردانید.برای جلوگیری از جذب گرد و غبار و حشرات، هنگام جابجایی تشک خود را داخل پلاستیک بپیچید.

در این مقاله از سبک زندگی اکالا، نشانه‌های زمان مناسب برای تعویض تشک را بررسی کردیم. اگر تشک شما کیفیت لازم را نداشته باشد، با اختلال خواب و آسیب‌های جسمی روبه‌رو خواهید شد.

 

مریم شجاعی‌مهر هستم و با کلماتم شما را به سفری پر از تجربیات جدید دعوت می‌کنم: از دنیای طعم‌ها و مزه‌ها تا هنر و سینما..

منبع خبر