- 2025-07-15
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، خواص مواد غذایی
7 خواص هسته آلبالو که شما را شگفتزده میکنند

آلبالو که در زبان انگلیسی آن را با “sour Cherries” میشناسند، قرنهاست که به دلیل طعم، اهمیت فرهنگی و خواص هسته آلبالو مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله از مجله اُکالا، میخواهیم در ارتباط با 7 خواص هسته آلبالو که شما را شگفتزده میکنند، صحبت کنیم.
میوههای آلبالو، ترشتر و کوچکتر از میوههای گیلاس هستند اما 15 درصد هر دوی این میوهها را هسته آنها تشکیل میدهد که دارای خواص قابل توجهی است. در ادامه این مطلب، شما را با خواص هسته آلبالو از خواص آنتیاکسیدانی و منبعی غنی از پروتئین گرفته تا کاربرد آن در لوازم آرایشی و داروسازی آشنا میکنیم.
خواص هسته آلبالو
هسته آلبالو که اغلب به عنوان یک محصول جانبی در نظر گرفته میشود، دارای خواص قابل توجه متعددی است. آنها سرشار از روغن و حاوی انواع اسیدهای چرب از جمله اسیدهای «اولئیک»، «لینولئیک» و «لینولنیک» هستند.
«اسید اولئیک»، یک اسید چرب «امگا 9» است که در چربیها و روغنهای حیوانی و گیاهی وجود دارد. «لینولئیک اسید»، جزو اسیدهای چرب ضروری است، یعنی بدن ما نمیتواند آن را سنتز کند و باید آن را از مواد غذایی به دست آورد. «اسید لینولئیک» هم یک اسید چرب «امگا ۶» است.
1- حاوی توکوفرول و بتاکاروتن
روغن هسته آلبالو حاوی «توکوفرول» و «بتاکاروتن» است. «توکوفرول» به عنوان ویتامین E شناخته میشود و یک آنتیاکسیدان قوی است. «بتاکاروتن» هم یک رنگدانه طبیعی در بسیاری از میوهها و سبزیجات است که به عنوان پیشساز ویتامین A در بدن عمل میکند.
علاوه بر این، هسته آلبالو حاوی پروتئین و ترکیبات فنلی از جمله «کلروژنیک اسید»، «کوئرستین» و «روتین» است. «کلروژنیک اسید» به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان بهویژه در قهوه سبز، میوهها و سبزیجات وجود دارد.
«کوئرستین» هم نوعی آنتیاکسیدان است که به طور طبیعی در بسیاری از میوهها، سبزیجات و دانهها وجود دارد. «روتین» نیز در طیف گستردهای از گیاهان از جمله مرکبات یافت میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک آلبالو خانگی
2- منبع اسیدهای چرب
روغن هسته آلبالو، منبع اسیدهای چرب مختلفی از جمله موارد زیر است:
اسیدهای چرب امگا ۳: این اسیدها دارای خواص ضد التهابی، ضد ترومبوتیک و سایر خواص مفید هستند. ترومبوتيک يک عارضه است که از تجمع فيبرين و پلاکت در عروق کوچک، همراه با کاهش کارکرد ارگانهای بدن، ترمبوستيوپني و کمخوني ایجاد میشود.اسیدهای چرب مزدوج: مشابه امگا ۳، این اسیدها نیز دارای خواص ضد تومور هستند.
3- حاوی پروتئین
هسته آلبالو حاوی پروتئین است. پژوهشها مقادیر پروتئین هسته آلبالو را حدود ۲۹٪ گزارش کردهاند. پروتئین به ساخت و ترمیم بافتها، تولید آنزیمها و هورمونها، عملکرد سیستم ایمنی و تامین انرژی بدن کمک میکند.
4- حاوی ترکیبات فنلی
هسته آلبالو حاوی ترکیبات «فنلی» از جمله «اسید کلروژنیک»، «کوئرستین» و «روتین» است. «اسید کلروژنیک» در فعالیتهای فیزیکی بدن و تنظیم گلوکز خون و جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 نقش دارد.
5- خواص آنتیاکسیدانی
ترکیبات فنلی و سایر آنتیاکسیدانهای موجود در هسته آلبالو به فعالیت آنتیاکسیدانی آن کمک میکند که میتواند به محافظت مقابل آسیب اکسیداتیو یاری برساند.
آسیب اکسیداتیو، به آسیبدیدگی سلولها و بافتهای بدن ناشی از عدم تعادل بین تولید رادیکالهای آزاد و توانایی بدن در خنثی کردن آنها گفته میشود.
6- از منبع روغن تا کاربرد در لوازم آرایشی
هسته آلبالو منبع روغن، پروتئین و فیبر است. روغن و ترکیبات فنلی را میتوان به دلیل خواص مرطوبکنندگی و آنتیاکسیدانی در محصولات مراقبت از پوست استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آب آلبالو خانگی با آلبالو خشکه و تازه
7- داروسازی
از هسته آلبالو میتوان در نوشیدنیهای ورزشی، مکملهای غذایی و سایر کاربردهای دارویی از جمله استخراج روغن هسته آلبالو و استفاده از آن به عنوان یک ماده طبیعی در ساخت داروها اشاره کرد.
هسته آلبالو در طب سنتی جهت استفادههای گوناگونی از جمله کاهش دردهای مفصلی و بهبود عملکرد گوارشی کارایی دارد.
در این مقاله از بخش آشپزی مجله اُکالا، در مورد 7 خواص هسته آلبالو که شما را شگفتزده میکنند، صحبت و آنها را به شما معرفی کردیم. آیا از قبل با این خواص آشنایی داشتید یا واقعا شما را شگفتزده کردند!؟
منبع: nfsr.sbmu.ac
آرمان صالحی هستم نویسنده، عضو انجمن روزنامهنگاران تهران و مترجم مجله اُکالا
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه