- 2025-08-28
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
6 خوراکی پر فیبر برای پیشگیری از سرطان
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، ماده غذایی سادهای مثل فیبر که اغلب در وعدههای غذایی نادیده گرفته میشود، میتواند نقش مهمی در محافظت در برابر بیماریهای مزمن ازجمله سرطان، ایفا کند. فیبر مانند سایر مواد مغذی هضم نمیشود، در عوض، بیسروصدا در پسزمینه عمل میکند، روده را سالم نگه میدارد، سموم را دفع میکند و حتی به تنظیم هورمونهای مرتبط با رشد سرطان کمک میکند.
در ادامه با 6 خوراکی پرفیبر که بهگفته متخصصان میتوانند از پیشگیری سرطان پشتیبانی کنند آشنا شوید:
عدس: عدس حاوی نشاسته مقاوم است که در روده بزرگ تخمیر میشود و باکتریهای خوب را تغذیه میکند. یک کاسه عدس میتواند محافظ بیسروصدای سلامت روده بزرگ باشد.
سیب: فیبر موجود در سیب، بهویژه پکتین، بهعنوان یک سمزدای طبیعی عمل میکند. فیبر وقتی با پلیفنولهای سیب ترکیب میشود، به از بین بردن ترکیبات مضری که میتوانند به DNA آسیب برسانند، کمک میکند.
نخود: حاوی ساپونینها ترکیبات گیاهی است که ممکن است رشد تومور را متوقف کند. وقتی فیبر نخود در روده بزرگ تخمیر میشود، اسیدهای چربی تولید میکند که باعث ایجاد محیطی میشود که سلولهای مضر در آن به سختی رشد میکنند. این باعث میشود هر وعده نخود نهتنها سیرکننده باشد، بلکه بهعنوان یک خط دفاعی بالقوه در برابر سرطان نیز عمل کند.
گلابی: فیبر موجود در گلابی نهتنها از یبوست جلوگیری میکند، بلکه نقش ظریفی در کاهش زمان تماس مواد سرطانزا با پوشش روده بزرگ ایفا میکند.
جو دوسر: حاوی فیبر بتا گلوکان است. این بتا گلوکانها سلولهای ایمنی را تقویت میکنند و آنها را در تشخیص و از بین بردن سلولهای غیرطبیعی، ازجمله سلولهای سرطانی بالقوه، مؤثرتر میکنند.
کلم: اغلب دستکم گرفته میشود، سرشار از فیبر و ویتامینC است. قدرت واقعی آن در گلوکوزینولاتها نهفته است، ترکیباتی که هنگام خرد کردن یا جویدن کلم آزاد میشوند. این ترکیبات به مولکولهای زیست فعال تبدیل میشوند که از مسیرهای سمزدایی پشتیبانی و به بدن در خنثی کردن مواد سرطانزا کمک میکنند.
ارسال دیدگاه