5 فیلم ماندگار درباره پیچیدگی‌های طلاق

طلاق یکی از مفاهیمی است که می‌تواند از جنبه‌های مختلفی در ژانر درام سینما به تصویر کشیده شود. در واقع…
5 فیلم ماندگار درباره پیچیدگی‌های طلاق

طلاق یکی از مفاهیمی است که می‌تواند از جنبه‌های مختلفی در ژانر درام سینما به تصویر کشیده شود. در واقع با این موضوع ما چالش‌های مختلف یک خانواده و اعضای مختلف آن را می‌بینیم.

در این مقاله از مجله اُکالا می‌خواهیم به معرفی ۶ فیلم درباره طلاق بپردازیم. این فیلم‌ها عبارتند از: «ولنتاین غمگین»، «داستان ازدواج»، «ماهی مرکب و نهنگ»، «دیونه‌وار، احمقانه، عشق» و «جدایی نادر از سیمین». این ۶ فیلم در ژانرهای مختلف به پدیده طلاق نگاه کرده‌اند و با داستان‌های متفاوت سعی در نشان دادن پیچیدگی‌های آن دارند.

۱. ولنتاین غمگین (Blue Valentine)

سال تولید: ۲۰۱۰کارگردان: درک سیانفرانسنویسنده: درک سیانفرانس، جوی کورتیسبازیگران: میشل ویلیامز، رایان گاسلینگ، مایک ووگلژانر: عاشقانه، درامامتیاز (IMDB): ۷.۳مدت زمان فیلم: ۲ ساعتگروه سنی: R

خلاصه داستان

ازدواج در دنیای معاصر منتقدان خود را دارد. بعضی‌ها دوست دارند اصول ازدواج را با شرایط امروزی وفق دهند، و بعضی مایلند به طور کلی آن را کنار بگذارند.

این فیلم خوش ساخت، بر زندگی یک زوج متاهل در دو مرحله از رابطه‌شان تمرکز می‌کند: اول زمانی که آنها در شهر نیویورک با هم آشنا و عاشق یکدیگر می‌شوند و سپس هفت سال بعد، هنگامی که با دخترشان زندگی می‌کنند، و بدهی‌ها و بار مسئولیت‌ها و شکست‌های متعدد را در طول زمان تجربه کرده‌اند.

در زمانی که آنها برای اولین بار ملاقات کردند، ما دین را به عنوان یک مرد جوان خوش تیپ و شاداب می‌بینیم که هیچ جاه‌طلبی خاصی در زندگی‌اش ندارد و زندگی ساده و بی‌آلایش را می‌پسندد. او با سیندی، زنی جوان و جذاب که می‌خواهد پزشک شود، آشنا می‌شود.

مانند همه زوج‌هایی که تازه عاشق شده‌اند، آنها ازدواج را فرصتی می‌بینند برای تبدیل عشقشان به چیزی ابدی و بزرگ. اما در ادامه می‌بینیم که پس از هفت سال سیندی تصمیم خود را گرفته است که دیگر دین را دوست ندارد و می‌خواهد برود. سرانجام ما آخرین تلاش غم‌انگیز دین برای نجات ازدواج را می‌بینیم.

این فیلم در لیست “حتماً باید تماشا شود” متاکریتیک قرار دارد.

۲. داستان ازدواج (Marriage Story)

سال تولید: ۲۰۱۹کارگردان: نوآ بامباکنویسنده: نوآ بامباکبازیگران: اسکارلت جوهانسون، آدام درایور، لورا درنژانر: عاشقانه، درامامتیاز (IMDB): ۷.۹مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۱۶ دقیقهگروه سنی: R

خلاصه داستان

در این درام سرشار از مفاهیم روان‌شناختی، می‌بینیم که چگونه زوج‌ها می‌توانند برداشت‌های بسیار متفاوتی از معنای ازدواج داشته باشند. “چارلی” یک کارگردان موفق تئاتر است که نمایشنامه فوق‌العاده‌ای را آماده اجرا دارد.

همسرش “نیکول” بازیگر اصلی این تئاتر بوده است، اما به او پیشنهاد شده است که نقش اول یک سریال تلویزیونی باشد، آن هم در شهر لس آنجلس زادگاهش. او پسر هشت ساله‌شان “هنری” را با خود به لس آنجلس می‌برد. و بر خلاف انتظار چارلی، تصمیم می‌گیرد به نیویورک برنگردد.

این حرکت آتش مشکلات قدیمی و همیشگی در طول ازدواج آنها را روشن می‌کند. در صحنه‌های ابتدایی فیلم، چارلی و نیکول پس از تصمیم به جدایی با یک مشاور ملاقات می‌کنند.

او به آنها پیشنهاد کرده است فهرستی از چیزهایی که در مورد یکدیگر دوست داشته‌اند تهیه کنند. صحنه‌هایی از گذشته نشان می‌دهد که در نگاه اول آنها یک زوج خوشبخت هستند و ازدواج موفقی دارند. اما با وارد شدن به زندگی حقیقی متوجه می‌شویم که همه چیز آنطور که به نظر می‌رسد نیست.

این فیلم در لیست “حتماً باید تماشا شود” متاکریتیک قرار دارد.این فیلم موفق به دریافت ۱ جایزه اسکار و ۱ جایزه گلدن گلوب در سال ۲۰۲۰ شد.

۳. ماهی مرکب و نهنگ (The Squid and the Whale)

سال تولید: ۲۰۰۵کارگردان: نوآ بامباکنویسنده: نوآ بامباکبازیگران: جف دانیلز، لورا لینی، اوون کلاینژانر: کمدی، درامامتیاز (IMDB): ۷.۳مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۲۱ دقیقهگروه سنی: R

خلاصه داستان

خانم و آقای “بیکمن” در بروکلین ۱۹۸۶ در حال جدا شدن هستند. “برنارد” یک رمان‌نویس مشهور و استاد دانشگاه است که تمایل دارد همیشه خود را بزرگ و مهم جلوه دهد. اما درست زمانی که همسرش، “جوآن” در آستانه انتشار اولین رمان خود است، خلاقیت برنارد از بین رفته است و به همین جهت دچار نوعی خشم ناخودآگاه شده است.

بعد از ۱۷ سال ازدواج آنها در حال جدایی هستند. دو پسر آنها با خبر جدایی مواجهه خوبی ندارند و واکنش خوبی نشان نمی‌دهند. والت شانزده ساله به پدرش احساس نزدیکی می‌کند و به شدت از دست مادرش عصبانی است و او را به خاطر از هم پاشیدن خانواده سرزنش می‌کند.

فرانک دوازده ساله اما می‌داند که پدرش پیوندی با والت دارد که او هرگز نمی‌تواند آن را به دست بیاورد. او طرف مادرش را می‌گیرد و به طور کلی دچار خشم می‌شود. این فیلم یک روایت ساده از فضای یک خانه است در زمانی که زن و مردی قصد طلاق دارند.

این فیلم در لیست “حتماً باید تماشا شود” متاکریتیک قرار دارد.

بیشتر بخوانید: بهترین فیلم‌ها درباره ارتباط مادر با فرزند

۴. دیوانه‌وار، احمقانه، عشق (Crazy, Stupid, Love)

سال تولید: ۲۰۱۱کارگردان: گلن فیکارا، جان ریکوآنویسنده: دن فوگلمنبازیگران: استیو کارل، رایان گاسلینگ، جولیان مورژانر: درام، کمدی، عاشقانهامتیاز (IMDB): ۷.۴مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۵۸ دقیقهگروه سنی: PG-13

خلاصه داستان

کال” و همسرش “امیلی” ۲۵ سال است که ازدواج کرده‌اند. آنها از دوران دبیرستان عاشق یکدیگر شدند. اما یک روز عصر در حالی که آنها از یک رستوران برمی‌گردند، امیلی به کال می‌گوید که می‌خواهد طلاق بگیرد و عاشق مرد دیگری شده است.

کال تصمیم می‌گیرد خانه را ترک کند اما این کار برای او بسیار دشوار است، زیرا او همیشه امیلی را به عنوان نیمه گمشده خود دیده است. حالا او ناگهان در دنیای مرموز و ترسناک مجردها سرگردان است.

«دیوانه‌وار، احمقانه، عشق» بر اساس فیلمنامه‌ای بسیار هوشمندانه و زیرکانه از دن فوگلمن ساخته شده است. این درام عجیب و غریب که یکی از بهترین کمدی‌های سال ۲۰۱۱ بود، مواجهه سه نسل با پیچیدگی‌های عشق را نشان می‌دهد. در نهایت با وجود رویکردهای متفاوت شخصیت‌های مختلف، باز هم همه آدم‌ها در برابر عشق تسلیم می‌شوند و چیزی برایشان از آن مهم‌تر نیست.

بیشتر بخوانید: فیلم‌های تاثیرگذار درباره خیانت

۵. جدایی نادر از سیمین (A Separation)

سال تولید: ۲۰۱۱ (۱۳۸۹)کارگردان: اصغر فرهادینویسنده: اصغر فرهادیبازیگران: لیلا حاتمی، پیمان معادی، شهاب حسینیژانر: درامامتیاز (IMDB): ۸.۳مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۵۹ دقیقهگروه سنی: PG-13

خلاصه داستان

نادر” (پیمان معادی) و “سیمین” (لیلا حاتمی) به همراه دختر ۱۱ ساله خود “ترمه” در تهران زندگی می‌کنند. آنها نیز مثل هر زوج دیگری اختلافاتی دارند اما ریشه آخرین اختلاف آنها عمیق است: سیمین می‌خواهد آنها به خارج از کشور بروند تا بتوانند آینده بهتر و روشن‌تری برای دخترشان فراهم کنند.

وقتی نادر به طور کامل این ایده را رد می‌کند، سیمین تصمیم می‌گیرد درخواست طلاق بدهد و برای اینکه کمی به خود فضا دهد خانه را ترک می‌کند و پیش مادرش می‌ماند. سیمین از ترمه هم می‌خواهد که با او برود، اما دختر تصمیم می‌گیرد پیش پدرش بماند و به او کمک کند تا از پدر پیرش که با آنها زندگی می‌کند و به بیماری آلزایمر مبتلا است، مراقبت کند. فیلم به اتفاقاتی می‌پردازد که در طول این دوران برای این خانواده می‌افتد.

این فیلم در لیست “۲۵۰ فیلم برتر IMDB” با رتبه ۱۱۵ قرار دارد.این فیلم در لیست “حتماً باید تماشا شود” متاکریتیک قرار دارد.این فیلم موفق به دریافت ۱ جایزه اسکار و ۱ جایزه گلدن گلوب در سال ۲۰۱۲ شد.

 

همانطور که در این مقاله از مجله فرهنگ و هنر اُکالا خواندید، به مرور فیلم‌هایی پرداختیم که درباره موضوع طلاق ساخته شده‌اند. شما چه فیلم دیگری با این موضوع را به یاد دارید که از نظرتان تاثیرگذار بوده است؟ نظر خود را برای ما بنویسید.

منبع خبر