3 روش نگهداری نخود سبز برای طولانی مدت

از آن‌جا که نخود سبز در تمام فصل‌ها در دسترس نیست، بسیاری از افراد به دنبال روش‌هایی برای نگهداری طولانی…
3 روش نگهداری نخود سبز برای طولانی مدت

از آن‌جا که نخود سبز در تمام فصل‌ها در دسترس نیست، بسیاری از افراد به دنبال روش‌هایی برای نگهداری طولانی مدت آن هستند. روش‌های مختلفی برای حفظ تازگی و کیفیت نخود سبز وجود دارد که هرکدام بسته به امکانات و نیاز افراد، مزایا و معایب خاص خود را دارند. در این مقاله از مجله اکالا، به معرفی ۳ روش نگهداری نخود سبز برای طولانی مدت می‌پردازیم.

برای نگهداری طولانی‌ مدت نخود سبز سه روش کاربردی وجود دارد. روش اول کنسرو کردن است که با پخت نخود در شیشه و حرارت ‌دهی انجام می‌شود و نیاز به فریز کردن ندارد.

روش دوم، نگهداری نخود پخته در بطری نوشابه و قرار دادن آن در فریزر است که فضای کمی اشغال می‌کند. روش سوم، فریز کردن نخود به صورت خام یا بلانچ شده است که ساده، سریع و رایج‌ترین روش نگهداری نخود سبز به شمار می‌رود.

تا انتهای مقاله را مطالعه کنید تا نکات مهم این روش‌ها را بررسی کنیم.

روش‌های نگهداری نخود سبز برای طولانی مدت

نخود سبز یکی از سبزیجات فصلی و پرکاربرد است که برای بهره‌مندی از طعم و ارزش غذایی آن در تمام سال، باید به روش‌های درست نگهداری آن توجه کرد. با استفاده از روش‌های خانگی مختلف، می‌توان نخود سبز را بدون افت کیفیت، برای مدت طولانی ذخیره کرد.

در ادامه سه روش رایج و مؤثر برای نگهداری نخود سبز را بررسی می‌کنیم:

روش اول: کنسرو کردن نخود فرنگی

در این روش ابتدا باید نخود فرنگی‌های تازه و سبز رنگ انتخاب کنید که طعم و کیفیت خوبی داشته باشد. بعد از جدا کردن دانه‌ها از غلاف و شستن آن‌ها، نخودها را در شیشه‌هایی با دهانه گشاد مثل شیشه رب یا سس می‌ریزیم.

کمی نمک به آن‌ها اضافه و روی نخود فرنگی‌ها را با آب جوشیده و سرد شده پر می‌کنیم. بعد از بستن درِ شیشه‌ها، آن‌ها را در قابلمه‌ای پر از آب قرار داده و به مدت یک ساعت با حرارت ملایم می‌جوشانیم.

بعد از جوشیدن، شیشه‌ها را در آب سرد قرار داده تا شوک به آن‌ها وارد شود و سپس در یخچال نگهداری می‌کنیم.

از مزایای این روش می‌توان به مدت زمان نگهداری بالا بدون نیاز به فریزر، حفظ طعم و آماده بودن برای مصرف، اشاره کرد. این روش برای افرادی که فضای فریزر محدودی دارند مناسب است.

معایب این روش نیز، زمان‌بر بودن فرآیند آماده‌ سازی و نیاز به مراقبت در هنگام حرارت دادن و امکان ترک خوردن شیشه‌ها در صورت رعایت نکردن اصول است؛ البته لازم به ذکر است طعم نهایی آن نیز، کمی با نخود فرنگی تازه متفاوت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: نگهداری ریواس برای مدت طولانی

روش دوم: نگهداری در بطری نوشابه

در این روش، بطری‌های نوشابه ابتدا باید کاملاً شسته و خشک شوند. بعد از پاک کردن نخود فرنگی‌ها، آن‌ها را به مدت یک دقیقه در آب در حال جوش قرار داده و بلافاصله درون آب سرد می‌ریزیم تا خنک شوند.

بعد از خشک شدن، نخود فرنگی‌ها را داخل بطری‌های نوشابه ریخته و درِ آن‌ها را می‌بندیم. سپس بطری‌ها در فریزر قرار می‌گیرند. هنگام مصرف، کافی است در بطری را باز کرده و با یک تکان، نخودها را از هم جدا و خارج کنید.

مزایای این روش، حفظ رنگ و بافت تا مدت طولانی و صرفه‌ جویی در فضا و استفاده آسان است. البته در صورت خشک نشدن کامل بطری، دانه‌ها ممکن است به یکدیگر بچسبند.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

روش سوم: فریز کردن نخود فرنگی

فریز کردن نخود فرنگی را می‌توان به دو روش انجام داد:

روش اول (فریز مستقیم)

در این روش، نخود فرنگی‌های جوان و تازه پس از جدا شدن از غلاف و شست‌وشو، بدون انجام هیچ مرحله پختی، در بسته‌ بندی‌های مخصوص فریزر (مانند کیسه‌های زیپ‌دار یا یک ‌بار مصرف) قرار داده شده و در فریزر نگهداری می‌شوند.

بهتر است هر بسته برای یک وعده غذایی آماده شود. ساده‌ترین و سریع‌ترین روش نگهداری، این روش است که نیاز به تجهیزات یا مراحل خاصی ندارد و برای مواقعی که زمان کافی در اختیار نیست، پیشنهاد می‌شود.

البته در این روش رنگ نخود فرنگی‌ها پس از مدتی تغییر کرده و احتمال سفت و دیرپز شدن در زمان مصرف وجود دارد.

فریز کردن نخود فرنگی برای طولانی مدت

روش دوم (بلانچ کردن)

در این روش ابتدا آب را در قابلمه‌ای می‌جوشانیم و در ظرفی دیگر آب سرد و یخ آماده می‌کنیم. نخود فرنگی‌ها را بعد از پاک‌ کردن، به مدت یک دقیقه در آب جوش ریخته و سپس بلافاصله در آب یخ قرار می‌دهیم. بعد از خشک شدن، در بسته‌های فریزری قرار داده و در فریزر نگهداری می‌کنیم.

در این روش رنگ سبز و بافت نخود فرنگی حفظ شده و احتمال فاسد شدن خیلی کم است؛ البته نیازمند زمان و دقت بیشتری نسبت به فریز مستقیم است و در صورت جوشاندن بیش از حد، بافت نخود نرم شده و از بین می‌رود.

بیشتر بخوانید: ترفندهای سریع و آسان برای پوست کندن باقلا سبز

نکات مهم نگهداری نخود سبز برای طولانی مدت

برای نگهداری نخود سبز و حفظ کیفیت آن در طولانی ‌مدت، رعایت برخی نکات ضروری است. در ادامه، به نکات کلیدی برای هر روش نگهداری نخود سبز اشاره خواهیم کرد:

در روش کنسرو کردن، قبل از جوشاندن شیشه‌ها، مطمئن شوید که درب آن‌ها محکم بسته شده باشد تا از ورود هوا جلوگیری شود و نخودها درست بپزند.حتماً از شیشه‌های تمیز، درب‌دار و مقاوم در برابر حرارت استفاده کنید و از آب جوشیده‌ی سرد شده برای پر کردن شیشه‌ها کمک بگیرید.برای جلوگیری از شکستن شیشه‌ها در هنگام جوشاندن، مطمئن شوید که شیشه‌ها به ‌طور یکنواخت در آب غوطه‌ور هستند.در روش نگهداری در بطری نوشابه، برای جلوگیری از چسبیدن نخودها به یکدیگر، بهتر است قبل از این که داخل بطری بریزید، نخودها را در دمای اتاق کمی خشک کنید.در روش فریز کردن، از بسته ‌بندی‌های محکم استفاده کنید تا هوا داخل آن نفوذ نکند و کیفیت نخودها حفظ شود.در روش بلانچ، حتماً بلافاصله بعد از جوشاندن، نخودها را در آب یخ بریزید تا رنگ سبز آن حفظ شود؛ در روش خام هم بعد از شست‌وشو، کاملاً آب اضافی را بگیرید تا به هم نچسبد.

نکات مهم نگهداری نخود سبز برای طولانی مدت

طبق این مقاله از بخش سبک زندگی اکالا و با انتخاب روش مناسب برای نگهداری نخود سبز، می‌توانید طعم و تازگی آن را در تمام فصول سال حفظ کنید. هر یک از روش‌ها با توجه به امکانات و سلیقه شما، می‌تواند بهترین گزینه باشد. کافی‌ است کمی زمان و دقت به خرج دهید تا همیشه نخود سبز آماده در کنار سایر مواد غذایی‌تان داشته باشید.

مریم شجاعی‌مهر هستم و با کلماتم شما را به سفری پر از تجربیات جدید دعوت می‌کنم: از دنیای طعم‌ها و مزه‌ها تا هنر و سینما..

منبع خبر

بیا تو صدا