- 2025-08-01
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای رژیمی
23 پیشنهاد صبحانه جذاب و خوشمزه؛ با طرز تهیه
صبحانه، مهمترین وعده غذایی برای تأمین انرژی و شروع پرقدرت روز است. اگرچه کمبود اشتها در ساعات اولیه صبح چالشی رایج است، اما با انتخابهای هوشمندانه و خوشمزه میتوان این عادت حیاتی را نهادینه کرد. در این مطلب از مجله اکالا، لیستی از صبحانههای لذیذ را ارائه میدهیم تا با ایجاد تجربهای دلپذیر، شما را به سوی یک شروع پرنشاط در هر روز هدایت کنیم.
از جمله صبحانههای ویژه و پرطرفدار میتوان به و… اشاره کرد که در ادامه طرز تهیه هر یک را نیز برایتان شرح خواهیم داد.
صبحانه سرد
صبحانههای سرد، از پنیر و گردو گرفته تا خامه و عسل، گزینههایی محبوب و پرطرفدار برای شروع روز هستند. این دسته از صبحانهها به دلیل سادگی و سرعت آمادهسازی، انتخابی عالی برای صبحهای پرمشغله به شمار میروند.
به عنوان مثال، میتوانید با له کردن پنیر، افزودن پیاز رنده شده و جعفری خرد شده، و قرار دادن آن روی نان تست، یک صبحانه لذیذ و مغذی در کمترین زمان آماده کنید.
صبحانه گرم
حالا به سراغ صبحانههای گرم میرویم که میتوانید به راحتی آماده کنید و از طعم دلپذیرشان لذت ببرید.
1- املت توپر
املت توپر یک صبحانه تایلندی خوشطعم است که با ترکیب شیرینی و تندی، تجربهای دلچسب را فراهم میکند. برای درست کردن این املت، ابتدا پیاز و سیر را تفت داده، سپس گوشت چرخکرده را اضافه کرده و تا زمانی که قهوهای شود، تفت بدهید.
پس از آن، نمک، فلفل، شکر و گوجهفرنگی را اضافه کرده و بگذارید تا مواد با هم بپزند و غلیظ شوند. در نهایت، گشنیز و فلفل قرمز را اضافه کرده و مخلوط گوشت را کنار بگذارید تا گرم بماند.
برای املت، تخممرغها را با نمک مخلوط کرده و در تابه نچسب بریزید تا یک لایه نازک ایجاد شود. پس از اینکه زیر تخممرغ طلایی شد، نصف مخلوط گوشت را در مرکز آن ریخته و لبههای تخممرغ را روی گوشت تا کنید تا به شکل بقچه درآید. این املت خوشمزه را میتوان بلافاصله سرو کرد.
بیشتر بخوانید: حقایقی در مورد مصرف صبحانه
2- املت اسفناج
اسفناج یکی از سبزیجات مفیدی است که در انواع غذاها میتوانید از آن استفاده کنید. یکی از این غذاهای جذاب، املت اسفناج است که جایگزین خوبی برای املتهای تکراری با گوجه فرنگی است و یک وعده کامل و خوشمزه برای صبحانه حساب میشود.
برای درست کردن املت اسفناج ابتدا پیازهای نگینی شده را در یک تابه همراه زردچوبه تفت دهید، سپس اسفناج شسته و خرد شده را به آن اضافه کنید.
بعد از خشک شدن آب اسفناج، تخم مرغ هم زده شده را همراه نمک و فلفل سیاه به مواد تابه اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا تخم مرغها بپزند.
3- املت ایتالیایی(فریتاتا)
املت ایتالیایی (فریتاتا) یک صبحانه عالی و خوشمزه است که میتوانید آن را هم در فر و هم بدون فر درست کنید. برای آماده کردن این املت، ابتدا نصف سینه مرغ را با پیاز خرد شده و کمی روغن تفت دهید، سپس نمک و فلفل و آب جوش اضافه کنید تا بپزد.
پس از پخت، مرغ را خرد کنید. در تابه دیگری، سیبزمینیهای نگینی خرد شده را سرخ کرده و بردارید. در همان تابه، پیاز ریز خرد شده و سپس قارچ را تفت دهید (برای جلوگیری از تیره شدن قارچ، کمی آبلیمو اضافه کنید).
وقتی آب قارچ کشیده شد، گوجهفرنگی نگینی و ذرت را اضافه کرده و تفت دهید تا گوجه نرم شود. حالا سیبزمینی و مرغ پخته را به مواد اضافه کنید و نمک و ادویههای دلخواه را بزنید.
تخممرغهای زده شده را روی مواد بریزید و اجازه دهید تا بپزد. در نهایت، روی فریتاتا پنیر پیتزا بریزید و آن را در فر یا روی حرارت ملایم قرار دهید تا پنیر آب شود و طلایی رنگ شود. میتوانید این فریتاتا را با گوجه، ریحان، جعفری و سس قرمز سرو کنید.
4- نان تخم مرغی
نان تخم مرغی یک صبحانه گرم و خوشمزه است که به سادگی آماده میشود. برای درست کردن آن، پنج عدد نان تست را از وسط دایرهای برش بزنید. تابهای را با کره چرب کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
نانهای توخالی را داخل تابه بچینید. تخممرغها را در کاسهای بشکنید، نمک و فلفل بزنید و با چنگال خوب هم بزنید. سپس، مخلوط تخممرغ را در مرکز هر نان تست بریزید تا پر شود.
وقتی یک طرف نان تخم مرغی طلایی شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد. قسمتهای دایرهای شکل نان تست را که جدا کردهاید، کنار نان تخممرغیها در بشقاب سرو کنید.
5- عدسی
عدسی، یک صبحانه کامل و مقوی است که میتوانید آن را با عدس سیاه، قرمز، قهوهای، دال عدس، عدس سبز و… طبخ کنید.
برای پخت عدسی ابتدا باید عدسها را برای چند دقیقه در آب بخیسانید. پیاز را در روغن سرخ کنید و همراه با زردچوبه تفت دهید. در ادامه رب گوجه، نمک و فلفل را اضافه کنید.
بعد از چند دقیقه به مقدار لازم آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید عدسها به خوبی بپزند. سپس آرد را در روغن تفت دهید و به عدسی اضافه کنید. سیب زمینیها را خرد کنید و بعد از نیم پز شدن عدسها در قابلمه بریزید.
بعد از نیم ساعت عدسی شما آماده است. این نذری خوشمزه را میتوانید با توجه به سلیقه غذاییتان با موادی مانند قارچ و هویج نیز طبخ و سرو کنید.
6- کله پاچه
در ایران به هنگام سحر کله پاچه بسیار مرسوم است. برای پخت کله پاچه به روش کلهپزیها، ابتدا کله و پاچههای تمیز شده را در قابلمهای بزرگ با آب کافی قرار دهید تا به جوش آید. کف روی سطح آب را بگیرید.
سپس پیاز و سیر خرد شده را همراه با نخود خیس خورده (برای جلوگیری از نفخ) در کمی روغن تفت دهید. فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن، مخلوط پیاز، سیر و نخود را به قابلمه کله پاچه اضافه کنید.
حرارت را کم کنید و اجازه دهید کله پاچه به آرامی حدود ۴ تا ۵ ساعت بپزد. توجه داشته باشید که نمک را یک ساعت قبل از پایان پخت اضافه کنید تا کله پاچه سفت نشود و نمک به خوبی به خورد آن برود.
در نهایت، چربی روی آب کله پاچه را جدا کرده و با چوب دارچین حرارت دهید تا سس خوشطعمی برای سرو کله پاچه آماده شود.
7- حلیم
حلیم گندم، بیشک یکی از پرطرفدارترین صبحانههاست. ترکیبی از گندم، گوشت و ادویهجات، حلیمی مقوی و پرانرژی را به شما ارائه میدهد. این صبحانه میتواند انرژی لازم برای یک روز پرتحرک را فراهم میکند.
برای درست کردن حلیم گندم، ابتدا باید گندم را برای چند ساعت بپزید تا کاملا نرم شود. سپس گوشت را بپزید و ریش ریش کنید. زمانی که گندم پخت، آن را میکس کنید و بعد با گوشت ریش ریش شده، نمک و روغن مخلوط کنید و اجازه دهید حلیم برای چند ساعت بجوشد تا جا بیفتد.
8- پنکیک
پنکیک یک صبحانه بین المللی بسیار خوشمزه است که مزه آن شباهت زیادی به کیک دارد، اما در کمترین زمان ممکن و در ماهیتابه آماده میشود. برای پخت پنکیک ساده باید تخم مرغ را با شکر و وانیل ترکیب کنید و بعد مقداری روغن مایع به مواد بزنید.
در ادامه آرد و بیکینگ پودر و مقدار کمی نمک را به ترکیب تخم مرغها اضافه کنید و مواد را برای چند دقیقه با همزن دستی هم بزنید. کمی شیر به مایه پنکیک اضافه کنید تا غلظت آن شبیه به ماست شود. سپس مواد را در تابه بریزید تا طلایی شوند.
9- پنکیک ژاپنی
پنکیک ژاپنی از جمله صبحانههای لوکس و لاکچری است که برای درست کردن آن، ابتدا سفیده و زرده تخممرغ را جدا کنید. سفیدهها را با نصف شکر بزنید تا فرم بگیرد.
در ظرفی دیگر، زردهها را با وانیل و بقیه شکر بزنید تا کرمرنگ و حجیم شود، سپس روغن و شیر ولرم را اضافه و مخلوط کنید. آرد، نشاسته ذرت و بیکینگ پودر را الک کرده و به مخلوط زرده اضافه کنید.
سپس سفیده فرمگرفته را در دو مرحله و با احتیاط به مایه اضافه کنید تا پف آن نخوابد. در نهایت، مایه را در یک تابه کوچک و نچسب (بدون نیاز به چرب کردن) روی شعلهپخشکن با حرارت ملایم بپزید تا یک طرف آن بپزد و خودش را بگیرد.
در ادامه پنکیک را برگردانید تا طرف دیگر نیز طلایی شود. پنکیکهای آماده را با میوه و شکلات صبحانه تزئین و سرو کنید.
10- کرپ فرانسوی
کرپ فرانسوی یک صبحانه خوشمزه است که به همراه چای و در کنار مربا و عسل میل میشود. برای درست کردن این صبحانه، ابتدا تخممرغ را با شکر و وانیل با همزن بزنید تا کف کرده و کرمرنگ شود.
سپس روغن مایع را اضافه کرده و هم بزنید. در ادامه شیر و در آخر آرد الک شده را اضافه کنید و هم بزنید تا مایه کاملاً یکدست و بدون گلوله شود. تابهای نچسب را کمی چرب کرده و روی حرارت قرار دهید.
از مایه کرپ داخل تابه بریزید و تابه را بچرخانید تا مایه به صورت نازک پخش شود. وقتی سطح کرپ مات و کنارههای آن طلایی شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد.
کرپهای آماده را میتوانید با نوتلا، میوههای تازه، پودر شکر، عسل یا خامه تزئین و سرو کنید.
11- فرنچ تست (نان تست فرانسوی)
فرنچ تست، این صبحانه محبوب کافهها، گزینهای ایدهآل است که به آسانی میتوان آن را در خانه آماده کرد. برای آماده سازی فرنچ تست، ابتدا تخممرغ، وانیل، شیر، شکر قهوهای، دارچین و نمک را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.
سپس نانهای تست را در این مخلوط مایع بغلتانید تا هر دو طرف آنها کاملاً آغشته شود. در یک تابه مقداری کره ذوب کرده و نانهای آغشته شده را در آن سرخ کنید تا هر دو طرفشان طلایی شود.
در نهایت، فرنچ تستهای آماده را با سیروپ یا عسل تزیین و سرو کنید.
12- املت دنور
املت دنور از انواع املتهای مجلسی است که با املت ایرانی فرق دارد؛ اما در زمان کوتاهی حاضر میشود و از طعمی بسیار خوشمزه برخوردار است. برای درست کردن این املت، پیاز و قارچ را تفت دهید، سپس گوجه، فلفل دلمهای و ذرت را اضافه کرده و با نمک و آویشن مزهدار کنید.
در ادامه ژامبون را پس از خنک شدن اضافه کنید. تخممرغها را با نمک، فلفل، پاپریکا و شیر هم بزنید. در تابه، یک لایه نازک از تخممرغ را بپزید.
روی نصف آن پنیر، سپس مخلوط سبزیجات و ژامبون، و دوباره پنیر بریزید. نیمه دیگر تخممرغ را روی مواد برگردانید و بگذارید پنیر آب شود. املت را بلافاصله گرم سرو کنید.
13- نان سوخاری
نان سوخاری به علت شیرینی و ماندگاری بالایی که دارد برای صبحانه به همراه مربا و عسل و خامه صبحانه مناسب است. برای درست کردن این نان، باید ابتدا خمیر مایه را با آب ولرم و کمی آرد مخلوط کرده و کنار بگذارید تا پف کند.
در ظرفی دیگر، تخممرغ، شکر، نمک، روغن مایع و آبلیمو را ترکیب کنید. آرد را به تدریج اضافه کرده، سپس خمیر مایه فعال شده را به مواد بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
روی خمیر را بپوشانید و دو ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود، سپس ۱۵ دقیقه ورز دهید. خمیر را در سینی آردپاشی شده پهن کرده، به اندازههای مساوی برش بزنید و در قالب مستطیل شکل قرار دهید. میتوانید کمی آب اسپری کرده و کنجد بپاشید.
در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه بپزید. قبل از پخت، روی خمیرها زرده تخممرغ بمالید تا طلایی شوند. پس از خنک شدن، نانهای سوخاری آماده سرو هستند.
14- کیک صبحانه
کیک صبحانه، یک صبحانه دلچسب و خاص است که به راحتی میتوان آن را در خانه درست کرد. برای آماده سازی این کیک خوشمزه، باید فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
در ادامه کره و پنیر خامهای را بزنید، سپس شکر، تخممرغها و وانیل را اضافه کرده و هم بزنید. شیر را بیفزایید. آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و به تدریج به مواد اضافه کنید.
سپس مایه را در قالب بریزید و ۵۰ تا ۶۰ دقیقه در فر بپزید تا پف کرده و طلایی شود. پس از پخت، کیک را خنک کرده و سرو کنید.
15- املت اسفناج و پنیر
املت اسفناج و پنیر یک صبحانه خوشمزه و مقوی است که طرز تهیه آسانی دارد. برای درست کردن این املت، باید ابتدا اسفناجها را در کمی روغن به مدت ۵ تا ۶ دقیقه تفت دهید تا آب آنها کشیده و سپس خنک شوند.
ظرف مخصوص فر را چرب کرده و اسفناجهای تفت داده شده را کف آن بریزید. روی اسفناجها پنیر موزارلا و پودر پیاز بپاشید. در ظرفی جداگانه، تخممرغ را با جعفری خشک، فلفل سیاه، پودر سیر و نمک هم بزنید تا یکدست شود.
سپس این مخلوط را روی پنیر و اسفناج بریزید و کمی هم بزنید. ظرف را در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۵ دقیقه قرار دهید تا املت بپزد و آماده سرو شود.
بیشتر بخوانید: بهترین زمان برای خوردن صبحانه چه ساعتی است؟
16- کروسان
از دیگر صبحانههای خوشمزه و پرطرفدار میتوان به کروسان اشاره کرد که برای درست کردن آن، باید ابتدا آب گرم، شکر و تخم مرغ را مخلوط کنید، سپس آرد و خمیر مایه را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه استراحت دهید.
در ادامه، بقیه آرد، نمک، شیر خشک، وانیل و روغن مایع را به خمیر اضافه کرده و ۱۰ دقیقه ورز دهید. خمیر را به گلولههای کوچک تقسیم کرده و نیم ساعت با سلفون پوشانده و استراحت دهید.
برای کرم میانه، کره، آرد و نمک را مخلوط کنید. هر گلوله خمیر را با وردنه باز کرده، کرم میانه را روی آن بمالید، از وسط برش دهید و رول کنید تا شکل مثلثی بگیرد. کروسانها را دو ساعت در یخچال استراحت دهید.
سپس، هر مثلث را دوباره با وردنه باز کرده، یک برش کوچک در پایین آن ایجاد کنید و آن را تا نوک مثلث رول کنید. کروسانهای رول شده را یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
سپس رومال تخم مرغ بمالید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه بپزید. پس از پخت، میتوانید با شکلات سرو کنید.
17- سوفله پنکیک
سوفله پنکیک یک صبحانه لاکچری و خوشمزه برای پذیرایی از مهمانان و عزیزان است. برای درست کردن این صبحانه، باید زرده و سفیده تخممرغها را جدا کنید. زردهها را با شیر، آرد و وانیل مخلوط کنید تا یکدست شود.
سفیدههای تخممرغ را با آبلیمو با همزن بزنید تا کف کند، سپس شکر را کمکم اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا سفت و فرمگرفته شوند.
سفیدههای فرمگرفته را در سه مرحله و به آرامی به مخلوط زرده اضافه کنید تا پف آن نخوابد و مواد حجیم و یکدست شوند. مایه پنکیک را در قیف یکبار مصرف بریزید.
در تابه نچسب و کمی چرب شده، از مایه به حالت قلهای بریزید و ۲ قاشق آب در فضای خالی تابه اضافه کنید. درب تابه را بگذارید و روی حرارت ملایم بپزید تا پف کنند و روی آنها حبابهای ریز تشکیل شود.
سپس پنکیکها را برگردانید، دوباره کمی آب در تابه بریزید و بگذارید طرف دیگر نیز بپزد.
18- مینی پنکیک
مینی پنکیک، این دسرهای کوچک و دوستداشتنی، بهترین گزینه برای شروع یک روز پربار است. برای درست کردن مینی پنکیک، ابتدا تخممرغ، شکر و وانیل را با همزن بزنید تا کرمرنگ و حجیم شود.
سپس شیر و خامه صبحانه را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید. همزن برقی را کنار گذاشته، آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و با همزن دستی به مواد اضافه کنید تا یکدست شود.
مایه پنکیک را میتوانید در ظرف سس بریزید یا با قاشق کوچک، در تابه نچسب گرم شده (بدون نیاز به چرب کردن) به صورت مینی پنکیکهای کوچک بریزید.
اجازه دهید تا روی پنکیکها حبابدار شود، سپس برگردانید تا طرف دیگر نیز طلایی شود. مینی پنکیکهای آماده را روی هم چیده و با سس شکلات، عسل، مارمالاد یا مربا سرو کنید.
19- اوتمیل
اوتمیل یکی از سالمترین و مغذیترین گزینهها برای صبحانه است که برای درست کردن آن از جو دوسر پرک و میوهها و مواد مغذی دیگر استفاده میشود.
برای درست کردن این اوتمیل باید جو دوسر پرک را با شیر روی حرارت قرار دهید. بعد از این که جو دوسر پرک کمی نرم شد، نمک، عسل، موز له شده، پودر نارگیل و پودر دارچین را اضافه کنید. مواد را در ظرف بریزید و میل کنید.
20- پنکیک آلبالو
پنکیک آلبالو یک صبحانه ساده و خوشمزه است که برای درست کردن آن، باید ابتدا آلبالوهای هستهگرفته را با آب و شکر در قابلمه بپزید تا نرم شوند. در ظرفی دیگر، جوانههای گندم، پودر کاکائو و شکر را مخلوط کنید.
تخممرغ و شیر را هم زده و به مخلوط جوانهها اضافه کنید. در تابهای با کمی کره یا روغن، از خمیر پنکیک بریزید و هر دو طرف آن را طلایی کنید.
در نهایت، روی هر پنکیک مقداری از آلبالوهای پخته شده قرار داده و پنکیک را از وسط تا کنید. این پنکیک را میتوانید با شیره میوه، عسل یا پودر شکر تزیین و سرو کنید.
21- سوسیس تخممرغ با پنیر پیتزا
صبحانههای کامل و پر و پیمان همیشه طرفداران خاص خود را دارند. یکی از صبحانههای محبوب، سوسیس تخم مرغ است. برای آماده کردن سوسیس تخممرغ با پنیر پیتزا، ابتدا تخم مرغ را به همراه نمک و فلفل با چنگال خوب هم بزنید.
سوسیس و فلفل دلمه خرد شده را به همراه پنیر پیتزا به آن اضافه کنید و هم بزنید. باگتها را به صورت حلقهای برش بزنید. خمیر داخل باگت را تخلیه کنید.
داخل هر حلقه باگت با قاشق غذاخوری مقداری از ترکیب تخممرغ با دیگر مواد بریزید. چند لحظه در ماهیتابه را ببندید سپس دو طرف هر باگت را سرخ کنید.
22- املت باقالی
املت باقالی یکی از صبحانههای سنتی و مقوی ایرانی است که برای درست کردن آن، باید ابتدا باقالی را بپزید. پیاز را در روغن سرخ و بعد ادویهها و گوجه فرنگی میکس شده را اضافه کنید.
چند دقیقه صبر کنید تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود و بعد باقالی پخته شده را اضافه کنید. در انتها تخم مرغ را در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید املت شما آماده شود.
23- وافل توت فرنگی
وافل یکی از صبحانههای محبوب و خوشمزه است که هم میتوانید آن را به صورت رژیمی و با میوههای خوشمزه و تازه مانند توت فرنگی آماده کنید و هم میتوانید آن را با سس شکلات و خامه فراوان آماده و سرو کنید.
برای پخت وافل توت فرنگی، وافل ساز خود را از پیش گرم کنید. مواد خشک را به جز شکر با هم در یک کاسه بزرگ ترکیب کنید. در یک کاسه دیگر دو تخم مرغ را به همراه شکر با همزن برقی هم بزنید تا کاملا خوب ترکیب شوند.
سپس همزن برقی را کنار بگذارید و ماستها و کره ذوب شده را به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند. مواد تر را کم کم به کاسه مواد خشک اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
توت فرنگیهای خرد شده را به خمیر وافل اضافه کنید. ⅓ فنجان از خمیر وافل را داخل وافلساز بریزید و بگذارید تا بپزد، سپس آن را با توت فرنگی، سیروپ توت فرنگی یا تاپینگهای دیگر مانند سس شکلات، خامه، بستنی یا پودر قند تزئین کنید.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، انواع صبحانههای خوشمزه و پرطرفدار را به شما معرفی کردیم. هر یک از این صبحانههای مغذی میتواند به عنوان یک وعده کامل و انرژیبخش، سفره شما را رنگین کند. انتخاب هر یک از این گزینهها میتواند روز شما را با انرژی و طعمی دلپذیر آغاز کند.
ارسال دیدگاه