17 خواص شگفت‌انگیز شلغم برای بدن که نمی‌دانستید

شلغم یکی از مفیدترین سبزیجات ریشه دار است که بیشتر افراد از آن برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌کنند. اما شلغم…
17 خواص شگفت‌انگیز شلغم برای بدن که نمی‌دانستید

شلغم یکی از مفیدترین سبزیجات ریشه دار است که بیشتر افراد از آن برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌کنند. اما شلغم فواید بی‌نظیر دیگری نیز برای سلامتی دارد. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با خواص شلغم برای بدن آشنا شوید.

از مهم‌ترین خواص شلغم برای بدن می‌توان به سلامت پوست و مو، بهبود رشد کودکان، کمک به تنظیم قند خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، تنظیم فشار خون، سلامت ریه، لاغری، جلوگیری از سرطان، درمان کرونا، درمان کم خونی و مشکلات گوارشی اشاره کرد. برای خواندن همه خواص شلغم می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

۱۷ خواص شلغم برای سلامتی

شلغم فواید زیادی برای سلامت دارد و یکی از مفیدترین سبزیجات برای تقویت سیستم ایمنی بدن است که مصرف آن از بروز سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می‌کند. مصرف شلغم به سلامت استخوان‌ها، درمان کم خونی، شادابی پوست، تنظیم قند و لاغری کمک می‌کند و فواید زیادی برای پوست و همچنین سم زدایی بدن دارد.

در ادامه این بخش به مهم‌ترین خواص شلغم برای زنان و مردان اشاره شده است.

۱- فواید شلغم برای پوست

شلغم یک ماده غذایی بی‌نظیر برای افزایش شفافیت و درخشندگی پوست است که به خاطر ویتامین C و ویتامین A فراوانی که دارد، به جوانسازی پوست کمک می‌کند. مصرف شلغم پخته مانع بروز چین و چروک‌های پوستی می‌شود و به یکدست شدن پوست کمک می‌کند. استفاده از ماسک شلغم روی پوست پا به از بین بردن ترک کف پا کمک زیادی می‌کند.

۲- خاصیت شلغم برای مو

شلغم مقدار مس و مواد معدنی زیادی دارد و مصرف آن موجب تقویت و افزایش رشد موها می‌شود. مصرف این سبزی ریشه‌ای سرشار از ملانین است و از همین رو از سفید شدن موها نیز جلوگیری می‌کند.

۳- فواید شلغم برای نوزادان و کودکان

شلغم یکی ماده غذایی فوق‌العاده مفید برای بهبود عملکرد مغز نوزادان و تقویت سیستم ایمنی بدن آن‌ها است. استفاده از شلغم در رژیم غذایی کودکان از بروز کم خونی و یبوست جلوگیری می‌کند و خطر بروز مشکلات روده‌ای را کاهش می‌دهد.

خواص شلغم برای بدن + عوارض و شیوه مصرف

۴- خواص شلغم پخته برای افراد دیابتی

شلغم سرشار از فیبر است و مصرف آن به تنظیم قند خون و جلوگیری از افزایش قند خون کمک می‌کند. این ماده غذایی به بهبود حساسیت به انسولین در بدن افراد مبتلا به دیابت کمک می‌کند.

۵- تقویت سیستم ایمنی بدن

شلغم سرشار از ویتامین C است و مصرف آن موجب افزایش تولید گلبول‌های سفید خون و آنتی‌بادی‌ها می‌شود. استفاده از شلغم پخته خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش می‌دهد و مانع بروز بیماری‌های ویروسی و عفونی می‌شود.

۶- تنظیم فشار خون

شلغم سرشار از پتاسیم است و از همین رو مصرف آن به کاهش فشار خون کمک می‌کند. افراد مبتلا به فشار خون بالا می‌توانند با خیال راحت از شلغم پخته در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

۷- خواص شلغم برای ریه

شلغم حاوی مقدار زیادی ویتامین A است که موجب کاهش التهاب ریه می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این سبزی ریشه‌ای از آسم و خس خس سینه جلوگیری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: روش پخت شلغم در خانه؛ آبپز و بخارپز

۸- خواص شلغم در درمان کرونا

مصرف شلغم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و موجب می‌شود تا دوره بیماری شما کوتاه‌تر شود. آب شلغم ضد التهاب و ضد باکتری است و نوشیدن آن موجب بهبود علائم بیماری می‌شود.

۹- فواید شلغم برای زنان باردار

مصرف شلغم برای خانم‌های باردار مفید است. این سبز حاوی مقادیر زیادی اسید فولیک و آهن است که خطر ابتلا به کم خونی را در مادران باردار کاهش می‌دهد. خانم‌های باردار می‌توانند برای تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن از شلغم استفاده کنند.

۱۰- خواص شلغم خام برای لاغری

شلغم سرشار از فیبر است و مصرف آن موجب کاهش اشتها و افزایش احساس سیری می‌شود. استفاده از شلغم به عنوان میان وعده، میل شما به غذا خوردن را کاهش می‌دهد و موجب می‌شود تا راحت‌تر بتوانید وزن کم کنید.

با فواید شلغم برای بدن آشنا شوید

۱۱- جلوگیری از سرطان

شلغم حاوی ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که مصرف آن از رشد و گسترش سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند و خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف شلغم تا حد زیادی از بروز سرطان ریه و روده بزرگ جلوگیری می‌کند.

۱۲- کاهش التهاب در بدن

شلغم خاصیت ضد التهابی دارد و از همین رو مصرف آن از بروز بیماری‌های مرتبط با التهاب جلوگیری می‌کند. مصرف این سبزی مفید موجب کاهش ورم مفاصل و کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان می‌شود.

۱۳- بهبود عملکرد ورزشی

از دیگر خواص شلغم خام و پخته در طب سنتی می‌توان به بهبود عملکرد ورزشی اشاره کرد. شلغم حاوی ترکیباتی است که مصرف آن موجب افزایش اتساع عروق و بهبود اکسیژن رسانی به عضلات می‌شود و در بهبود عملکرد ورزشی ورزشکاران موثر است.

۱۴- بهبود مشکلات گوارشی

مصرف شلغم به کاهش فشار و التهاب روده بزرگ کمک می‌کند و مانع بروز مشکلات گوارشی می‌شود. خوردن شلغم جذب آب در روده را تسهیل می‌کند و مانع بروز یبوست می‌شود.

بیشتر بخوانید: خواص آب زرشک برای سلامت بدن

۱۵- درمان کم خونی

از مهم‌ترین فواید شلغم برای درمان بیماری‌ها می‌توان به بهبود کم خونی اشاره کرد. این سبزی سرشار از ویتامین C است که به افزایش جذب آهن در بدن کمک می‌کند.

۱۶- جلوگیری از پوکی استخوان

شلغم سرشار از ویتامین K و کلسیم است و از همین رو در جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی دارد و به افزایش استحکام استخوان‌ها و کاهش خطر شکستگی استخوان کمک می‌کند.

۱۷- خواص شلغم برای مردان

شلغم سرشار از نیترات است و از همین رو مصرف آن موجب افزایش جریان خون به آلت تناسلی مردان می‌شود و در درمان اختلالات نعوظ موثر است. مصرف شلغم به درمان سرطان پروستات کمک می‌کند و موجب بهبود عملکرد جنسی در مردان می‌شود.

خواص آب شلغم

روش مصرف شلغم

برای خوردن شلغم می‌توانید از آن به صورت خام یا پخته استفاده کنید. در ادامه به رایج‌ترین روش‌های مصرف شلغم اشاره شده است:

بخارپز کردن شلغم: در این روش باید شلغم را با آب بپزید و بعد از پخت نیز با آب مصرف کنید.معجون شلغم و عسل: در این روش باید داخل شلغم را با قاشق خالی کنید و مقداری عسل در آن بریزید. سپس شلغم را در یک ظرف شیشه‌ای بریزید و برای ۲ ساعت در آب بجوشانید تا آماده شود.استفاده از شلغم در غذا: می‌توانید از شلغم به صورت خام یا پخته در انواع غذا، سالاد، سوپ و آش استفاده کنید.

خواص آب شلغم

آب شلغم درست مثل یک آنتی بیوتیک قوی به درمان علائم سرماخوردگی و سرفه کمک می‌کند. قرقره کردن آب شلغم موجب بهبود گلودرد می‌شود. مصرف آب شلغم به افزایش قوای جنسی کمک می‌کند و موجب بهبود بینایی، درمان یبوست، درمان جوش صورت، کاهش التهاب و بهبود شقاق می‌شود. آب شلغم برای جلوگیری از سرطان و کاهش قند خون نیز مفید است.

بیشتر بخوانید: خواص انار پخته + طرز تهیه

عوارض شلغم

شلغم سرشار از خاصیت است، اما زیاده روی در آن می‌توانید برای بدن مضر باشد.

برخی افراد با مصرف این سبزی مفید دچار علائم حساسیت می‌شوند.زیاده روی در مصرف شلغم موجب بروز نفخ و مشکلات گوارشی می‌شود.افرادی که به دیابت مبتلا هستند، نباید در مصرف شلغم زیاده روی کنند.از دیگر عوارض زیاده روی در مصرف شلغم می‌توان به کاهش شدید فشار خون و اختلال در سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.افرادی که به بیماری‌هایی مثل دیابت و سنگ کلیه مبتلا هستند، باید با احتیاط از شلغم استفاده کنند.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به مهم‌ترین خواص شلغم برای بدن اشاره شد. شما می‌توانید با اضافه کردن شلغم به رژیم غذایی خود از خواص بی‌نظیر این سبزی ریشه‌ای و مفید بهره‌مند شوید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر