- 2025-10-14
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- سبک زندگی ، نکات خانه داری
14 ترفند خانگی برای تازه ماندن میوهها و سبزیجات در پاییز
یکی از مهمترین کارها برای کاهش هدر رفت مواد غذایی، دانستن روش صحیح نگهداری میوهها و سبزیجات است. با ما همراه باشید تا در این مقاله از مجله اکالا، ترفندهای خانگی برای تازه ماندن میوهها و سبزیجات در پاییز را به شما آموزش دهیم.
از راهکارهای سادهای مثل پهن کردن پارچه نخی در کشوی یخچال برای مدیریت رطوبت میوهها، جای مناسب تخم مرغ در یخچال، و بستن ساقه موز با فویل یا سلفون برای کند کردن فرآیند سیاه شدن، تا نکات حیاتی نگهداری بلندمدت سیر، سیب، قارچ و پیاز؛ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با جزئیات این ترفندها آشنا شوید.
ترفندهای خانگی برای حفظ تازگی میوهها و سبزیجات
در ادامه، ترفندهای کاربردی برای افزایش ماندگاری میوهها و سبزیجات را به شما آموزش میدهیم.
۱. نگهداری میوهها
هرگز میوه را درون کیسه پلاستیکی در یخچال قرار ندهید. این کار کاملاً اشتباه است و باعث میشود میوهها خیلی سریع خراب شده و کپک بزنند.
به جای آن، یک پارچه نخی برداشته و آن را کف کشوی مخصوص یخچال پهن کنید؛ سپس میوهها را روی پارچه بگذارید. پارچه رطوبت اضافی را به خود جذب میکند و به این ترتیب، میوهها برای مدت طولانیتری تازه میمانند.
2. نگهداری سیب
اگر سیبهایی تازه و باطراوت دارید، حتماً با این روش از آنها نگهداری کنید تا خراب نشوند: آنها را داخل ظرف مناسبی قرار دهید، و بینشان کاغذ بگذارید تا با هم تماسی نداشته باشند.
میوه سیب گاز اتیلن تولید میکند و اگر یکی از آنها خراب شود، میتواند بقیه را نیز فاسد کند. پس با قرار دادن کاغذ مانع خراب شدن سایر میوهها میشوید. همچنین میتوانید یک تکه اسفنج نیز روی میوهها قرار دهید تا رطوبت اضافیشان را جذب کند.
3. نگهداری میوه بِه
میوه بِه دیر میرسد؛ حتی پس از چیدن از درخت، لازم است چند روز صبر کنید تا آماده مصرف شود. برای نگهداری و رسیدن میوه بِه، آن را داخل یک سفره پارچهای بپیچید و در قسمتی تاریک از خانه بگذارید تا زرد رنگ شده و کاملاً برسد.
4. نگهداری انار
برای نگهداری طولانیمدت انار در یخچال، میتوانید آنها را داخل ظرف مناسبی قرار داده و روی آن یک دستمال حولهای بکشید. دستمال حولهای رطوبت اضافی میوه را جذب کرده و مانع خراب شدن آن میشود. با این روش، میتوانید انار را ۱ تا ۲ هفته با خیال راحت در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: نکات حرفهای برای بستهبندی مواد غذایی و افزایش ماندگاری
5. روش نگهداری موز
نگهداری موز همواره دشوار بوده و این میوه خیلی سریع سیاه میشود. اما اگر ساقه موز را با فویل یا سلفون بپیچید، فرآیند سیاه شدن آن کُند خواهد شد.
قسمت ساقه یا همان تاج که تمام موزها به آن متصل هستند، محلی است که گاز اتیلن (عامل رسیدن میوه) بیشترین غلظت را دارد. با مسدود کردن این بخش، سرعت انتشار گاز به شدت کاهش یافته و در نتیجه، میوه بسیار آهستهتر میرسد.
6. نگهداری گوجه فرنگی
برای نگهداری صحیح گوجه فرنگی، میتوانید از چسبهای کاغذی استفاده کنید. اگر این چسبها در دسترس نبودند، میتوانید یک تکه دستمال کاغذی یا کاغذ معمولی را روی ساقه قرار دهید و سپس روی آن چسب بزنید.
7. نگهداری تخم مرغ
برای جلوگیری از فاسد شدن تخم مرغها، آنها را در طبقات میانی یخچال قرار دهید. در این قسمت، جریان هوا بهتر است و تخم مرغها دیرتر خراب میشوند. به هیچ عنوان آنها را روی درب یخچال نگذارید؛ زیرا دمای درب یخچال نسبت به سایر قسمتها ناپایدارتر است.
8. حفظ طراوت سبزیجات قبل از پاک کردن
اگر سبزی خریدهاید و فرصت پاک کردن آن را در یکی دو روز آینده ندارید، میتوانید با آبپاش کمی آب روی آنها بپاشید و در یخچال بگذارید تا از پلاسیده شدن سبزی جلوگیری شود.
همچنین، اگر میخواهید سبزیجات را به مدت یک تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید، آنها را درون کیسه پلاستیکی قرار داده و یک تکه اسفنج اضافه کنید تا رطوبت داخلی کیسه را جذب کند. با این کار، سبزی پلاسیده نمیشود و میتوانید بعد از یک هفته آن را پاک کنید.
9. روشهای نگهداری سبزیجات تازه و خشک
نگهداری و جلوگیری از پلاسیده شدن سبزیجات کار دشواری است، اما راهکارهای هوشمندانهای دارد که حتی تا یک سال نیز میتوان از آنها استفاده کرد:
نگهداری کوتاهمدت (با حفط تازگی)
برای حفظ طراوت سبزیجاتی مانند جعفری، این روش را به کار ببرید: در یک ظرف را آماده کنید و یک لیوان استوانهای داخل آن قرار دهید. ساقههای جعفری را درون لیوان بگذارید و آب سرد به اندازهای بریزید که تا یک بند انگشت پایینتر از لبه ظرف اصلی باشد.
سپس ظرف را به صورت وارونه روی لیوان قرار داده و آن را ببندید. این روش جعفری را تا یک هفته سالم و شاداب نگه میدارد.
نگهداری بلندمدت (خشک)
برای نگهداری طولانیمدت، سبزیجات را مستقیماً داخل فریزر نگذارید؛ زیرا عطر و کیفیت خود را از دست میدهند. در عوض، آنها را خوب شسته، خرد کرده و روی پارچه کاملاً خشک کنید. سپس میتوانید سبزیجات خشک را درون یک ظرف دربسته در کابینت نگهداری کنید. با این روش جعفریها عطر و طعم خود را حفظ میکنند.
10. روش نگهداری کاهو
کاهو از جمله سبزیجاتی است که خیلی سریع پلاسیده میشود و معمولاً باید در عرض یک یا دو روز مصرف شود. اما اگر دور تا دور ساقه آن را با یک پارچه مرطوب بپوشانید و کل آن را با آبپاش خیس کنید، نتیجه بسیار بهتری خواهید گرفت.
سپس کاهو را در یخچال قرار دهید؛ با این روش، کاهو تا دو یا سه هفته تازگی خود را حفظ خواهد کرد.
11. نگهداری کلم برش خورده
کلم را پس از برش نباید بدون پوشش در یخچال قرار داد؛ زیرا به مرور زمان سیاه شده و طعم تلخی پیدا میکند. در عوض، روی قسمت برش خورده کلم، دستمال کاغذی بگذارید و آن را کمی مرطوب کنید. با این روش، کلم در یخچال تا چندین هفته سالم و سفید باقی میماند.
12. نگهداری سیر
اگر بوته کامل سیر به درستی نگهداری شود، میتواند چهار الی شش ماه تازگی خود را حفظ کند. برای این کار، باید سیر را در محیطی خنک (نه سرد)، خشک و با گردش هوای مناسب نگه دارید.
برای نگهداری، نیازی به ظرف ویژهای نیست و میتوانید از سبد سیمی، کیسه توری، کیسه کاغذی، یا یک کاسه ساده استفاده کنید؛ هدف اصلی، اطمینان از جریان هوای خشک است کیسه پلاستیکی مناسب نیست؛ زیرا رطوبت را در خود حبس کرده و مانع تنفس سیر میشود.
از نگهداری سیر در یخچال خودداری کنید، چرا که دمای سرد آن باعث میشود سیر زودتر جوانه بزند و طعم تلخی پیدا کند. همچنین، نور مستقیم خورشید جوانه زدن سیر را بسیار سریعتر میکند. علاوه بر این، سیر باید از سیبزمینی دور نگه داشته شود، زیرا گازهای آزاد شده توسط سیر و پیاز، جوانه زدن سیبزمینیها را تسریع میکند.
بیشتر بخوانید: مواد غذایی که نباید در یخچال نگهداری شوند
13. نگهداری پیاز
اگر قصد دارید پیازها را در کابینت سالم نگه دارید، حتماً باید یک رول دستمال کاغذی داخل سبد آن قرار دهید. اما اگر پیازها در یخچال نگهداری شوند، نیازی به این ترفند نیست و به طور عادی سالم میمانند.
14. نگهداری قارچ
اگر میخواهید قارچها برای مدت بیشتری بمانند، هرگز آنها را در پلاستیک داخل یخچال نگذارید؛ پلاستیک رطوبت را در خود نگه میدارد و باعث میشود قارچها تغییر رنگ، کپکزدگی و لزج شدن آنها میشود.
با وجود اینکه بهتر است قارچهای دکمهای را نهایتاً تا پنج روز پس از خرید مصرف کنید، میتوانید با نگهداری آنها درون پاکت کاغذی عمرشان را افزایش دهید. با این روش، قارچها تا یک یا دو هفته باطراوت باقی خواهند ماند.
در این مقاله از بخش سبک زندگی مجله اکالا، مجموعهای از ترفندهای خانگی برای حفظ تازگی و افزایش ماندگاری میوهها و سبزیجات در فصل پاییز را به شما معرفی کردیم.
شما معمولاً برای جلوگیری از خراب شدن مواد غذایی و حفظ طراوت محصولات از چه راهکارهایی استفاده میکنید؟ آنها را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید.
من سورین صیادی هستم. سالهاست که شور و اشتیاق من به نوشتن، بخش بزرگی از زندگیام بوده و خیلی خوشحالم که میتونم با نوشتن درباره موضوعات متنوعی مثل سینما، آشپزی و سبک زندگی، دیدگاهها و تجربیاتم رو با شما به اشتراک بگذارم.
ارسال دیدگاه