- 2025-11-07
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
۵ غذای زمستانی و دشمن کلسترول بد (LDL)

به گزارش سلامت نیوز به نقل از thehealthsite، زمستان فصل خوراکیهای مقوی و غنی از فیبر است همان چیزی که بدن برای کنترل کلسترول بد به آن نیاز دارد. از جوانه بروکسل گرفته تا جو دوسر و گردو، برخی مواد غذایی زمستانی میتوانند بهطور طبیعی سطح LDL را پایین بیاورند و سلامت قلب را در این فصل تقویت کنند.
۵ غذای زمستانی برای کاهش کلسترول بد (LDL)
۱. جوانه بروکسل (Brussels Sprouts)
این سبزی زمستانی سرشار از فیبر محلول، آنتیاکسیدان و ویتامینهای مفید است.فیبر محلول موجود در آن به کلسترول در روده میچسبد و مانع جذبش در خون میشود.آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامین C و کامفرول نیز با التهاب و استرس اکسیداتیو مقابله میکنند.
روش مصرف: میتوانید آن را با کمی روغن زیتون و سیر در فر برشته کنید یا به سوپ و سالاد اضافه نمایید. ترکیب آن با آبلیمو یا پرتقال طعم و جذب مواد مغذی را بهتر میکند.
۲. جو دوسر (Oats)
جو دوسر یکی از بهترین منابع بتا-گلوکان است نوعی فیبر محلول که در روده ژل ایجاد میکند و به کاهش جذب کلسترول کمک میکند.مصرف منظم جو دوسر باعث کاهش LDL و تقویت سلامت قلب در فصل سرد میشود.
روش مصرف: بلغور جو را میتوان بهصورت صبحانه گرم، اسموتی یا حتی در سوپها استفاده کرد.
۳. سیبزمینی شیرین (Sweet Potatoes)
این ریشه مغذی پر از فیبر محلول، بتاکاروتن، ویتامین A و C است.فیبر آن در کنترل چربی خون مؤثر است و آنتیاکسیدانها از آسیب اکسیداتیو به عروق جلوگیری میکنند.
روش مصرف: میتوانید آن را کبابی، پورهشده یا در خوراکهای گوشتی زمستانی استفاده کنید. از افزودن کره یا خامه زیاد پرهیز کنید و بهجای آن از ادویه و سبزیهای خشک بهره ببرید.
۴. گردو (Walnuts)
گردو سرشار از چربیهای مفید امگا-۳ است که باعث کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) میشوند.تحقیقات نشان دادهاند مصرف منظم گردو خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
روش مصرف: چند عدد گردو را به جو دوسر، سالاد، ماست یا سبزیجات پخته اضافه کنید.
۵. مرکبات (Citrus Fruits)
پرتقال، گریپفروت و نارنگی در زمستان در دسترساند و منبع عالی فیبر محلول و ویتامین C هستند.فیبر محلول جذب کلسترول را کاهش میدهد و فلاونوئیدهای طبیعی مرکبات نیز LDL را پایین میآورند.
روش مصرف: مرکبات را تازه مصرف کنید یا آب طبیعی آنها را بنوشید (بدون شکر افزوده).
نکات تکمیلی برای کنترل کلسترول در زمستان
مصرف چربیهای اشباع و ترانس را کاهش دهید (از سرخکردنیها پرهیز کنید).
در روزهای سرد هم فعال بمانید — پیادهروی، ورزش خانگی یا اسکی سبک.
آب و مایعات گرم مثل دمنوشها را زیاد بنوشید تا متابولیسم بدن فعال بماند.
قند و کربوهیدراتهای ساده (مثل شیرینی و نان سفید) را محدود کنید.
رژیم غذاییتان را با میوه، سبزی، غلات کامل، مغزها و چربیهای سالم غنی کنید.
زمستان فقط فصل سرما نیست، بلکه فصلی برای بازسازی بدن و تغذیه سالم است.افزودن جوانه بروکسل، جو دوسر، سیبزمینی شیرین، گردو و مرکبات به رژیم روزانه، روشی طبیعی برای پایین آوردن LDL و حفظ سلامت قلب است.
به یاد داشته باشید: ورزش منظم + تغذیه متعادل = قلبی آرام در زمستانی سرد.

ارسال دیدگاه