- 2025-01-12
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
۱۰۰ دارو نایاب و جان بیماران در خطر
به گزارش سلامت نیوز دکتر هادی احمدی در گفتوگو با ساعت سلامت توضیح داد که وضعیت دارو در کشور بحرانی است. وی اشاره کرد که بدهیهای عظیم بیمهها و سازمان هدفمندی یارانهها به بخش دارویی، که بالغ بر ۲۵ هزار میلیارد تومان میشود، موجب کاهش تولید دارو و افزایش کمبود آن در بازار شده است. این فشارهای مالی باعث شده که بیمارستانها و داروخانهها با کمبود شدید دارو روبهرو شوند، بهطوری که برخی داروها بهطور کامل نایاب شدهاند.
دکتر احمدی گفت: «در حال حاضر ۳۰۰ قلم دارو در کشور با کمبود شدید روبهرو است که از این تعداد، ۱۰۰ قلم دارو نایاب شدهاند. از جمله داروهای نایاب میتوان به اسپریهای تنفسی و داروهای قلبی اشاره کرد که نبود آنها سلامت بیماران را بهطور جدی تهدید میکند.»
بحران اسپریهای تنفسی و تهدید جدی برای بیماران تنفسی
یکی از مشکلات بحرانی در حال حاضر، کمبود اسپریهای تنفسی است که در شرایط آلودگی شدید هوا، مشکلات تنفسی بیماران را تشدید میکند. دکتر احمدی توضیح داد که آلودگی هوا سالانه جان حدود ۳۰ هزار نفر را در کشور میگیرد و کمبود داروهای ضروری بیماران تنفسی میتواند این آسیبها را جدیتر کند.
وی افزود: «این کمبودها بهویژه در شرایط آلودگی هوا بسیار خطرناک است. اسپریهای تنفسی از داروهای حیاتی برای بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی هستند و نبود این داروها در بازار میتواند جان بسیاری از افراد را به خطر اندازد.»
فوریترین اقدامها برای رفع بحران دارویی
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو خواست تا فوراً اقداماتی برای تأمین داروهای نایاب انجام دهند. او با اشاره به موافقت مقام معظم رهبری با برداشت یک میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای رفع بحران دارویی، گفت: «این بودجه باید بهطور خاص برای تأمین دارو و پوشش هزینههای بیمهها اختصاص یابد تا بتوان از ورشکستگی نظام دارویی کشور جلوگیری کرد.»
دکتر احمدی تأکید کرد که وزارت بهداشت باید از این اعتبار برای پرداخت ما بهالتفاوت قیمتهای ارزی داروها در طرح دارویار استفاده کند و در این مسیر نظارتهای جدیتری نیز اعمال کند. وی اضافه کرد: «در صورتی که وضعیت دارویی اصلاح نشود، افزایش سهم پرداخت از جیب مردم برای هزینههای دارویی، فشار مضاعفی بر اقشار مختلف جامعه خواهد بود.»
هشدار درباره خسارات آلودگی هوا و اهمیت اقدامات پیشگیرانه
دکتر احمدی در ادامه به خسارات آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: «آلودگی هوا سالانه حدود ۱۲ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد میکند. در حالی که با هزینههای بسیار کمتر، دولت میتواند اقدامات موثری برای کاهش آلودگی هوا و جلوگیری از این خسارتها انجام دهد.» وی افزود که کاهش آلودگی هوا میتواند همزمان با رفع بحران دارویی، سلامت عمومی کشور را در برابر تهدیدات مختلف حفاظت کند.
راهکارهایی برای حل بحران
برای حل این بحران، دکتر احمدی پیشنهاد کرد که دولت و وزارت بهداشت باید اقداماتی را در راستای اصلاح فرآیندهای تولید دارو، تأمین منابع مالی برای خرید دارو، و پیگیری جدی تر اجرای طرحهای حمایتی از صنعت دارویی کشور انجام دهند.
در پایان، این هشدارها نمایانگر بحرانی جدی در نظام دارویی کشور است که بهویژه برای بیماران نیازمند به داروهای خاص، تهدیدی فوری و غیرقابل چشمپوشی به شمار میآید.
ارسال دیدگاه