- 2025-06-08
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
گلایهها از غذای دانشجویی – سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از شرق، در ماههای گذشته، گزارشهای متعددی از دانشگاههای مختلف کشور درباره مشکلات جدی در حوزه خدمات رفاهی دانشجویان منتشر شده است؛ مشکلاتی که عمدتا حول کیفیت پایین غذای سلفها متمرکز بودهاند. در برخی موارد، گزارشهایی از مسمومیتهای غذایی و مراجعه دانشجویان به مراکز درمانی نیز منتشر شده که نگرانیهایی جدی در پی داشته است.
روز دوازدهم خرداد، جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در اعتراض به وضعیت غذای سلف و سایر خدمات رفاهی، در محوطه این دانشگاه تجمع کردند. این تجمع به دعوت انجمن اسلامی در حالی برگزار شد که بنا بر گزارش این تشکل دانشجویی، از سوی برخی مسئولان دانشگاهی تلاشهایی برای ممانعت از برگزاری آن انجام شده بود؛ از جمله حضور پر تعداد نیروهای حراست فاقد تگ شناسایی و تهدید برخی از اعضای برگزارکننده این تجمع. با وجود این مسائل، تجمع با حضور تعداد قابل توجهی از دانشجویان برگزار شد و معاون دانشجویی دانشگاه، محمود بهمنآبادی و اکبر سیهبازی، مدیر امور دانشجویی در جمع دانشجویان حاضر شدند.
در این نشست، دانشجویان به بیان دغدغههای خود پرداختند که مهمترین آنها کیفیت پایین غذا، نحوه تهیه و توزیع آن، عملکرد ضعیف پیمانکار و خلف وعدههای مکرر مسئولان درباره اصلاح شرایط بود. معاون دانشجویی دانشگاه که مسئولیت تأمین غذا با اوست، درباره کیفیت غذای دانشگاه در تجمع گفت که غذا، بیکیفیت نیست و ممکن است در مواردی مشکل داشته باشد. او در مقابل درخواست دانشجویان برای خوردن غذای روز سلف، تأکید کرد که سالهاست ناهار نمیخورد و حاضر نمیشود حتی یک لقمه از غذای آن روز سلف دانشگاه را بخورد.
مسئولان دانشگاه در پاسخ به این مطالبات، با اذعان به وجود مشکلات، به محدودیتهای فنی آشپزخانه دانشگاه برای حضور همزمان چند پیمانکار اشاره کردند و از احتمال تغییر پیمانکار در ترم آینده خبر دادند. آنها همچنین اظهار کردند که تاکنون گزارش مستقیمی از نارضایتی دانشجویان دریافت نکرده بودند. سیدعباس موسوی، رئیس دانشگاه، در این تجمع حاضر نشد و اعلام کرد که نمایندگان دانشجویان میتوانند برای بیان مطالبات خود به دفترش مراجعه کنند. او نیز عنوان کرد از جزئیات وضعیت فعلی آگاه نبوده است. تلاش برای گفتوگو با بهمنآبادی نیز بیپاسخ ماند.
مشکلات رفاهی به دانشگاه شریف محدود نمیشود. دانشگاههای دیگر تهران نیز با مسائل مشابهی روبهرو هستند. «هدی»، یکی از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی، از افت محسوس کیفیت غذا در یک سال گذشته خبر میدهد و میگوید حتی در پردیسهای مختلف یک دانشگاه نیز کیفیت غذا متفاوت است و با تغییر نوع غذا نیز با نوسان کیفی قابل توجهی همراه بوده است.
در دانشگاه تهران نیز وضعیت چندان متفاوت نیست. بر اساس گفتههای «علیرضا»، دانشجوی خوابگاهی دانشگاه تهران، کیفیت غذاهای سلف بالا و پایین دارد و غذاهای سرخکردنی از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند. همچنین، در برخی از خوابگاههای سطح شهر، یکی از مشکلات عمده سردبودن غذا در زمان تحویل عنوان شده است.
راهحل دانشگاه تهران برای بهبود کیفیت، تنوعبخشی است که البته با توجه به جمعیت بالای دانشجویان این دانشگاه، شدنی است. در کوی، سلف مکملی فعال است که غذاهای فستفودی با کیفیت نسبتا بهتر، اما با هزینهای بالاتر از سلف معمول ارائه میدهد. این غذاها از نظر کیفیت مورد قبول هستند، اما از نظر حجم، رضایت دانشجویان را جلب نکردهاند. همچنین، رستورانی از بخش خصوصی در این مجموعه فعالیت میکند که با کسر مبلغ از حساب رزرو غذایی و دریافت هزینه اضافه، غذاهایی با کیفیت بالاتر ارائه میدهد. با این حال، این رستوران فقط در دسترس ساکنان کوی است و سایر دانشجویان امکان استفاده از آن را ندارند.
با توجه به افزایش قیمت خوراکی در سالهای گذشته که تورمهای نقطه به نقطه بالای 100 درصد را نیز در دو، سه سال گذشته داشتهاند، قیمت مواد اولیه به میزان قابل توجهی بالا رفته و وضعیت یارانه غذا که از سوی وزارت علوم پرداخت میشود و قیمتهای معمول غذای دانشجویی که کمتر از 20 هزار تومان برای هر وعده هستند، نمیتواند کفاف هزینههای تأمین غذای دانشجویان را بدهد. نتیجه هم این شده است که عموما از کیفیت و کمیت این غذاها زده میشود. در همین شرایط است که گزارشهای متعددی از مسمومیت غذای دانشجویی در دانشگاههای مختلف به گوش میرسد.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه