گزارش محرمانه تایمز از درگیری‌های امنیتی دولت ترامپ با انگلیس

با نزدیک شدن به روز تحلیف «دونالد ترامپ» در آمریکا، کشورهای بسیاری نگران تبعات ریاست‌ جمهوری وی برای خود هستند،…
گزارش محرمانه تایمز از درگیری‌های امنیتی دولت ترامپ با انگلیس

با نزدیک شدن به روز تحلیف «دونالد ترامپ» در آمریکا، کشورهای بسیاری نگران تبعات ریاست‌ جمهوری وی برای خود هستند، اما انگلیس بیش‌تر از همه نگران است.

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نیوز، «جان ساورز» مدیر سابق سرویس اطلاعات مخفی انگلیس (ام‌آی۶) در مقاله‌ای با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، این پیروزی را موجب بروز چالش‌های امنیتی برای دولت انگلیس دانست.

بر اساس مقاله ساورز که در روزنامه «تایمز» انگلیس منتشر شده، دوستان و متحدان آمریکا با نگرانی منتظر تشکیل دولت جدید ترامپ و مشخص‌شدن سیاست‌های آن در مورد درگیری‌های جهانی هستند و هیچ کشوری به‌اندازه بریتانیا نگران نیست، کشوری که از دیرباز نزدیک‌ترین متحد آمریکا در حوزه دفاعی و امنیتی بوده است.

او با اشاره به قصد ترامپ برای انتصاب «تولسی گبرد» به‌عنوان «اداره‌کننده اطلاعات ملی آمریکا»، اظهارات وی در حمایت از «بشار اسد» و «ولادیمیر پوتین» رؤسای جمهور سوریه و روسیه را یادآور شد و گفت: «می‌خواهم بدانم چه چیزی او را از یک دموکرات چپ‌گرا به یکی از حامی اسد و پوتین تبدیل کرده است. آیا (در دوره تصدی وی) اسراری که متحدان آمریکا با آژانس‌های این کشور به اشتراک می‌گذارند، محفوظ خواهد ماند؟»

مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده یکی از بالاترین مقامات اطلاعاتی این کشور بوده و نه‌تنها در امور اطلاعاتی به شخص رئیس‌جمهور مشاوره می‌دهد، بلکه تمامی ۱۸ نهاد اطلاعاتی آمریکا، از جمله سازمان اطلاعاتی مرکزی (سیا) موظف هستند در برابر او پاسخگو باشند.

این نماینده سابق انگلیس در سازمان ملل متحد همچنین در مقاله خود به قصد ترامپ برای انتصاب «پیت هگست» به‌عنوان وزیر دفاع ایالات متحده اشاره کرد و با اشاره به نیاز پنتاگون به پیشرفت‌های عظیم در حوزه فناوری و تقویت ائتلاف‌های آمریکا، توانایی وی برای تحقق این اهداف را زیر سوال برد.

در این گزارش با اشاره به تمرکز دونالد ترامپ بر روسیه، چین، هند و اتحادیه اروپا، تاکید شده است که رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده این کشورها را به چشم رقبایی می‌بیند که باید مهار شوند و منطق بازی او، برد-برد نیست. بنابراین، بریتانیا نیاز دارد تا نقش خاص خود را پیدا کرده و از نقاط قوت تاریخی خود استفاده کند تا به حاشیه رانده نشود.

ساورز سپس در این مقاله به «کر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس توصیه کرد که روابط خود با کشورهای اروپایی را توسعه دهد و نوشت: «در حوزه روابط با دولت‌ها، استارمر در تقویت پیوندهای امنیتی خود با شرکای اروپایی کار آسان‌تری در پیش خواهد داشت.»

بر اساس این گزارش، همکاری انگلیس و اتحادیه اروپا در زمینه نظامی و امنیتی پایه ضعیف‌تری دارد و حتی عمق همکاری‌های این کشور با آلمان و فرانسه هم زیاد نیست. همکاری هسته‌ای لندن با پاریس در ۱۵ سال گذشته بهبود یافته، اما هنوز زیر سایه وابستگی انگلیس به آمریکا در تامین نیروی بازدارندگی قرار دارد.

از سوی دیگر، به گفته این مقام اطلاعاتی سابق انگلیس، هر اقدام دولت استارمر برای بهبود چشمگیر روابط با اروپا ممکن است واکنش طرفداران بریگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) را به دنبال داشته باشد و علاوه بر این، نمی‌توان آمریکا را به‌کلی کنار زد، زیرا در نبود ایالات متحده، ائتلاف ناتو توان برآورده کردن نیازهای دفاعی اروپا را نخواهد داشت.

منبع خبر