گروسی با ادعای «بازگشت نظارت» به دنبال چیست؟

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از همشهری آنلاین؛ پس از تعرض رژیم صهیونیستی و رژیم آمریکا به خاک کشورمان،…
گروسی با ادعای «بازگشت نظارت» به دنبال چیست؟

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از همشهری آنلاین؛ پس از تعرض رژیم صهیونیستی و رژیم آمریکا به خاک کشورمان، از جمله به تاسیسات هسته‌ای و سکوت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بسیاری در ایران این خط را مطالبه کردند که همکاری‌ها با آژانس به دلیل بی‌تاثیربودن بر وضعیت ایران باید به حالت تعلیق درآیند.

به همین علت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز ۴ تیر ماه، در جریان رسیدگی به کلیات طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با کلیات این طرح با ۲۲۱ رأی موافق، بدون رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در جلسه، موافقت کردند.

قانونی الزام‌آور برای دولت

مدتی بعد، سخنگوی شورای نگهبان، از تصویب مصوبه مجلس در شورا و الزام‌آور بودن آن برای دولت خبر داد.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، امروز در نشست خبری با اشاره به این تعلیق اظهار کرد: «حق داریم بگوییم ارتباط با آژانس را تعلیق می‌کنیم و این قانونی است. ما توانمندی‌ها و مصالح ملی‌مان را می‌شناسیم. این مصوبه وقتی تبدیل به قانون شود هم با مصالح ملی عمل خواهیم کرد».

روز گذشته اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز در نشست خبری اظهار کرد: «این قانون برای دولت لازم الاجراست و بازتاب نگرانی و عصبانیت افکار عمومی ایران نسبت به اتفاقاتی که در این دو هفته حادث شد به ویژه عدم واکنش آژانس در محکومیت حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران و ترور تعدادی از اساتید و نخبگان ایرانی که با برچسب دانشمند هسته‌ای ترور و به شهادت‌رساندن آنها را توجیه کردند».

با وجود قانون تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس، طرف‌های غربی از جمله گروسی، مدیرکل آژانس بی پروایانه و بدون اشاره به تاثیر منفی قطعنامه آژانس بر حمله صهیونیست‌ها به ایران، مدعی لزوم همکاری تهران با این نهاد هستند.

دغدغه اصلی گروسی چیست؟

رافائل گروسی، چندی پیش در مصاحبه‌ای اظهار کرد: «کار بازرسی باید ادامه یابد، در غیر این صورت کسی نمی‌داند در ایران چه می‌گذرد… الان باید دوباره ارتباط برقرار شود که بعد از اتفاقات تلخ اخیر کار آسانی نیست… احتمالاً بخشی از این مواد منتقل شده باشد ولی ما نمی‌دانیم این مواد کجا هستند… به همین دلیل مهم است که ایران هر چه زودتر اجازه دهد بازرسان ما کارشان را انجام دهند».

همانطور که از موضع گروسی پیداست، تمام دغدغه او این است که از سرنوشت مواد غنی‌شده که پیش از تعرض آمریکا به فردو، به مکانی نامعلوم منتقل شدند، اطلاع پیدا کند و آن را در اختیار صهیونیست‌ها قرار بدهد تا زمینه تعرض‌های بعدی، فراهم شود.

ریجکت ماموران آژانس

با این حال، مسئولین ذیربط در راستای تامین منافع ملی، حتی از پاسخ به پیام‌های آژانس جهت آغاز بازرسی‌ها و نظارت‌ها، پرهیز دارند. در همین باره «بلومبرگ» در گزارش نوشت: «پس از قطع رسمی بازرسی‌های آژانس در هفته گذشته، ناظران ایمنی هسته‌ای ایران دیگر به تماس‌های ناظر سازمان ملل پاسخ نمی‌دهند».

پیگیری‌های آژانس برای به اصطلاح نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران (در واقع برای اطلاع از سرنوشت مواد غنی شده به مکان نامعلوم) در نوع خود واجد معنای سیاسی مهمی هستند. اصرار آژانس نشان میدهد که تمام ادعا‌های ترامپ و دولت او مبنی بر «نابودی کامل توان هسته‌ای ایران» از بیخ و بن یک دروغ بزرگ است و توان هسته‌ای ایران همچنان به قوت خود باقی است.

منبع خبر

بیا تو صدا