- 2025-08-03
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
گران کردن دولتی را یا گرانفروشی نانوایان را؟!
به گزارشاقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، در پی افزایش هزینههای تولید، نانوایان سنتی یارانهای در تهران بارها خواستار افزایش قیمت نان شده بودند تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند بنابراین طی هفته گذشته به طور غیررسمی نرخ نان مشخص شد و با تعیین نرخها در کارگروه تنظیم بازار استانداری تهران نرخهای جدید در کارتخوان نانواییها عملیاتی شد.
هر ساله هزینههای تولید همچون دستمزد کارگری، انرژی (آب، برق و گاز) اجاره ملک و معیشت زندگی در نانواییها افزایش مییابد که انتظار میرود این شاخصها در قیمت نهایی نان دیده شود که در اواسط خردادماه امسال نیز زمزمه افزایش نرخ نان مطرح شد، اما قیمت جدید نان توسط استانداری ابلاغ نشده بود؛ بنابراین براساس تصمیم کارگروه تنظیم بازار استانداری تهران قیمت نان سنگک سنتی با وزن ۶۰۰ گرم (خمیر نان) ۷ هزار و ۶۰۰ تومان، بربری با وزن ۵۵۰ گرم ۵ هزار و ۳۵۰ تومان، لواش با وزن ۱۳۰ گرم ۱۴۰۰ تومان، تافتون ماشینی با وزن ۲۰۰ گرم ۲۰۰۰ تومان، تافتون تنوری با وزن ۳۲۰ گرم دو هزار و ۳۰۰ تومان و نان خراسانی تنوری با وزن ۲۷۰ گرم سه هزار و ۷۵۰ تومان تعیین شده است.
قیمت هر واحد کنجد نیز روی دستگاههای کارتخوان ۲ هزار تومان اعمال میشود.
رشد ۵۲ درصدی نرخ نان در تهران
حال در این پیوند مهدی امیدوار سخنگو و نایب رئیس دوم اتاق اصناف ایران درباره افزایش قیمت نان در سراسر کشور اظهار داشت: در سالهای گذشته قیمتهای نان به دلیل عدم تطابق با هزینههای واقعی همواره مورد انتقاد قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: دولت در این زمینه کمکهای مالی از جمله حدود ۴۰ درصد از مبلغ نان و حق بیمه نانوایان و کارگران را پرداخت میکرد، اما از ابتدای سال تاکنون این کمکها قطع و بیمه واحدهای صنفی نان آزاد شد که این تغییرات باعث شده هزینههای نانوایان شامل حقوق کارگران، حاملهای انرژی، کرایه حمل و نقل و اجاره بها افزایش یابد.
امیدوار با بیان اینکه طبق آنالیزها تنها ۸ درصد یک عدد قرص نان مربوط به آرد دولتی است، تصریح کرد: همچنین دولت تغییر نرخ آرد از نوع یک به نوع دو را اعمال کرد که بر قیمت نان تاثیر گذاشت که این عوامل منجر به اعتراض نانوایان شد چراکه قیمت نان با وجود اینکه آرد یارانهای دریافت میکند، اما نیازمند محاسبه قیمت سایر عوامل تاثیرگذار است.
سخنگو اتاق اصناف ایران به نامه اخیر معاون اول رئیس جمهور به استانداران درباره اختیار افزایش قیمت نان اشاره کرد و گفت: بر اساس این نامه، در استان تهران تا ۷۰ درصد، در مراکز استانها تا ۶۰ درصد و در شهرستانها تا ۵۰ درصد امکان افزایش قیمت وجود داشت.
وی گفت: آنچه در کارگروههای کشوری و استانی رخ داد، کمتر از نرخی بود که دولت مجوز آن را داده بود به طوری که افزایش قیمت نان در تهران و مراکز استانها ۵۲ درصد و در شهرستانها حدود ۴۲ درصد بوده است.
امیدوار با بیان اینکه آنالیز قیمت نان به ویژه در تهران نشان میدهد که هزینهها ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصد افزایش را نشان میدهد، افزود: در حال حاضر بارگذاری قیمتهای جدید نان سنتی در سامانه نانینو در بیشتر استانها به جز کردستان (سنندج) اعمال شده که بزودی نرخهای جدید در کردستان نیز بارگذاری میشود.
ارسال دیدگاه